Ga naar inhoud


[Pioneer] Hulp pio 110 kanaallijs


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Recentelijk hebben lullie mij vortreffelijk geholpen met het patchen van mijn DBR-S110I met een V9 FW.

 

Hierna ben ik aan het lezen gegaan o.a. in pionero handleiding als op diverse forums hoe je de kanaallijst in de pio 110 moet zetten. Dit heeft geresulteerd dat ik diverse pogingen gedaan heb maar ik krijg het er niet goed in.

Tevens is het mij niet duidelijk hoe je zo'n EEprom file in krijgt.

 

Wie kan mij helpen om de juiste stappen te verrichten zodat de kanaallijst er wel goed in komt.

 

P.S. Ik probeer in de V9 FW de kanaallijst van V7 te zetten (?).

 

bij vorrbaat dank alvast.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik neem aan dat het 'lullie' in jouw tekst niet persoonlijk bedoeld is. <img border="0" title="" alt="[Glimlach]" src="images/icons/smile.gif" />

 

Zoals je weet heb ik sinds een week ook zo'n 110 en daar ben ik mee aan het spelen. Ik heb inmiddels uitgezocht welke codes bij de verschillende secties horen en nog wat andere eeprom codes getest, dus ik heb al heel wat kanalenlijsten geladen inmiddels.

Ik ben een kanalenlijst aan het maken die ongeveer gelijk wordt aan de lijst die ik ooit voor de Dynamit versie beschikbaar gesteld heb.

 

Ik heb de V7 kanalenlijst niet getest, dus daar kan ik niets van zeggen. Als je de V7 bedoelt, die ik ooit beschikbaar gesteld heb, dan stop maar. Deze versie is voor de '100/200' en werkt niet voor je '110'

 

Vwb het laden van kanalenlijst en eeprom: Ik geef hier de recht toe, rechtaan uitvoering.

1) De kanalenlijst.

Deze wordt geladen via de JTAG (waarmee je ook de firmware geladen hebt).

Je zet in Pionero, tab 'Firmware(JTAG)' het adres op 7FE00000.

De eerste keer zul je de erase chip moeten uitvoeren. Vervolgens kies je 'send', dan vul je de filenaam in van je kanalenlijst en wordt je kanalenlijst geladen.

2) De Eeprom

De eeprom wordt geladen via de seriele poort. Hiervoor heb je een seriele kabel nodig van male naar female met alle verbindingen 1 op 1.

Hiervoor moet je de deco in service mode 1 of service mode 2 zetten. Service mode 2 heeft de voorkeur, omdat dan de seriele load sneller verloopt.

In service mode zetten door de deco in actieve mode te zetten terwijl K7003 met aarde doorverbonden is.

K7003 is bij mij een vrij grote soldeerpunt.

Vanaf de voorkant van je deco gezien: 6 cm vanaf de voorkant van de mainprint en 3 cm vanaf de rechterkant van de mainprint. De tekst k7003 staat er bij.

Op de display verschijnen allemaal random cijfers en eindigt op 8888.

Nu kun je in Pionero eeprom kiezen, vervolgens 'read file' (filename invullen).

Vervolgens geef je de opdracht 'send'.

Hierna komt de melding dat alles goed verlopen is. Dan zet je de deco uit en aan en zou alles er in moeten zitten.

 

Zodra je een kanalenlijst laadt, moet je ook de eeprom laden.

 

Succes

Satori

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt Satorie voor je snele reactie.

 

Momenteel sta ik er voor en ga het op jouw manier gelijk uitproberen.

 

P.S Welke kanaallist is dan wel geschikt voor de FW 9 ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

kijk dit is informatie waar we wat aan hebben satori, ik had het al opgegeven om een kanalen lijst in m'n decoder te krijgen.

 

voor de duidelijkheid, het in servicemode zetten gebeurt door de receiver met k7003 aan massa aangesloten aan te zetten, en dan ook echt van stand-by te halen.

 

nu vraag ik me wel af wat nu de functie is van het inschakelen van de ontvanger met k2002 aan massa, waarna het bekende dl1 en dl0 in beeld verschijnt, ik denk dat iedereen die problemen heeft met het laden van lijsten deze methode aan het gebruiken was.

 

1 vraagje nog, de eeprom en kanalen lijst die ik wil gaan bewerken, moet ik die downloaden uit m'n ontvanger als die in (k7003) servicemode staat?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb voor de Pioneer 110 nog geen kanalenlijsten gezien en ik heb nog een paar dagen nodig om de mijn lijst compleet te maken.

In mijn huidige versie zitten alleen de Astra kanalen en is het NL pakket gesorteerd. Ik zal deze alvast in de upload zetten, dan kun je alvast wat testen (Rond 23:30 uur)

 

Succes

Satori

 

<small>[ 24-04-2002, 23:38: Bericht gewijzigd door: Satori ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

gepobeerd om de kanaallijst in te zetten en dit is gelukt, maar het uitlezen en verzenden van mijn eeprom file lukt niet. Hij zegt telkens dat er een probleem met mijn com-poort is.

Wat nu ?

 

instellingen Com1: 19200, 7, odd, sopbit 1.

kabel met 1-1 pin

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de zekerheid: Heb je ook 8888 in de display van je deco staan?

