Ga naar inhoud


Een zender moeten opnemen om andere te kunnen zien


Jérômenz

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Nadat ik mijn Inverto IDL 7000S CI had gekocht en geïnstalleerd heb ik ongeveer 1 jaar prettig en ongestoord TV kunnen kijken. Maar sinds enkele weken doet het volgende bij mij zich voor: Op veel zenders krijg ik het geen signaal icoontje in beeld te zien. Dit is niet het geval bij SBS6, Net5, Veronica, Film 1.3, BVN en nog een paar andere. De vrije kanalen zijn bijna allemaal te ontvangen. Maar Ned1-3, de 4 RTL zenders en Film1.1 en 1.2 alsmede Discovery, NGC, Eurosport en nog meer gecodeerde zenders kan ik niet ontvangen. Maar dit kan gedeeltelijk worden opgelost als ik bijvoorbeeld SBS6 opneem. Daarna kan ik Ned1-3, Film 1.1 en 1.2, Sport 1, NGC en alle muziek zenders wel zien. De 4 RTL’s, Eurosport, Discovery en enkele andere zenders blijven het geen signaal icoontje tonen. Ik heb al heel veel geprobeerd:

 

Als eerste heb ik de handleiding van Foppele en Van Der Does, waarvoor ik alleen maar complimenten heb, aandachtig doorgelezen. Daarna heb ik mijn probleem proberen te vinden in de verschillende forums.

 

Ik heb een vaste 80 cm schotel op Astra 1 uitgericht door een installateur met unicable LNB en een Inverto IDL 7000S CI met software versie 1.4. Achterop heb ik een doorluskabeltje zitten tussen tuner 1 en 2. In de CAM zit een Aston 1.07 (die ik ook heb proberen te updaten) met de zwarte CanaalDigitaal smartcard. Mijn rechten zijn betaald en die worden ook als zodanig opgegeven.

 

Op de decoder heb ik zeer kort geleden een geforceerde OTA update uitgevoerd. Vervolgens heb ik gekozen voor het wissen van de instellingen. De LNB heb ik automatisch ingelezen en als signaalkwaliteit heb ik 51 - 53%. Bij de antenne instellingen heb ik onder installatietypen gekozen voor doorlus 1-2.

 

Wie kan mij suggesties geven om weer gewoon alle zenders te kunnen zien?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Misschien heb je gelijk met de signaalkwaliteit, maar voor mijn ontvangstverlies had ik dezelfde kwaliteit en geen problemen. En daarbij is dus de kwaliteit wel voldoende als ik 1 zender opneem om de ander te bekijken?!?! Ook bij zware regen en bewolking heb ik eigenlijk geen ontvangst verlies van de zenders die het wel doen.

 

Ik heb een schoteluitrichter en daarmee heb ik mijn schotel op maximaal staan. De kwaliteit van rond 50% van het signaal ligt aan de afstand van mijn decoder naar de schotel, dit werd mij al verteld door de installateur.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Enige wat je zou kunnen proberen is een 1.3 versie er inzetten, en kijken of dat het probleem oplost. Of waren die problemen er al voordat je een forced update deed naar 1.4?

VU+ Duo4kSe  met VTi    VU+ duo2 met VTi 

Triax 78, astra 1,2,3, HB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Nadat ik mijn Inverto IDL 7000S CI had gekocht en geïnstalleerd heb ik ongeveer 1 jaar prettig en ongestoord TV kunnen kijken. Maar sinds enkele weken doet het volgende bij mij zich voor: Op veel zenders krijg ik het geen signaal icoontje in beeld te zien.

Zou het kunnen dat er water in de kabels of connectoren terecht is gekomen, waardoor de kabel op de ene tuner een stuk slechter is dan de andere? Het heeft de laatste tijd flink geregend, dus misschien hebben de problemen niets te maken met de Inverto?

m

----

Ach, ik blaat ook maar wat. Maar wel met plezier!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben meer dan verbaasd hier te lezen dat het signaal met de Inverto 85 tot 90 % aangeeft.

 

Ikzelf ben nooit verder geraakt dan een kleine 60 % en volgens vele andere Inverto-bezitters is dit normaal. Volgens Rob zelfs een "cosmetische" aangelegenheid. <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

Tenzij de laatste versies van de software hieraan iets gewijzigd hebben, zou ik het probleem niet koppelen aan de signaalwaarden.

 

Ik gok op de diagnose van mifi.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet meer wanneer de automatische update naar 1.4 plaats vond maar volgens mij kwamen mijn problemen pas wat later.

 

Zoals ik al eerder schreef is mijn installatie aangelegd door een prof en die heeft alles gedaan om het waterdicht te maken. Maar voor de zekerheid ben ik net gaan kijken en zag dat alles nog keurig beschermt zat zonder kans op gaten en of lekkages....

