Ga naar inhoud


Het Gesprek ook bij Canal Digitaal


Elwin

Aanbevolen berichten


  • Reacties 209
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Citaat:
Tis helaas waar voor een perfecter beeld moet je naar de kabel. Maar voor een mooi beeld is de satelliet nog steeds genoeg en zo als we het altijd al gewend waren... Al meer dan 10 jaar(!) is het het beste geweest.


2 Puntjes:

"perfecter" bestaat niet. Perfect is al 100%.

Dus: Het is helaas waar: Voor een perfect beeld moetje naar de kabel. Maar voor een mooi beeld op een CRT of een klein scherm is de satelliet nog steeds goed genoeg.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Hopelijk wordt CDS verstandig en komen ze met een 5 Mbit VBR verbinding (met pieken tot 8 Mbit)... maar dat wordt in verhouding natuurlijk onbetaalbaar.

Je zou zeggen dat ze met de enorme verhoging van de settopbox paketten inmiddels toch voldoende cash hebben moeten kunnen genereren hiervoor. Haal 1 á 2 zenders van een transponder af en je bent al een aardig eind onderweg. Verhuis die zenders dan naar de goedkopere transponders op Astra3.
Ennuh, blijkbaar vind je zelf dus toch ook dat je met 5mbit VBR een beter resulataat kan halen dan wat je nu nog al eens waarneemt.

Citaat:

Dat onbetaalbaar volgt op de kabel pas later. Als analoge zenders daar uit de lucht gaan... en je daar aan de digitale ontvanger moet... Reken maar dan wordt het op de kabel pas echt kassa(!)

Nou, waarschijnlijk niet veel meer of minder kassa dan bij CD. Of ben jij op de hoogte van plannen van de kabelmaatschappijen. Zo ja, dan horen we dat graag, inclusief bron. Of is dit gewoon een inschatting van jouw kant?

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik lees alleen maar heel veel in de topics die gaan over CanalDigitaal mensen die bijvoorbaat al negatief zijn over CanalDigitaal.

Ik vraag me af of dit nu aan CanalDigitaal ligt of aan die specifieke personen.

Nu weer wordt er eindelijk eens een kanaal toegevoegd aan het instappakket van CanalDigitaal en nog zijn er mensen die dan zeggen dat het een nietszeggende zender is.


Ik ben als cds klant niet ontevreden.
Heb nooit administratieve problemen gehad en op vragen heb ik altijd netjes antwoord gekregen.

Mischien zijn sommige mensen te positief en kunnen ze niks negatiefs horen.
Vaak komen die mensen ook uit dezelfde hoek die zeker niet neutraal staat als het om cds gaat.

Ik zie een praat kanaal zelf niet als een aanvulling, dat is mijn persoonlijke mening.
Ik zeg niet dat de zender niet erbij mag komen, maar alleen dat het voor mij niets is.
Hoeveel mensen hebben om dat kanaal gevraagd en hoeveel mensen zitten nog te wachten op de zenders waar ze wel om gevraagd hebben?
Nu mag deze zender nog gratis zijn, hoelang blijft dat zo?

Wat is daar nou negatief aan? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Toch fijn dat die kostbare transponder vulling van Tele-2 op de satelliet nu eindelijk met iets nuttigers gevuld gaat worden. De transponderkosten zijn toch al duur, dus feitelijk was het jammer om bijna de hele week de Tele-2 promo te zien.

 

Hopelijk bespaart Tele-2 hiermee ook genoeg transponderkosten zodat ze hetzelfde kunnen doen met een andere (thema, bijvoorbeeld zaterdag overdag met BIB en zondagmiddag met RNN-7 op Astra-1) zender zodat op de satelliet minstends het gelijke voetbal aanbod komt als je nu bij Digitenne hebt. Alleen natuurlijk met meer dan een tikje beter beeld...

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Dus: Het is helaas waar: Voor een perfect beeld moetje naar de kabel. Maar voor een mooi beeld op een CRT of een klein scherm is de satelliet nog steeds goed genoeg.


Dat is 100% waar. Aangezien er bij mij een HD Plasma gaat komen zal ik helaas terug naar UPC moeten in januari <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Triax 64cm schotel - DUO LNB60 - Inverto Scena5 en Inverto Scena5M ontvanger -

Panasonic TH-42PV70 Plasma TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Welke zender komt dan voor Sailing in de plaats??? Of is het gewoon RTL in 8 Mbit en Sailing weg. In dit laatste gaval is het dus bevestigd... Kabelbandbreedte is (momenteel) vol(!)


