Ga naar inhoud


Magazine TVSatellite wordt vervangen door Totaal TV


Elwin

Aanbevolen berichten

Magazine TVSatellite wordt vervangen door Totaal TV

 

Binnenkort zal het blad TVSatellite ophouden te bestaan. Het blad startte in 1990 onder de naam Veronica Satellite en kocht in 1998 concurrent Free Satellite Watcher. Sinds een formatwijziging eind 2004 - toen het blad TVSatellite werd en minder inhoudelijk - verliest het blad kwartaal op kwartaal lezers. Het blad is via Veronica Uitgeverij sinds begin juli - net als SBS Broadcasting -onderdeel van ProSiebenSat.1 Media AG. De betaalde kernoplage van TVSatellite was in 2004 nog 49788 exemplaren; en bedraagt volgens de laatste cijfers (2e kwartaal 2007, HOI) 44721 exemplaren. In Nederland kent het blad 37904 betaalde exemplaren, terwijl dat er in 2004 nog 41465 waren. Ondanks dat de satellietmarkt in zowel Nederland als Vlaanderen (met een nieuw pakket) is gegroeid, wist het enige regelmatig verschijnende Nederlandse satellietblad daar niet de vruchten van te plukken. Niet alleen lezers lopen weg bij het blad, ook adverteerders blijken gezien het geringe aantal advertentiepagina's, het blad de rug toe te keren.

 

De afgelopen periode verscheen het blad al met de ondertitel 'de gids voor schotel en andere digitale kijkers' en verschenen steeds vaker artikelen over niet-satellietgerelateerde onderwerpen. De verwachting is dat met de naamswijziging Totaal TV het blad zich volledig zal richten op alle digitale infrastructuren, dus kabel, Digitenne van KPN, IPTV en satelliet. Onduidelijk is hoe dan met de programma-informatie die ze nu op satelliethuishoudens richt, zal worden omgegaan. Het format van het huidige TVSatellite werd geintroduceerd door Peter Contant, die sinds het voorjaar van 2004 directeur én hoofdredacteur is van Veronica Uitgeverij. Het merk Totaal TV met bijbehorend logo werd eind vorig jaar geregistreerd.

 

Bron: Mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 123
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

1444717-totaaltv.jpg

Bovenstaand logo zou het logo zijn van het nieuwe Totaal TV.

 

De bron(nen) waar Mediamagazine zijn artikel op baseert wordt/worden niet genoemd <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

Bij Sat4all wordt regelmatig gepost door medewerkers van TVSatellite

dus zullen we er hier binnenkort waarschijnlijk wel meer over vernemen.

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

post-2143-1318259436,9451_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben toch wel blij met dit berichtje, omdat ik zelf al een tijdje zit te twijfelen om het blad eruit te doen. Er komen inderdaad steeds meer nieuwtjes over andere media vormen en steeds minder over satelliet. De tweewekelijkse ontvanger tests lees ik al niet eens meer, omdat ze allemaal op elkaar lijken. Bij de programma gegevens mogen ze zo onderhand wel een loupe gaan bijleveren. Jammer, het was een paar jaar geleden een stuk beter. Hier gaat het blad er dus ook uit!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had al de indruk dat men zich niet alleen meer met satelliet wilde bezig houden. Steeds meer zag een artikel over nieuwe zenders die alleen via UPC en soms ook via andere kabelmaatschappijen te zien zijn. Als het te veel die richting op gaat stop ik ook met het blad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb sinds 2003 een abonnement op TVSatellite, maar ik merk elk jaar dat het minder wordt qua satellietartikelen. Als ik het nummer van deze week er eens bij pak staat er een hoop in over tv-series, de tv-zender ZoneReality, iets over ziekenhuisseries, iets over filmpiraten etc.

 

Als ik eens kijk wat écht over satelliet-tv gaat:

een test, satellietnieuws en transpondernieuws.

 

Nee, voor mij hoeft het dan ook niet meer. Afwachten wat Totaal TV gaat doen dus!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben ook niet meer zo blij met dit blad, en vaak kloppen inderdaad ook de programma gegevens niet. Waar ik me ook aan erger is de uitvoerige beschrijvingen van nagesynchroniseerde Duitse films. Maar hier in Spanje vind je geen nederlandse tv gidsen, vandaar mijn abo. Als er een ander 2 weekelijkse gids zou zijn, zou ik wel overstappen. Het voordeel van een twee wekelijkse gids dat het na verhouding met de verzending minder fout gaat, dan een wekelijke gids.

