Ga naar inhoud


Themapakket en andere actuele zaken: bijpraten met CanalDigitaal


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

Themapakket en andere actuele zaken: bijpraten met CanalDigitaal

 

 

Nadat CanalDigitaal bekend maakte welke zenders er worden opgenomen in het nieuwe themapakket sprak TVSatellite over een aantal actuele zaken met operationeel directeur Kees Färber van CanalDigitaal.

 

De zenderlijsten (geldig voor gebruik met ontvangers die de voorkeuze lijst van CanalDigitaal gebruiken) zijn intussen vernieuwd , grotendeels op aanraden van de NBS. Zo staan nu meer zenders op genre ingedeeld. Tevens zullen de VRT-zenders binnen niet al te lange tijd op voorkeuzenummers 15 en 16 terecht komen. Dit kan nu nog niet, omdat er afspraken over zijn met RNN7 en BVN op het huidige nummer (14) moet blijven.

 

Volgens Fäber zijn de VRT-zenders echt dé trekkers van het familiepakket. Naar zijn mening is het themapakket inhoudelijk minstens net zo mooi als het hele familiepakket bij elkaar. Färber is minder enthousiast over de zenders van Zone Media, zoals Zone Club en Zone Reality, maar ook Extreme Sports. De matige kwaliteit van zowel beeld als inhoud en de onleesbare EPG maken de zenders geen trekkers voor het familiepakket, iets wat nadrukkelijk wel voor de VRT geldt. Färber is verder van mening dat het hoge gehalte MTV-kanalen het basispakket geen goed doet, maar dat MTV Networks graag al haar zenders in hetzelfde (basis)pakket ziet. Ook liggen de zendernummers in de zaplijst contractueel vast.

 

Een aantal negatieve reacties is er volgens Färber wel gekomen op de verplaatsingen van Mezzo (basis- naar familiepakket) en Motors TV (familie– naar entertainmentpakket). Verder zijn er over het algemeen weinig klachten over CanalDigitaal, integendeel zelfs. Dat bleek ook uit de door Heliview gepresenteerde resultaten van een enquête. CanalDigitaal scoorde vooral hoog op het punt van beeldkwaliteit en voordelig kijken.

 

De stemming op dealerdag was, in tegenstelling tot de dealerdag over de introductie van de DUO-LNB, vrijwel zonder uitzondering als positief te bestempelen, zo beaamde ook Kees Färber. Op een enkele kritische vraag na was hij zeer tevreden over het verloop. Over de kritiek op de beeldkwaliteit die her en der nog wel eens hoorbaar is, stelde Färber dat het zeker niet minder mag worden wat de bandbreedte en gebruikte bitrates betreft, maar dat de gemiddelde kijker toch uitermate tevreden is.

 

Over de aanwezigheid van het pornokanaal Man-X op de ‘restruimte van de transponder met Nederland 1, 2 en 3, merkte Färber op dat dit kanaal ’s nachts uitzendt en dat andere zenders dan minder bandbreedte nodig hebben. Hoe dit na 1 januari (wanneer RNN7 van Astra1 naar Astra3 verhuist) zal zijn met het verdelen van de bandbreedte, liet Färber nog open.

 

Over HDTV is tot slot niet veel gemeld, omdat dit nu nog niet aan de orde was. Wel liet Färber weten voorlopig nog geen HDTV te verwachten bij RTL en SBS, maar wel op redelijk korte termijn van National Geographic Channel. Färber vindt ook dat de aandacht daar nu niet naar moet worden verlegd, omdat eerst het themapakket succesvol moet worden, en merkte ook op dat CanalDigitaal er keihard aan heeft moeten werken om het themapakket dat er nu is in de lucht te kunnen krijgen.

 

 

2007-11-01 11:17:46 JHV

 

Bron

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 98
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ow auw ja daar kom ik weer even.

 

Volgens de canaal digitaal site.

 

quote ervan eerste stukje:

 

Hilversum, 29 oktober 2007

 

Vandaag lanceert CanalDigitaal maar liefst 8 nieuwe digitale themakanalen voor al haar bestaande abonnees. De zenders zijn geselecteerd op basis van de persoonlijke voorkeuren van de meer dan 750.000 CanalDigitaal kijkers. De zenders Discovery Science, NatGeo Wild en HumorTV kwamen als meest favoriet uit de bus. Naast deze drie kanalen biedt CanalDigitaal vanaf vandaag ook ConsumentenTV, /Geschiedenis, HollandDoc en Nederland4 aan in een speciaal Thema-pakket. Tenslotte gaat vandaag ook de erotische zender HustlerTV van start in het Entertainment- en Top-pakket.

 

end quote.

