Ga naar inhoud


Russische maffia plundert Belgische bankrekeningen


Puch

Aanbevolen berichten

Een Russische criminele organisatie is er in geslaagd de systemen voor internetbankieren van ten minste drie Belgische banken te kraken. Hoewel er 'heel wat' rekeningen zijn geplunderd, houden de banken de problemen verborgen.

 

InternetbankierenVan de drie gehackte systemen zijn er twee van hoogbeveiligde grootbanken, aldus de Belgische krant De Tijd. Mogelijk heeft de Russische maffia ook met succes misbruik weten te maken van gaten in de systemen van andere banken, maar hebben die instellingen zich nog niet gemeld bij het federaal parket in België. Dat parket is samen met de Directie Economische en Financiële Criminaliteiten van de federale politie een onderzoek gestart toen bleek dat er in meerdere arrondissementen in België rekeningen waren geplunderd.

 

Onbekend is om welke banken het gaat en hoeveel mensen zijn getroffen maar De Tijd spreekt van 'heel wat' leeggeroofde rekeningen. Ook is niet duidelijk hoe de hackers te werk zijn gegaan, maar de kraak lijkt wel herleid te kunnen worden tot de Russische maffia. Belgische banken kennen al meer dan 3,8 miljoen klanten die gebruik maken van internetbankieren. Vanwege het gevaar dat die het vertrouwen in de dienst zouden verliezen is geen ruchtbaarheid aan de veiligheidsproblemen gegeven. De gedupeerde klanten zijn wel meteen vergoed.

 

Internetbankieren is in de laatste paar maanden regelmatig negatief in het nieuws gekomen. Begin augustus kwam de Belgische Bank van de Post nog in opspraak wegens de zwakke beveiliging van zijn internetapplicatie en later die maand onthulde Tweakers.net dat criminelen het met een speciale trojan op klanten van ABN Amro hadden gemunt.

iMac 27" macOS Sierra
iPhone 5s iOS 10

Link naar reactie
Delen op andere sites


Tis sneu voor de rekeninghouders, maar "Febelfin, de belangenvereniging van Belgische banken, zag toen ‘geen enkele reden tot bezorgdheid’." eigen schuld dikke bult. Er lagen vorig jaar ten minste 4 plannen om deze problemen op te lossen, allemaal aan de kant geschoven...

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...