 

Ik ben nu weer bezig met een format van mijn HDD en opnieuw de fabriekinstellingen instellen. Nu ga ik de kanalen weer laden.... Eens kijken wat er gebeurd want ik wilde eerst mijn disk niet formateren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probeer eens de volgende trucs:

1- zet (tijdelijk) de antenne instelling in het menu op "dubbel" (en laat de doorluskabel aan de achterzijde bestaan;

2- kijk, in het menu "antenne instellingen, of signaal sterkte en kwaliteit hetzelfde zijn voor tuner 1 en tuner 2 (zo niet is de doorluskabel niet in orde);

3- zet (tijdelijk) de motor op "USALS" en ga met de gele knop naar de USALS-instelpagina;

4- kies daar achtereenvolgens diverse transponders en zie of de signaalkwaliteit op enkele transponders in de buurt van de 60% wil komen. Doe dit steeds voor tuner 1 en tuner 2, om te zien of die waarden dezelfde zijn. Let ook met name op rare verschillen tussen transponders in de frequentieband hoog/laag en H/V gepolariseerd.

Vergeet niet na afloop alles weer terug te zetten.

We horen graag de resultaten!

 

PS: Ik geloof niet dat firmware/HDD formatteren hier de oplossing gaan brengen. Het feit dat e.e.a. goed heeft gewerkt wijst naar mijn idee eerder op antenne (kabel)/LNB problemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De stand van zaken op dit moment is als volgt. Na de volledige format en fabriekinstellingen deed alles het. Ik kon kijken naar alle de zenders zonder een zender op te nemen. Ik had gekozen voor de Nederlandse zenderlijst. Tot dan gaat alles goed. Echter voorheen had ik RTL8 en Film1.3 en die had ik nu niet meer. Ik heb dus opnieuw zenders ingelezen en toen is het weer fout gegaan. Ik heb nog steeds geen RTL8 en Film1.3 maar wel beeld bij Ned1-3 en andere eerder niet zichtbare kanalen. Echter RTL4,5 en 7 kan ik nog steeds niet (meer) bekijken.

 

Ik zal de tips van Rob eens gaan proberen en zien wat daar het resultaat van is. Ik ga nu even naar de zenders kijken want de familie trekt al dat gedoe niet meer ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kon het toch niet laten en ben gaan kijken naar de verschillende signaal sterkten via de verschillende tuners en wat blijkt er zit nogal wat verschil in tuner 1 en 2. De waarden zijn helemaal niet gelijk. (tuner2 gaat naar 20-30% waar tuner1 50-60 haalt op de verschillende transponders) De doorluskabel ziet er opties goed uit, maar ik zal morgen deze proberen te vervangen om te zien wat er gebeurd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Signaalsterkte is een goede maat voor de kwaliteit van de diverse verbindingen vanaf de schotel; signaalkwaliteit voor het juist uitgericht zijn van de schotel.

Als er zoveel verschil in sterkte is als jij aangeeft, weet je voor 99,9% zeker, dat de doorluskabel niet goed is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de doorluskabel gecontroleerd met een andere en ook die andere gaf die verschillende waarden aan.

 

Uit frustratie ben ik de instellingen van de LNB gaan veranderen en dan met name de de punten 11 t/m 14 bij de antenne instellingen. Want de communicatie met de Unicable lukt ook niet meer. Op een gegeven moment had ik gekozen onder punt 11 Tuner 1 IF 1210 onder punt 11 IF Kanaal 3 en onder punt punt 13 Tuner 2 IF 1420 en als laatste bij punt 14 IF Kanaal 0. Ik krijg voor de twee signaalwaarden voor beide 45%.

 

En wat bleek ik krijg nu alle zenders te zien alleen moet ik soms wat langer wachten voordat ik beeld heb. De RTL zenders beginnen met een geen signaal icoontje dat na verloop van tijd verdwijnt. Echter bij de zenders waar ik wat langer op moet wachten krijg ik ook geen informatie meer over de programma's.

 

Dan zijn er nog wat eigenaardigheiden te melden zoals het uitblijven van beeld en geluid bij BVN en enkele MTV zenders en als ik naar bijvoorbeeld Ned1 zap en het icoontje van geen ontvangst verdwijnt maar het beeld en het geluid blijven weg dan moet ik eerst naar een zender die geen EPG krijgt zoals RTL 4, even wachten totdat ik beeld heb en daarna kan ik terug naar Ned1 en kan ik gewoon kijken.

 

Ik snap het even niet meer maar ik denk dat ik ook even met een andere LNB moet testen. Alleen heb ik die voorradig :-( en ken ik niemand met een Unicable LNB.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Signaalsterkte is een goede maat voor de kwaliteit van de diverse verbindingen vanaf de schotel; signaalkwaliteit voor het juist uitgericht zijn van de schotel.
Als er zoveel verschil in sterkte is als jij aangeeft, weet je voor 99,9% zeker, dat de doorluskabel niet goed is.

Hier moet ik even op terug komen: ik heb mij niet volledig gerealiseerd dat je een Unicable LNB hebt. De zaak ligt nu iets anders: het feit dat je bij installatietype "dubbel" verschil in signaalsterkte tussen tuner 1 en 2 hebt, kan ook wijzen op een deels defecte LNB. In feite zitten er in zo'n LNB 2 (of vier: welk type heb je?) volledig gescheiden LNB's, die via een speciaal protocol via één draadje communiceren met de ontvanger. Het lijkt er op, dat er één kapot is.
Heb je een type met 4 LNB's? Dan kan je eenvoudig de ontvanger zo instellen, dat een andere gebruikt wordt (zie de installatiehandleiding, die als bijlage in onze handleiding zit). Maar waarschijnlijk heb je nog garantie: ga dus terug naar de dealer of laat hem een andere LNB plaatsen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...