Ik zag vandaag op nummer 322 een nieuwe zender. Goede Doelen. Geen al te best beeld. Maar Sailing Channel zit er nog gewoon in.

Groeten, Alfons
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er alleen maar gepraat wordt, dan heb je niks met Buma/Stemra kosten te maken, dus zijn de kosten nihil.

 

Zo kan iedereen het Set Top Box pakket wel vullen.

 

Ok, ok, misschien een beetje negatief, maar ik verwacht er weinig van.

 

Echter wil ik ze best de kans geven, maar dan moeten ze niet met een volgende verhoging bij CanalDigitaal komen.

Ga ik later invullen, de oude info klopte niet meer.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:


Echter wil ik ze best de kans geven, maar dan moeten ze niet met een volgende verhoging bij CanalDigitaal komen.


Ook geen verhoging van de bitrate <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" /> of het aantal zenders... <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

De gemiddelde bitrate van upc digitaal mag dan wat hoger liggen dan die van cds, maar om daarvoor nou terug te gaan naar de hel die upc heet?

Bij cds begint het nou pas met uitbreidingen en de kwaliteit zal op termijn ook wel opgeschroefd worden.

De huidige investeerders hebben al veel goeie dingen gedaan en blijken toch net wat meer op de toegevoegde waarde te letten in plaats van dat ze de boel uitkleden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Mischien zijn sommige mensen te positief en kunnen ze niks negatiefs horen. Vaak komen die mensen ook uit dezelfde hoek die zeker niet neutraal staat als het om cds gaat.


Ik denk dat je dit eerder van een grotere groep mensen kan zeggen die bijvoorbaat al negatief zijn over CanalDigitaal. Ik ben, als het tenminste over mij gaat, in mijn ogen wel neutraal inzake CanalDigitaal. Doen ze iets goeds mag gezegd worden dat het goed gaat. Maar doen ze slecht dan zijn ze slecht bezig. Zo simpel is dat.

Maar dan wel alles in redelijkheid gezien. Je kan niet verwachten dat een zenderpakket van 8,95 gevuld is met een groot aantal zenders en dat van die zenders ook alles nog een bandbreedte van 6 Mb/s heeft. Commercieel gezien kan dit gewoon niet. Doe je dit wel heeft Nederland over een jaar geen digitale satelliet televisie meer. Dat is niet CanalDigitaal verdedigen maar gewoon met realiteit de zaak bekijken.

Dat de kabel dit wel kan doen komt gewoon door het feit dat kabel een eigen infrastructuur heeft en men dus niet bij derden bandbreedte hoeft in te kopen. De kabelexploitanten hebben daarvoor in de plaats mega investeringen gedaan om de infrastructuur in eigen bezit te krijgen. En geloof me dat als veel kabelabnnees aan het digitaal pakket zitten die investeringen, vroeg of laat, zullen worden doorberekend aan de klant.


Citaat:
Hoeveel mensen hebben om dat kanaal gevraagd en hoeveel mensen zitten nog te wachten op de zenders waar ze wel om gevraagd hebben?


Voor dit kanaal hoeft geen enkele minibit bandbreedte worden geïnvesteerd. Tele2 voetbal zit gewoon meer dan 15 uur per dag bandbreedte te verspillen door een diakanaal met Sky Radio door te geven. Ik snap dan deze reactie niet.

Daarnaast is CanalDigitaal de enige digitale televisieaanbieder in Nederland die tenminste de abonnee vraagt welke zender men toegevoegd wil zien aan het zenderpakket. Bij alle andere aanbieder kan je helemaal niets kiezen. Daar wordt gewoon voor je besloten. CanalDigitaal is met de stappen van de laatste maanden, en die gaan voor mij zeker nog niet ver genoeg, echt een pionier. En wederom wordt iets positiefs van CanalDigitaal weer zo verdraaid dat het een negatieve lading heeft.

Nogmaals dit bovenstaande verhaal heeft helemaal niets te maken met het beschermen van CanalDigitaal of nooit iets negatiefs kunnen horen over CanalDigitaal. Het is gewoon een relaas gebaseerd op daadwerkelijke gebeurtenissen en feiten van de laatste maanden.


Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...