Ga naar inhoud


Uitbreiding Wavefrontier T90 - multiswitch opstelling


p0ske

Aanbevolen berichten

Ik heb sinds afgelopen weekend mijn WaveFrontier T90 eindelijk helemaal goed aan de praat. Het was me al een tijdje geleden gelukt om Astra 1 te ontvangen, maar dit weekend is het me gelukt om de schotel precies goed te zetten. <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

 

Ik heb 4 quattro LNB's geplaatst, die het signaal naar een EMP-Centauri 17/8 switch brengen. Vanaf dat punt zijn op dit moment 1 twin tuner, en 3 enkele tuners aangesloten.

 

Het werkt eigenlijk allemaal perfect, maar ik zit met m'n gedachten eigenlijk al weer bij de volgende uitbreiding. Mijn vraag is, of het mogelijk is om meerdere LNB's aan deze configuratie toe te voegen. Ze hoeven niet op de switch, maar alleen door de eerste aansluiting van de twin-tuner beschikbaar te zijn. Ik kan me voorstellen dat ik een multiswitch moet combineren met een andere disqc switch, maar ik zou niet weten hoe dit aan te sluiten.... Wat zijn de mogelijkheden, in gedachten houdend dat ik zo min mogelijk geld uit wil geven (de hele installatie was al duur zat <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />)

 

Als bijlage heb ik nog even ee tekeningetje toegevoegd van de huidige installatie.

post-26011-1318259435,1565_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites


Je zet gewoon uncommitted input 1 voor de huidige lnb-instellingen.

vb, Astra 1 zit nu op lnb 0, schakeloptie AA, dat staat in de nieuwe config er dan ook, alleen vooraf gegaan door uncommitted input 1.

En dat doe je voor alle lnb's op je multiswitch, die zitten allemaal op input 1.

Vervolgens ga je met de nieuwe lnb's verder met uncommitted 2, 3, 4, enz.

PLinux member

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik zou dus gewoon door het toevoegen van deze switch 7 LNB's aan de opstelling toe kunnen voegen?

Hoe pas ik de instelling voor de switch aan? Ik neem aan dat de switch die ik nu toe ga voegen anders geconfigureerd moet worden ? Aan de de GSO switch die ik heb hangen kan ik alleen wat instellingen aanpassen voor als ik met Quad of Twin LNB's wil gaan weken in plaats van Quattro LNB's.

post-26011-1318259435,1815_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die GSO laat je zoals ie is.

Je verbindt alleen 1 output van die GSO op input 1 van de 8-1.

En van de 8-1 naar die ontvanger waar je alles wilt zien.

De enige instellingen die je dan moet aanpassen zijn de uncommited toewijzingen.

Dus de GSO komt op input 1, alle nieuwe lnb's op de andere inputs.

Stel je hebt astra 1,2 en 3 op je GSO.

Dan komt er te staan; uncomm. 1, AA (astra 1); uncomm, 1, AB (astra 2), enz.

Op uncomm. 2 komt dan bijv hotbird, op uncomm.3 hispasat, (net zoals je ze hebt aangesloten op de switch natuurlijk).

In het extreemste geval kun je dus 8 x 8 = 64 sats op deze manier schakelen.

PLinux member

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Bedankt voor de tips Roodkapke ! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Ik heb net de stoute schoenen maar eens aangetrokken. Ik ben de zolder opgeklommen om de Diseqc switch te plaatsen. Ik een EMC P.168 gekocht, samen met een paar extra houders en ALPS single LNB's. Mijn plan was om eerst de bestaande installatie inclusief de nieuwe switch, maar exclusief de nieuwe LNB's aan de praat te krijgen.

Op zolder bleek het plaatje met daarop de aansluitpunten van de EMC al niet al te duidelijk. <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> Bovendien kon de switch zelf ook nog andersom in de behuizing. Ik heb de multiswitch en de ontvanger op de switch aangesloten zoals ik dacht dat het moest. De configuratie van de ontvanger heb ik ook aangepast. Diseqc 1.0 A tm/D voor de normale Quatro LNB's, en voor dezelfde LNB's de toevoeging 1 bij de optie Diseqc 1.1 (De uncommited instelling).

Helaas, dit werkte niet. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Na alle verschillende mogelijkheden geprobeerd te hebben op de diseqc switch, is het uiteindelijk toch gelukt. Waarschijnlijk zat de blikken switch toch verkeerd om in de behuizing. Ik heb in ieder geval weer beeld op de 4 LNB's. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Volgende week ga ik het dak op, om een paar extra LNB's aan te sluiten. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Ik zag trouwens dat er meer mensen zijn die met ongeveer dezelfde configuratie aan het spelen zijn ( Multiswitch 9/8 en daarna diseqc 4/1 of 8/1 )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, dat was maar even. Ik heb vanmiddag de ontvanger in standby gezet. Ik zet hem net weer aan, en je raadt het al; geen beeld. <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> Ik heb nu op geen enkele LNB ontvangst. Ik heb voor de zekerheid de ontvanger een keer uit en aan gezet, maar het help niets. Voorlopig de switch er maar weer tussenuit, totdat ik weet wat er aan de hand is. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Ik zag trouwens dat er meer mensen zijn die met ongeveer dezelfde configuratie aan het spelen zijn ( Multiswitch 9/8 en daarna diseqc 4/1 of 8/1 )


Hoi Poske,

Dit ging over mij. Ik heb het nu perfect werkende met een SPAUN SUR 211 ertussen.

Dreambox 800S, 500 GB, Dreambox 7000S, Dreambox 500S, Wave Frontier 55, multiswitch 9/8, Diseqc 4/1, 28,5/23,5/19,2/13

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Adriaan,

 

Ik zie inderdaad dat de Spaun ook uncommited aangestuurd kan worden. In principe doe ik hetzelfde met de EMC diseqc switch. In principe doe ik ongeveer hetzelfde als wat jij doet.

 

Ik ben gisteravond toch nog een keer de zolder opgedoken om de diseqc switch weer aan te sluiten. Direct beeld, en zelfs na standby, en volledig spanningsloos maken van de ontvanger houd ik nu beeld <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou barst mijn klomp <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> Ik kom vandaag thuis van m'n werk, zet de ontvanger aan, en weer is het mis. Weer geen beeld op geen enkele satelliet. Op de tweede tuner is alles wel goed, maar deze hangt nog rechtsreeks aan de multi-switch.

 

Wie kan me helpen, en wat doe ik verkeerd ??? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Moet ik soms nog iets doen met het aantal malen dat het Diseqc signaal verstuurd wordt ??

Link naar reactie
Delen op andere sites

"Lijkt te werken"... als het niet werkt dat gaat er ergus iets niet goed, maak eens een schema wat er werkelijk is aangesloten en hoe. eventueel ook hoe de lnb / diseqc instellingen staan per gescheiden tuners.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...