Ga naar inhoud


Forta stuurt huurders schotelbrieven


meijelsat

Aanbevolen berichten

De Zwijndrechtse woningbouwvereniging Forta is begonnen met het aanschrijven van huurders waarvan de schotelantenne niet volgens de regels van de verhuurder zijn geplaatst.

 

De Dordtse kantonrechter gaf Forta in juni groen licht om schotelantennes te verwijderen die niet conform de regels in de huurovereenkomst geplaatst waren. Deze staat het plaatsen van een schotelantenne wel toe, maar binnen door de verhuurder gestelde regels.

 

Zo mag een schotelantenne op een standaard in de tuin van een woning geplaatst worden als deze niet hoger is dan 1,80 meter. Op een balkon mag een schotelantenne binnen de balustrade geplaatst worden op een standaard die niet hoger is dan 1,20 meter.

 

Forta zegt ongeveer 200 huurders te hebben aangeschreven, bij wie door controleurs van de woningbouwvereniging is vastgesteld dat de schotel niet conform de regels is geplaatst. Vooral in de Zwijndrechtse Sterrenbuurt staan veel schotelantennes die buiten de balustrade aan balkon zijn gemonteerd.

 

De aangeschreven huurders krijgen tien dagen de tijd om de schotel zodanig te plaatsen dat hij voldoet aan de regelgeving. Daarna gaan de controleurs van Forta opnieuw inspecteren. Mocht blijken dat aan de eerste oproep geen gehoor is gegeven, dan volgt een sommatie. "Als ook de sommatie niets oplevert, volgt een huisbezoek. De huurder heeft dus ruim de tijd om de schotel goed te plaatsen of te verwijderen en naar alternatieven te zoeken," laat Forta-woordvoerster Ank Groeneveld aan TVSatellite weten.

 

 

 

Pas als een persoonlijk gesprek geen oplossing levert zal Forta overgaan tot een procedure om de schotelantenne te laten verwijderen. Hiervoor dient Forta in alle individuele gevallen de gang naar de kantonrechter te maken. Hier zit voor Forta het grootste risico: in Nederland zijn rechters verdeeld over het verwijderen van schotelantennes door woningbouwverenigingen. De ene rechter geeft de woningbouwvereniging hierin de vrije hand, maar andere rechters laten de individuele rechten van de huurder zwaarder wegen.

 

 

 

 

 

BRON http://www.tvsatellite.nl/index.php?action=nieuws&id=313

Groetjes Jan (Meijelsat)

Ik ben gehandicapt met slechthorend, moeilijk praten/lopen/bewegen/leren en 100% geestelijke goed. ik weet alles over satelliet-tv en DVD/BLU-RAY

DM7020HD TRIAX 90cm LNB`S

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 30
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

FORTA WINT PROEFPROCES SCHOTELANTENNE

 

'Nieuwe en verhelderende uitspraak kantonrechter'

 

Schotelantennes worden niet altijd met veel kennis van zaken aan de woning bevestigd. Woningcorporatie Forta in Zwijndrecht heeft daarom duidelijke richtlijnen opgesteld voor haar huurders. Enkele huurders weigeren, ondank herhaaldelijk verzoek, deze regels te volgen. De corporatie besloot daarom een proefproces aan te spannen met een opvallende uitspraak van de rechter tot gevolg.

 

Op juiste wijze

 

Via een brief, haar relatiemagazine en soms in een persoonlijk gesprek informeerde Forta alle huurders over de juiste wijze waarop een schotelantenne geplaatst moet worden. Zo worden gevaarlijke situaties voorkomen, zijn er geen beschadigingen aan de woning en wordt een ontsierende aanblik van het woongebouw vermeden. Veel huurders gaven gehoor aan deze oproep en hebben hun schotel op juiste wijze geplaatst. Helaas zijn er ook huurders die weigeren deze regels te volgen.

