Ga naar inhoud


[Pioneer] Patchen pioneer lukt niet!


Gast

Aanbevolen berichten

Hey mensen ik zit te kloten met m'n Pioneer S110-NL je wilt het niet

 

Naar mijn weten heb ik alles goed gedaan

* J-Tag kabel aangesloten op gesoldeert dingetje

* Kabeltje aangelegt

* Opgestart met K2002 aan kast

 

Er is alleen 1 ding dat me opvalt

Ipv van dL en dan dL0 staat er (zoals beschreven):

dL 1 (meteen) en dan dL 1o

 

Misschien klopt daar iets niet? ik zou het anders echt niet weten ik begin lichtelijk gefrustreerd te raken <img border="0" title="" alt="[Glimlach]" src="images/icons/smile.gif" />

 

>Opening LPT1

>DCU reset activated

>DCU Status : Run-Test/Idle

>CPU Code (IDCODE) : 00000000

>Unknown CPU code! Check if the decoder is turned on and the jtag is built correctly.

>DCU reset deactivated

>Closing LPT1

 

Ik kan m'n EEPROM geloof ik wel lezen want daar krijg ik geen foutmelding en zie ik degelijk wel verschillende dingen op het scherm komen...

 

Weet iemand zo wat ik moet/kan doen om dit te verhelpen? het zou heel fijn zijn

Link naar reactie
Delen op andere sites


ik ben bang dat je jtag interface niet goed is, als je de cpu code opvraagt en je krijgt allemaal FFFF-en of 0000-en dan is dat waarschijnlijk het probleem, je hoeft trouwens bij de dbr-s110nl niet in servicemode te zitten om te patchen, alleen het aansluiten van de jtag interface is voldoende.

 

als je nog vragen hebt stel ze dan hier maar, heb onlangs zelf m'n 110 gepatched na hulp van dit board dus doe graag wat terug.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ey thanks voor de hulp alvast <img border="0" title="" alt="[Knipoog]" src="images/icons/wink.gif" />

 

Ok, uhm hoe kan ik controleren of de J-Tag zelf goed is? Ik zal zometeen nog maar weer een de board uit de kast halen en checken of alles wel een beetje contact maakt enzo misschien nog wel extra Tin erop smeren enzo?

 

Fijn om te weten dat dat in service mode zetten niet persee hoeft, dat scheelt weer

 

Mja, ik krijg dus nu met Pionero 4 BETA 2 inderdaad ipv 00000 dus FFFFFFFF

 

Thanks alvast,

btw heb je ook ICQ ofzo dat werkt altijd makkelijker als via zo'n board vinnik

Link naar reactie
Delen op andere sites

wat gebruik je als voeding voor je jtag printje?

ik had eerst de voeding uit m'n lpt poort gebruikt maar dat bleek niet voldoende, heb daarna een externe 5 volt adapter gebruikt, ook is het belangrijk dat je parallele kabel zo kort mogelijk is, net als het kabeltje naar je receiver toe

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uhm tja ik heb eentje besteld bij zo'n computerwinkel (dus niet zelf gemaakt)

 

Ik geloof dat hij voeding vanaf de Pioneer zelf haalt ofzo want ik moest zo'n kabeltje solderen die in-direct aan de voeding lag

 

verder zit er geen externe voedings-toegang op de J-Tag, kan ik dit er zelf op aanbrengen offuh, wordt dit allemaal dan heel lastig enzo

 

P.S. Wanneer ik m'n LPT kabel helemaal uit de computer trek krijg ik precies hetzelfde als wanneer hij erin zit en op de j-tag aangesloten zit... Ik gebruik windows 2k zou het hier iets mee te maken kunnen hebben? eeprom extracten lukt wel maar dat gaat zeker via de seriele poort ofzo?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probeer eerst het volgende te controleren:

 

staat de lpt port in ecp mode?

heb je een andere kabel geprobeerd? niet alle kabels zijn geschikt om bi-directioneel verkeer door te laten omdat ze niet altijd alle draden hebben aangesloten.

 

Win2k heb ik zelf niet geprobeerd, wel heb ik onder windows xp heel erg veel fouten en werkt het niet, na install van een oude win95 osr2 op mijn laptop werkte alles wel perfect.

 

just my 2 cent

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm ik gebruik dus een scanner kabel zie ik vanmorgen dat staat erop geschreven, verder heb ik zo geen lptkabels maar die kan ik natuurlijk kopen als jij denkt dat het helpt <img border="0" title="" alt="[Glimlach]" src="images/icons/smile.gif" /> (maar toch, scanner is toch vrij bi-directioneel?)

 

De printerpoort staat inderdaad op ECP mode.

 

Het lijkt net alsof Pionero niet eens probeert te communiceren met de LPT, want als ik de kabel niet eens in de pc heb heb ik nog steeds hetzelfde probleem, dussuh jij denkt dat het aan te raden is eventjes een andere windows te installen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Chock,

Ik heb geen '110', maar wel een Jtag interface en ik gebruik altijd Pionero.

Er zijn een aantal mogelijke oorzaken voor je probleem voor zover ik dat vanaf hiet kan beoordelen.