 

Salu2, D.Quijote

 M7 sat 801, Amiko HD 8155 en HD 8165 + combo

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat TV Satellite in een grote spagaat zit. Ze kunnen zich richten op

 

- De satellietfanaat, de echte hobbyist dus, dat is echter maar een beperkt groepje mensen die je bovendien vaak niets nieuws kunt vertellen zonder echt technisch te worden. Om die reden zou het blad dan onleesbaar zijn voor de andere schotelbezitters en zou het niet echt aanslaan.

 

- De gewone schotelbezitter, vaak zijn dat gewoon televisieliefhebbers die het vanwege de grote keuze kanalen hebben. Die mensen zijn vaak ook geïnteresseerd in de andere artikelen (gadgets, televisieserie's, ed.) maar de echte hobbyist zal dat vaak niet zijn. Bovendien moeten ze concurreren met de EPG van de verschillende zenders die gewoon realtime is en dus veel beter bruikbaar om te kijken wat er op tv is of komt.

 

Naar dat laatste kijkend denk ik dat het niet zo'n gekke stap is om je dan maar op alle digitale platformen te richten.

 

Ik heb het blad zelf al een tijdje niet meer omdat ik mezelf niet tot de tweede groep reken. Het andere satellietblad in Nederland, Hopperguide, vind ik veel te negatief over allerlei zaken, dat is meer een opinieblad: Als zij iets niet leuk vinden stampen ze het er goed in...

 

FSW was vroegâh mijn favoriete blad, ondanks de verschrikkelijke schrijfstijl ging het wel mooi over de echte techniek zonder gek moeilijk te worden.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben al 4 jaar lid, maar vind 't de laatste anderhalf jaar zeer hard achteruit gegaan & ik ga 'm dan ook opzeggen. Vroeger had je nog wel 's leuke artikelen erin staan, over ontvangers ed. Maar tegenwoordig lijkt 't wel of ik naar de gadget pagina in 1 of ander mannenblad a la Panorama, of Aktueel zit te kijken.

De artikelen over de tv-programma's spreken me ook niet echt aan, omdat dit meestal programma's zijn die ik nooit kijk. Voor de gids hoef ik 't iig niet te doen, aangezien ik verwend ben met EPG <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

...en ik zag vanmiddag de TVSatellite ook al in de winkel liggen: dit nr. had de titel "misdaad-nummer", dus over satelliet-televisie zal het dit nummer niet gaan! <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

 

TVSatellite krijg ik meestal woensdag binnen, daarom heb ik de nieuwe hier nog niet ontvangen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik mis de FSW echt , dat was nu echt een blad waar je om de 2 weken op zat te wachten , maar zoals het nu bergafwaards gaat met de tv satellite is gewoon niet normaal meer .

Steeds meer baggerzooi erin zoals reclame voor dating shit enz.

Bladzijdes vol met filmreviews oa. .

Hoop dat men leest hier en ziet dat zowel de echte hobbyist en gewone satkijkers hier dus echt niet op zitten te wachten .

Ik wil hier wel wat meer van weten nl. want ik ga dus niet betalen voor een blad waar ik geen zak aan heb natuurlijk dus dat wordt weer effe bellen en als ik geen duidelijk antwoord krijg dan stuur ik morgen de opzegging per direct de deur uit .

Uitgevers !!!! pleace zoals de FSW was zo willen wij hem graag terug dus doe je ding <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo, ik ben al vanaf het eerste uur lid, van dit blad. Het werd niet in 1990 opgericht, maar in 1985. Om preciezer te zijn, in mei 1985. Het verscheen een paar weken als pagina in de veronica en daarna als een zwartwit velletje voor f 0,25 per week. Onder de naam veronica satellite. Dit groeide langzaamaan uit tot het bekende blad.

Dus begint het bericht niet best.

 

Vind het jammer, heb het blad 22,5 jaar met plezier gelezen. Maar eens zien of de opvolger eraan kan tippen, vooral met de programmering.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt , ik heb het blad ook al vanaf het 1ste uur in huis en ja het begon als een 8 pagina tellend los blad dat je alleen extra voor een fl 0,25 cent bij je veronica magazine kon bijabboneren .

In die tijd was er geen losse verkoop van .

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...