 

Iedereen gelijk

 

Forta wil dat iedereen prettig kan wonen en kan niet accepteren dat enkele huurders het woonplezier voor anderen bederven. Ook gaat de corporatie er vanuit dat iedere huurder dezelfde rechten en plichten heeft. Daarom vroeg Forta de rechter om een uitspraak over de schotelantennes die niet volgens de voorschriften zijn geplaatst.

 

Uitspraak

 

De kantonrechter in Dordrecht oordeelde dat Forta haar gedoogbeleid mag veranderen in een handhavingsbeleid. Zij mag dus van haar huurders eisen dat zij de regels daadwerkelijk volgen. Op grond van artikel 10 EVRM (recht op vrije nieuwsgaring) oordeelde de kantonrechter ook dat huurders geen recht kunnen doen gelden op een onbelemmerde toegang tot elke gewenste televisiezender. Als er maar voldoende andere mogelijkheden zijn tot het verkrijgen van informatie zoals tijdschriften, radio en ook internet, dan wegen de belangen van Forta zwaarder dan de belangen van de huurder. Deze laatste motivering is wat de jurisprudentie betreft nieuw en zeer verhelderend.

 

Forta gaat er de komende tijd streng op toezien dat huurders de regels naleven en onderneemt actie bij huurders die blijven weigeren.

 

Bron

 

Een aanverwant draadje is Sommeringsbrief Forta 1128093-loep.gif

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Forta wil dat iedereen prettig kan wonen en kan niet accepteren dat enkele huurders het woonplezier voor anderen bederven.


Tja, het woonplezier voor schotelbezitters telt niet zeker.

Dat je een schotel ontsierend vindt is puur persoonlijk en bij monde van de heer Bolkenstein die de europeese regels hieromtrent heeft opgesteld is dat geen geldige reden om een schotel te weigeren.

Wanneer is er iemand met genoeg geld om bij het europeese hof zijn gelijk te halen en dat al die veroordelinkjes van lo level rechters bij het oudpapier kunnen?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Weet je wat mij opvalt is dat ik nergens online de uitspraak terug kan vinden , dit terwijl ik via de juiste site wel uit die zelfde periode diverse uitsprake tegenkom .

Forta heeft dan wel eens waar gelijk gekregen maar dan zou dat ook op de website van de landelijke rechtbanken moeten staan incl. de rolnr's .

Vandaar dat ik nog steeds de naam van die kanton rechter niet heb gekregen , uitspraak ja in hun voordeel maar als ik verder ga spitten geloof ik dat ik uitkom op een losse flodder die de rechter gelost heeft waardoor Forta zich nu sterk waant .

Van de week effe spitten bij de rechtbank te Dordrecht om te kijken of ik daar achter een naam kom .

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

En wat kan jij doen als je de naam van de rechter heb uitgevonden ?

 

Helemaal niets. Of ga je de goede man stalken.

 

Eén ding weet ik zeker. Hij zal je nooit te woord staan omdat je geen partij in deze zaak bent. Een persrechter zal je ook niet te woord staan omdat je geen perskaart hebt. Het enige wat je kan doen in naar de rechtbank gaan en de uitspraak van de rechter ter inzage inzien.

 

En daar krijg jij je schotelantennetje echt niet legaal mee.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het enige wat je kan doen in naar de rechtbank gaan en de uitspraak van de rechter ter inzage inzien.

 

Dat is zeker wat ik zo wie zo wil gaan doen .

 

Citaat:
ga je de goede man stalken.

 

Nee , maar als het zover komt dat ik er bv. een zaak van zou maken dan kan deze rechter eventueel door een toga van buitenaf teruggefloten worden op zijn uitspraak aangezien rechters nogal verdeeld zijn in dit land over dit schotelverbod en de hele meuk erom heen .

Hierdoor kan Forta dan ook nog bakzijl halen en moeten ze weer met een nieuwe foefje komen om ons probere te dwarsbomen .

