Ga naar inhoud


DVB-C ontvanger voor meerdere providers


druup

Aanbevolen berichten

Hier in Gouda wordt er over de kabel van Rekam digitale TV van de Rekam zelf en Caiway aangeboden, de verstrekte digitale ontvanger Humax IR-FOX C kan maar op een van de twee providers afgesteld worden. Ik weet niet in hoeverre DVB-C overeenkomt met DVB-S maar bij satelliet ontvangers kan je de zenders van alle transponders welke er op de satelliet zitten ontvangen het verbaasde me dat die Humax niet de zenders van beide providers kan ontvangen.

VU+ DUO (VTi 5.1.0)
DM500HD (Openpli)
Maximum E85 met | 28,2E | 23,5E | 19,2E | 13,0E |

Link naar reactie
Delen op andere sites


In feite lukt het met iedere standaard DVB-C ontvanger die beschikt over de mogelijkheid om de volledige frequentie band te scannen i.p.v. op netwerk te zoeken via één ingegeven netwerk frequentie. Dergelijke ontvangers tref je aan in bijvoorbeeld de TV's van Loewe, Metz en TechniSat. Of dit met de nieuwe Sony modellen (3000 series) ook lukt durf ik niet te zeggen. Daarnaast kan je ook eens kijken naar standaard DVB-C ontvangers met Common Interface slot die voor de Duitse markt bedoeld zijn. Download eerst een handleiding en controleer of er een frequentie band scan mogelijkheid op zit.

 

Nadeel van de door mij genoemde mogelijkheden is wel dat je een AlphaCrypt Conditional Access Module nodig hebt voor de Irdeto codering van de kabelbedrijven en dat maakt het duur plus je hebt geen zekerheid dat de AlphaCrypt CAM in de toekomst blijft werken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Hier in Gouda wordt er over de kabel van Rekam digitale TV van de Rekam zelf en Caiway aangeboden, de verstrekte digitale ontvanger Humax IR-FOX C kan maar op een van de twee providers afgesteld worden. Ik weet niet in hoeverre DVB-C overeenkomt met DVB-S maar bij satelliet ontvangers kan je de zenders van alle transponders welke er op de satelliet zitten ontvangen het verbaasde me dat die Humax niet de zenders van beide providers kan ontvangen.

 

Dat ligt niet aan het afstemmen, maar aan het kaartje. Dat is geprogrammeerd om slechts één provider te ontvangen, de andere zenders negeert hij of zoekt hij zelfs niet op.

 

Die Humax is inderdaad weer zo'n typische low budget ontvanger van de kabelboeren. Geen digitale uitgang, en zelfs geen component uitgang zodat je die receiver niet met hoge kwaliteit via een A/V receiver aan je TV kunt koppelen. Heel slim allemaal, wat een treurnis.

 

Ik denk dat de Alphacrypt wel blijft werken. Mascom (de producent) heeft blijkbaar een zodanig contract met Irdeto dat ze de slimmigheidjes van de Nederlandse kabelmaatschappijen kunnen en mogen omzeilen. Was dat niet het geval, dan had Irdeto al lang ingegrepen. Er bestaat overigens ook aan Alphacrypt TC, daar kun je twee kaartjes in steken. Althans de chipjes van de kaartjes <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" /> .Dan heb je aan een DVB-C ontvanger met één CI slot voldoende.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dat ligt niet aan het afstemmen, maar aan het kaartje. Dat is geprogrammeerd om slechts één provider te ontvangen, de andere zenders negeert hij of zoekt hij zelfs niet op.

Het afstemmen van een kabel ontvanger heeft niets met het kaartje te maken, maar alles met de opgegeven Network ID en de netwerk frequentie. De ontvanger gaat op die frequentie namelijk op zoek naar een Network Information Table (NIT) die de opgegeven Network ID heeft. Uit de gevonden NIT haalt de ontvanger dan van alle Transport Streams de gebruikte frequenties. Een aanbevolen kabel ontvanger scant dus niet de volledige frequentie band af naar transport streams maar beperkt zich tot de frequenties die worden aangetroffen in de NIT. Rekam en CAIw gebruiken ieder hun eigen Network ID die dus bij verschillende NIT's met een andere transport stream en frequneties horen. Multikabel en Casema hebben tegenwoordig ook zo'n soort constructie.

Citaat:
Ik denk dat de Alphacrypt wel blijft werken. Mascom (de producent) heeft blijkbaar een zodanig contract met Irdeto dat ze de slimmigheidjes van de Nederlandse kabelmaatschappijen kunnen en mogen omzeilen. Was dat niet het geval, dan had Irdeto al lang ingegrepen.

Mascom heeft een licentie voor de huidige Irdeto versie en kennelijk is de camkey aanpassing die ze in de AlphaCrypt hebben doorgevoerd niet in strijd met de licentie voorwaarden anders had Irdeto zeker ingegrepen. Of ze echter voor een volgende Irdeto versie ook een licentie zullen krijgen is nog maar de vraag. Ik ben dus wat voorzichter als ik anderen over deze mogelijkheid informeer en laat liever duidelijk weten wat de mogelijke risico's zijn.