Je moet de eerst aanzetten, dan k7003 aarden en vervolgens met de RC of een toets op de deco, de deco in actieve mode brengen.

Je mag natuurlijk ook meteen (bij het aanzetten) k7003 aan aarde leggen en houden. Als er 8888 in de display staat, mag de aarde er af, maar dat hoeft niet.

 

Succes

Satori

 

<small>[ 25-04-2002, 13:06: Bericht gewijzigd door: Satori ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net even terug gelezen.

De baudrate moet op 9600 staan!! Probeer even, wil je.

 

Ik heb de rest van de middag geen tijd meer. Ik reageer vanavond.

 

Groeten

Satori

 

<small>[ 25-04-2002, 14:29: Bericht gewijzigd door: Satori ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste medesatters,

 

Ook ik ben inmiddels confuus als het gaat om het laden van de kanalenlijst in de 110. Onlangs heb ik in een vergelijkbaar topic stap voor stap uitgelegd hoe ik destijds mijn kanalenlijst in mijn ontvanger heb gezet. Achteraf blijkt dat ik heel wat geluk heb gehad en dit om het volgende;

 

Ik heb onlangs de V4.32 van Dynamite geladen en ben vervolgens op dezelfde wijze te werk gegaan. Ik ben nu al 2 volle dagen aan het klooien en het is nu uiteindelijk gelukt, maar...... ik begrijp het niet meer.

 

Mijn eerste probleem was dat ik bij het uitlezen van de kanalenlijst telkens uit meerdere tcs en tpt tabellen kon kiezen. Aan de hand van de eeprom en de waardes voor de active sections, dacht ik te kunnen herleiden welke het nu moesten zijn. Maar elke keer tevergeefs.

 

Uiteindelijk was ik zover dat er nog maar 1 tabel was bij het uitlezen. Vervolgens een paar kleine aanpassingen gedaan en teruggeschreven. Geprobeerd en werken ! Toen weer uitgelezen, nog steeds 1 tabel en weer wat aanpassingen gedaan en teruggeschreven en weer werken. Toen het grote werk. Heel de lijst naar eigen goeddunken aangepast en teruggeschreven. Werken als een speer. E.e.a. gecontroleerd en ik wilde nog wat kleine dingen wijzigen en een goede backup maken.

 

Dus ik ga de kanalenlijst uitlezen en wat gebeurt er.... heb ik ineens weer 2 TCS tabellen. Dus kiezen, maar ik weet niet welke. Ik durf eigenlijk niets meer terug te schrijven omdat ik dan waarschijnlijk weer van voren af aan kan beginnen.

 

Wat ik nu niet begrijp is het volgende;

 

Maakt de decoder zelf nieuwe sections aan ?

 

en

 

Ik heb de kanalenlijsten 2 x uitgelezen en apart opgeslagen. Lijst 1: tcs = 01 en tpt = 02, Lijst 2: tcs = 03 en tpt = 02. In de uitgelezen eeprom is de waarde van de active sections 02A7 wat zou moeten duiden op section 0 en 1. En dit correspondeert niet met elkaar.

 

Kan iemand mij dit uitleggen ?

 

Alvast bedankt,

 

Groeten Sander

Link naar reactie
Delen op andere sites

De kanalenlijst bestaat uit een aantal secties, die elk op een 10000 hex verschoven zitten.

 

Initieel wordt de TCS en TPT geladen. Zodra je gaat editen, wordt er een kopie gemaakt in een andere sectie en daar worden alle wijzigingen uitgevoerd. Op het moment dat je de deco in sleepmode/standby mode zet (rode knop op rc) worden alle wijzigingen en huidige actuele kanaal vastgelegd via een pointer in de eeprom. Als je opnieuw gaat scannen (kanalen zoeken), gebeurt hetzelfde, alleen worden de kanalen nu automatisch gesaved. En hierna staan de oude TCS en TPT in je flashgeheugen, maar ook de nieuwe. Het verschil is dat de pointer in de eeprom naar de nieuwe tabellen wijst.

 

De pointer waarden die je gevonden hebt in het Pionero manual, zijn voor de BCT14xx en compatibles (oa 100S en 200S). Deze waarden gaan niet op voor de BCT15xx en compatibles (oa 110).

 

Ik heb sinds een week een 110 en ik heb gericht wat testen gedaan om te achterhalen hoe dit zat voor de 110 en de situatie is dat de pointers hetzelfde zijn, maar precies 1 sectie verschoven. Dus:

 

BCT14xx:

02a7 = sectie 0 en 1

01a4 = sectie 0 en 2

00a5 = sectie 1 en 2

 

BCT15xx:

02a7 = sectie 1 en 2

01a4 = sectie 1 en 3

00a5 = sectie 2 en 3

 

De ander secties, zijn dus restanten van vorige edit slagen en kun je dus vergeten.

 

Ik heb gericht een nieuwe tabel gemaakt met een hex editor, waarbij de TCS op 10000 staat en de TPT op 20000. De pointer in de eeprom op 02a7 en voila. Deze gebruik ik als uitgangspunt om met Pionero te editen. De secties blijven met Pionero nl. gelijk.

Ik heb gisteren een testversie in de upload gezet met bovengenoemde waarden.

 

Succes met editen

Satori

 

<small>[ 25-04-2002, 20:21: Bericht gewijzigd door: Satori ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...