 

Citaat:
En daar krijg jij je schotelantennetje echt niet legaal mee.

 

Pardon niet legaal !!!

Tuinmeubels mogen wel , een tegelvoet met parasol is ook toegestaan maar zodra je een schotel op die tegelvoet monteerd moet je ineens een aanvraag tot plaatsing van een schotel indienen .

Is dat soms netjes legaal , dacht dat dat een vorm van discriminatie was en dat is zeker niet legaal in Nederland .

Legaal is wat mag dus ook de schotel , laat ze maar komen vanaf vandaag gaan ze jagen op ons .

Kan als ik weer een brief krijg een huisbezoek verwachten <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> , zal ik gelijk eens laten zien wat menig bewoner doet mbt zonnewering en andere troep aan de muur wat dan ook niet mag .

Ik laat tot de laatste dag dat het er dan toch afmoet alles hangen want mijn schotel eraf is ook gelijk alles van de muren af bij alle bewoners uit hun huurbestand .

gelijke monniken gelijke kappen was het spreek woordt toch !

En reken maar dat ik nog wat truukjes achter de hand heb waar ik niet over praat .

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ach zo onredelijk vind ik het nog niet, met 180 in je achtertuin kun je toch goed weg komen. En 120 op je balkon is nog niet slecht. Erger wordt het wanneer je niets mag zetten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />


Op zich lijkt dit niet onredelijk, ze hebben echter niet te bepalen wat jij in je achtertuin plaatst (zolang dit vergunningsvrij is). Dat je niet zomaar iets aan een huurhuis mag schroeven en boren, dat lijkt mij logisch.
Je mag van de overheid, vergunningvrij, een antenne (dus ook schotel) in je achtertuin plaatsen tot drie meter hoog, gemeten vanaf het laagste punt van de constructie. In geval van een tegelvoet tot drie meter boven de grond. Het ingraven van een paal die maximaal drie meter uitsteekt mag dus ook. De schotel zelf mag dan weer maximaal twee meter in doorsnede zijn. Dit alles natuurlij alleen als je de buren hun uitzicht (naar buiten) niet belemmert en geen daglicht ontneemt.

Dus zolang je niet aan de woning hebt gezeten (ook niet voor het doorvoeren van de kabel) en je houd je aan de vergunningvrije regels, kan Forta of wie dan ook je niets maken.
Ze winnen die rechtzaken alleen maar als de schotels aan de muren zijn bevestigd en/of er een gat is aangebracht waar de kabel doorheen gaat.

1437216-vrom.pdf

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ach zo onredelijk vind ik het nog niet, met 180 in je achtertuin kun je toch goed weg komen. En 120 op je balkon is nog niet slecht. Erger wordt het wanneer je niets mag zetten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />


Ik kan me helemaal vinden in wat Astron zegt.

Dadelijk gaat Forta (of een andere woningbouwvereniging)
bepalen welke kleur auto je voor jouw deur mag parkeren.
Dan worden bijvoorbeeld rode auto's niet meer toegestaan.
Dan kun je ook zeggen dat blauwe auto's nog wel zijn toegestaan
en dat het pas erger wordt als je helemaal geen auto meer mag parkeren.


Met vriendelijke groeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

sattaz
Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt je afvragen welk artikel ze er voor hebben om binnen de gevellijn van het balkon te blijven, nu is het zo dat je voor bloembakken speciale beugels hebt waar je ze zo aan je balkon kan hangen.

 

Ook als je een schotel ophangt aan het balkon zelf kunnen ze toch niet zeggen dat je onherstelbare schade aan de woning toe brengt.

Nu is er vanavond een uitzending van "de rijdende rechter" wat gaat over een mevrouw die bloembakken aan het balkon heeft gehangen juist om die troosteloze flat een beetje te opleuken en zelfs die bloembakken moeten weg.