Citaat:
Er bestaat overigens ook aan Alphacrypt TC, daar kun je twee kaartjes in steken. Althans de chipjes van de kaartjes <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" /> .Dan heb je aan een DVB-C ontvanger met één CI slot voldoende.

Ik ben tot nu toe nog nergens een bevestiging tegengekomen dat Mascom de AlphaCrypt TC ook de camkey aangepassing voor de Nederlandse kabelbedrijven heeft gegeven. Tot nu toe is de Rekam/CAIw constructie de enige in Nederland waar je als abonnee echt een keuze hebt voor twee aanbieders en dus ook bij beide aanbieders een abonnement kan nemen, ieder met een eigen smartcard. Alleen in dat Rekam/CAIw kabelgebied zou de AlphaCrypt TC dus zinvol kunnen zijn. Voor de rest van het land heeft zo'n twincard CAM geen nut en is nog duurder dan de AlphaCrypt Classic. Niet veel vraag naar en als gevolg daarvan geen gebruikerservaringen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het afstemmen van een kabel ontvanger heeft niets met het kaartje te maken, maar alles met de opgegeven Network ID en de netwerk frequentie.

 

Strikt genomen heb je gelijk, maar ik omschreef het wat eenvoudiger. Het kaartje is geprogrammeerd voor een bepaalde provider (een @home kaartje zal niet werken bij Casema), en vindt inderdaad bij de netwerk frequentie een lijst met af te scannen frequenties. vandaar mijn opmerking "of zoekt hij zelfs niet op".

 

 

Citaat:
Of ze echter voor een volgende Irdeto versie ook een licentie zullen krijgen is nog maar de vraag.

 

De vraag is of een hypothetische volgende Irdeto versie gebruikt kan worden met de huidige kabelontvangers met embedded Irdeto. Vooralsnog lijkt er geen reden te zijn voor een nieuwe Irdeto versie. Bij mijn weten is Irdeto nog niet gekraakt, althans niet dat het bekend is in het publieke domein.

 

Ik heb het idee dat een nieuwe versie van Irdeto (of een ander encryptie systeem) pas zal worden ingevoerd als MPEG-2 volledig vervangen gaat worden door MPEG-4 en nagenoeg iedereen een nieuwe ontvanger nodig heeft.

 

 

Citaat:
Ik ben tot nu toe nog nergens een bevestiging tegengekomen dat Mascom de AlphaCrypt TC ook de camkey aangepassing voor de Nederlandse kabelbedrijven heeft gegeven.

 

Dat is waar, maar de algemene specificaties van beide zijn volkomen gelijk. Ook de software versie nummers zijn gelijk. Het is dus waarschijnlijk dat ook de TC bij de Nederlandse kabelbedrijven gebruikt kan worden. Maar even navragen kan geen kwaad. Je hebt gelijk dat de TC geen enkele zin heeft in gebieden waar je maar één provider op de kabel hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De vraag is of een hypothetische volgende Irdeto versie gebruikt kan worden met de huidige kabelontvangers met embedded Irdeto.

Dat kan. De Irdeto smartcards zijn upgradable via een mechanisme dat Irdeto FlexiFlash noemt en de embedded Irdeto in de huidige kabel ontvangers is een software-matige CAM, SoftCell genaamd. Het versie nummer van SoftCell kan je gewoon opvragen in de status overzichten van de huidige kabel ontvangers. Alle bestaande aanbevolen kabel ontvangers zijn dus middels een firmware update geschikt te maken voor een nieuwere Irdeto versie.

Citaat:
Vooralsnog lijkt er geen reden te zijn voor een nieuwe Irdeto versie. Bij mijn weten is Irdeto nog niet gekraakt, althans niet dat het bekend is in het publieke domein.

Een reden kan zijn dat de AlphaCrypt oplossing te populair en bekend begint te worden onder de klanten van de Irdeto kabelbedrijven. De gehele nieuwe Sony 3000 LCD-TV lijn beschikt nu ook over geïntegreerde SDTV DVB-C ontvangers met Common Interface slot en in sommige zit zelfs een HDTV DVB-C ontvanger. Sony is niet bepaald een nice merk voor een handje vol klanten en een 26 inch S3000 LCD-TV is al te koop vanaf zo'n 750 euro terwijl je voorheen toch minimaal 1500 euro moest neerleggen voor een Loewe of TechniSat met dezelfde mogelijkheden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Tot nu toe is de Rekam/CAIw constructie de enige in Nederland waar je als abonnee echt een keuze hebt voor twee aanbieders en dus ook bij beide aanbieders een abonnement kan nemen, ieder met een eigen smartcard. Alleen in dat Rekam/CAIw kabelgebied zou de AlphaCrypt TC dus zinvol kunnen zijn. Voor de rest van het land heeft zo'n twincard CAM geen nut en is nog duurder dan de AlphaCrypt Classic. Niet veel vraag naar en als gevolg daarvan geen gebruikerservaringen.

En zelfs bij Rekam/Caiw heeft de AlphaCrypt TC geen zin, aangezien het digitale aanbod van Rekam geheel ongecodeerd is. Dus geen smartcard nodig.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...