1) Staat in Pionero de goede printerpoort ingesteld? Onder configuratie is een optie om het lpt adres in te stellen. Uit mijn hoofd: 378 voor LPT1 en 278 voor LPT2.

2) Is je voeding ok. Heb je de spanning op de 244 gemeten? is dat inderdaad 3.3 V?

3) De kabel kun je eenvoudig doormeten. Je hebt maar 6 draden nodig volgens mij. Meet alle draden door die op je jtag printje uitkomen en kijk aan de stekker kant (pc) of je op 1 van de pennen uitkomt. Als dat voor alle 6 draden werkt, is je kabel goed.

 

Testen is inderdaad het makkelijkst door in Pionero de CPU code op te vragen. Reactie moet een CPU code zijn en niet 0x000000 of 0xffffff.

Het heeft geen zin door te gaan als deze code niet terugkomt.

 

Succes

Satori

 

<small>[ 04-04-2002, 11:01: Bericht gewijzigd door: Satori ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uhm even kijken

 

Hoe bedoel je dit, doormeten van de J-TAG?

Moet ik dan als het ware bij de seriele poort dus gewoon contact maken en kijken of er bij de lpt uitgang ergens een verbinding mee is bedoel je dat?

 

en verder weet je zo waar ik moet meten om de spanning te meten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Satori: Wat voor CPU code moet dat dan zijn? Hoe ziet die er uit? <img border="0" title="" alt="[in de war?!]" src="images/icons/confused.gif" />

 

@ Chock: Je kabel doormeten doe je gewoon met je multi-meter (universeel - meter). Je moet meten of al de draadjes 1 op 1 doorverbonden zijn. (niet gekruist en natuurlijk niet onderbroken).

Zet de meter in de doormeetstand. Als je nu de 2 klemmen tegen elkaar houdt moet de meter een geluid maken. (piepen of zoemen). Ga nu al de draadjes af. De ene klem aan het ene uiteinde van de kabel, andere klem aan het andere uiteinde van de kabel. Als alle draajes recht (niet gekruist) 1 op 1 doormeten is je kabel goed

 

Groeten <img border="0" title="" alt="[Glimlach]" src="images/icons/smile.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik meet een voltage van 3.71V in de J-Tag

verder heb ik de kabel doorgemeten en alle puntjes gebruikte puntjes maken contact.

 

Die 3.71V is dat een probleem? het moet dus 3.3V zijn, blijkbaar komt er op de 1 of andere manier te veel stroom door, weet iemand zo wat ik hier verder mee kan?

 

* ik kan natuurlijk voor m'n eigen powersource gaan zorgen en dus de geleverd spanning gewoon weghalen

* iets anders?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja uhm

enig idee hoe ik erachter kan komen of m'n JTag naar de klote is? ik word echt gek hiervan

 

volgens mij is alles goed aangesloten, ik heb power op m'n JTag (gecontroleerd met LEDje, die gaat ook branden als ik hem contact laat maken met + en gnd)

 

Maar ja, verder kan ik gewoon nix ermee, ik heb al in Win98 geprobeert, precies hetzelfde probleem en ik krijg ook het antwoord op die CPU ID zo snel dat ik bijna niet kan geloven dat de kast zo snel antwoord kan geven (binnen iets van 0.3 sec staat alles al op het scherm)

 

Hoe kan ik checken of m'n J-Tag goed is? ik heb nu een LEDje, misschien kan ik die tegen bepaalde dingen aanhouden en kijken of er inderdaad stroompjes lopen ofzo?

 

Thanks

Link naar reactie
Delen op andere sites

De spanning die je meet is een onbelaste spanning, deze is met de geschakelde voeding iets te hoog maar zou je met een belasting meten zou deze binnen een tollerantie van +/- 5 % moeten vallen, hetgeen er op kan duiden dat je Jtag niets opneemt of niet aangesproken wordt.

ik zou toch eerst nog de bovengenoemde zaken na kijken of het wel 1op1 is aangesloten en of toch geen onderbrekingen in zitten, dit kan makkellijk gebeuren met etsen ( te dun betekent te veel weerstand enz...) Pasop met het proberen met een LED dit is een lichtdiode en kan vreemde spanningen doorgeven op plaatsen waar je echt niet kan gebruiken. <img border="0" alt="[Huilen]" title="" src="graemlins/huilen.gif" />

 

We horen het nog wel, btw ik heb ook geen JTAG ervaring, helaas

 

Succes Michel <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm het kan best goed zijn dat het voltage eigenlijk gewoon goed is, de voltmeter die ik gebruik is niet erg precies, een andere geeft 3.66V aan en aangezien de power van het decoderboard zelf komt lijkt me het niet erg schadelijk...

 

wat weer een klote probleem hierzoot <img border="0" title="" alt="[Frons]" src="images/icons/frown.gif" />

 

Ok, de lpt kabel is goed, het voltage is goed (neem ik aan dan), de instellingen zijn goed, maar het werkt niet

 

Kan het toch komen door win2000? want ik vind het zo vaag dat ook al zit de lpt-kabel niet eens in de computer ik steeds dezelfde foutmelding krijg bij Pionero...

 

vanmiddag installeer ik wel win95 wel weer eens, of heeft iemand anders hierzo nog tips voor me?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...