Nu ga ik toch vanavond eens kijken of de woningbouw je nu alles maar kan verbieden, het heeft weinig met schotels te maken toch maar eens kijken wat de uitspraak is op zich gaat het om hetzelfde binnen de gevellijn blijven. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Sjaak(k),

 

Weet je wat ik overdreven vind?

 

Dat is een woningbouwvereniging die onder het mom van veiligheid,

schadevoorkoming en ontsiering zelf beperkingen wil opleggen

aan de vrije keuze voor en in satellietschotels.

 

Ze zullen het wel nooit toegeven maar ik vermoed dat ze willen voorkomen

dat de wijk waarin hun woningen staan gezien gaat worden

als een buurt waar veel buitenlanders wonen.

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar het om gaat, is dat je van de Forta minder "mag" dat wat je daadwerkelijk mag. De Forta kan geen beperkingen opleggen die zwaarder zijn dan de landelijke regelgeving in deze.

Je zou zelfs een vergunning aan kunnen vragen bij de gemeente voor een schotel van bijvoorbeeld 5 meter doorsnede. Als je de bouwvergunning krijgt, deze schotel geen "beschadigingen" oplevert aan de opstallen en niet in de weg staat voor onderhoud aan de opstallen, dan heeft de Forta het recht niet om haar huurders daar in te beperken. En dat proberen ze nu dus wel.

 

@Aart: Bloembakken die aan de buitenkant van de balkonreling hangen, hangen in de weg voor bijvoorbeeld schilders die met zo'n ophangsteiger onderhoud komen plegen. Bovendien zouden ze wel eens niet goed bevestigd kunnen zijn (dit is onmogelijk te controleren door verhuurders) dat die mevrouw wel eens aan het kortste eind kan trekken. Ze kan de bloembaken tenslotte ook aan de binnenkant van de reling hangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
gaat over een mevrouw die bloembakken aan het balkon heeft gehangen juist om die troosteloze flat een beetje te opleuken

Citaat:
Bovendien zouden ze wel eens niet goed bevestigd kunnen zijn (dit is onmogelijk te controleren door verhuurders)

 

beide heren hebben ongelijk...

neem maar van mij aan dat ik ook nog een woordje mee te spreken heb als het om een project gaat dat we ontworpen hebben en begeleid tijdens de uitvoering alsook het architectonisch schoon zullen blijven verdedigen

 

of de beheerder er iets aan vasthangt of de gebruiker, maakt niet uit.

 

het gaat echt om andere zaken, die we gewoon weg samen afdoende kunnen regelen, voor beheer en gebruik en bovendien bij nieuwbouw alsook bestaande bouw

zoals:

een Cai+GSO mee opnemen die 95% van de gebruikers blij maakt zonder eigen initiatief te ontplooien (spreek: een wok aan je balkonhek te hangen)

de hobbyist ter wille zijn en hem een plekje te geven in een woningcomplex waar het allemaal mogelijk is zonder dat het ons esthetisch beeld schaad en of bouwkundig produkt schaad.

 

echter als de geBruiker tussen een frans balkon hekwerk en de balkondeuren de iea kartonnen laminaatverpakking meent te moeten bewaren met het doel de flat op te leuken, dan kom je wat mij betreft knetterhard voor de rechter.

 

(ik zal niet de foto's plaatsen van autochtonen die ik onlangs heb opgenomen - daar het ontsieren niet over schotels gaat maar over ongeordendheid)

 

mijn standpunt is dat men gezamelijk een oplossing kan vinden en een toestand kan bereiken waarmee alle partijen gelukkig kunnen zijn...

 

hetgeen helaas niet betekend dat dit geen extra geld kost voor een der partijen, beheer en gebruiker.

 

maar vooralsnog wordt van een mug een olifant gemaakt omdat men het niet samen regelt doch tegen elkaar ageert.

cheers

I Hope I Never

Split Enz

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...