 

Dit geloof je toch zeker zelf niet neem ik aan? Als je dat wel doet snap ik daar de ballen niet meer van, natuurlijk heeft merendeel scifi ingevuld en niet al die FTA troep die je zondermeer ook online kan bekijken heb je geen sat voor nodig al is het misschien kwalitatief beter op de sat.

 

Maargoed je wordt blij gemaakt met een dode mus en daar mag je met merendeel fta kanalen straks ook nog voor gaan betalen, en dan vind men het nog steeds gek dat er negatief wordt gereageerd.

 

Kortom er valt niet te praten want ze doen toch wat ze zelf willen het stem verhaal is immers ook niet publiek gemaakt ze kunnen gewoon alles verzinnen naar hun eigen maatstaven.

 

Leuker kunnen we het niet maken maar slechter wel.

 

Dit is mijn mening, en dus geen discussie want die gaat ik hier nu op sat4all echt uit de weg want daar schiet je geen bal mee op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jammer, hieruit blijkt maar weer dat CD liever voor kwantiteit dan kwaliteit gaat (aangezien ze voorlopig nog niet met HD beginnen). Dat blijkt ook al uit 't feit dat de beeldkwaliteit vd. themazenders ver beneden de maat is, terwijl 't org. signaal 'n stuk beter is, als ik 't zo wel 's op de digitale kabel zie. Onbegrijpelijk aangezien de bandbreedte op 23.5 veel beter benut kan worden aangezien de transponders (nog) niet vol zitten.

 

Zeer jammer, aangezien ik enkele themazenders zeer de moeite waard vind & heb overwogen om er straks extra voor te willen betalen, maar met deze belabberde kwaliteit heb ik daar weinig zin in...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Penthe, hoe kom je er toch bij dat SciFi door de meerderheid is ingevuld??? Ik geloof daar helemaal niks van. Ik heb namelijk ook gekozen voor Humor TV en Consumenten TV. Dat zie ik veel liever dan een buitenlandse SciFi channel. Bovendien, dat is een hele onbekende zender, bijna niemand weet wat het precies is. En zo zullen vast heel veel CDS kijkers denken. Dat jouw smaak anders is, wil niet zeggen dat iedereen zo denkt! (maar dat bleek al wel uit andere discussies...). Dus ja, tuurlijk doet CDS nu wat de meerderheid zegt.

 

Overigens, de nieuwe themakanalen zijn niet beduidend slechter dan het signaal dat hier door Casema geleverd wordt hoor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Penthe, hoe kom je er toch bij dat SciFi door de meerderheid is ingevuld??? Ik geloof daar helemaal niks van.
Dus ja, tuurlijk doet CDS nu wat de meerderheid zegt.



@pippen2,

Of CanalDigitaal doet wat de meerderheid zegt valt op dit moment
absoluut niet te controleren.
Zelfs een lijst waarop de (volledige) einduitslag met het
aantal stemmen staat krijgen we niet te zien van CanalDigitaal.

Waarom niet?

Naar mijn mening hebben de mensen die de moeite hebben genomen
om te stemmen daar toch wel een beetje recht op.
De vereniging van schotelbezitters heeft bij hun enquete
wel een precieze einduitslag vermeld.
Zoiets kan CanalDigitaal toch ook doen.


Met vriendelijke groeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

sattaz
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Overigens, de nieuwe themakanalen zijn niet beduidend slechter dan het signaal dat hier door Casema geleverd wordt hoor.


Ik heb 't laatst 'n paar keer bij kennissen gezien die @Home hebben & 't zag er goed uit, zonder blokvorming & ongeveer net zo goed als de publieke zenders. Helaas zijn we hier verdoemd tot UPC, anders had ik @Home er wel bij genomen, aangezien die best wel 'n aantrekkelijk aanbod hebben.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Penthe, hoe kom je er toch bij dat SciFi door de meerderheid is ingevuld??? Ik geloof daar helemaal niks van. Ik heb namelijk ook gekozen voor Humor TV en Consumenten TV. Dat zie ik veel liever dan een buitenlandse SciFi channel. Bovendien, dat is een hele onbekende zender, bijna niemand weet wat het precies is. En zo zullen vast heel veel CDS kijkers denken. Dat jou smaak anders is, wil niet zeggen dat iedereen zo denkt! (maar dat bleek al wel uit andere discussies...). Dus ja, tuurlijk doet CDS nu wat de meerderheid zegt.

Overigens, de nieuwe themakanalen zijn niet beduidend slechter dan het signaal dat hier door Casema geleverd wordt hoor.


Hmm...Consumenten TV..is wel ok maar ook niet mijn favoriet; laten we maar stellen dat de meerderheid heeft beslist en die er terecht op zit. Over Sci Fi zie ik best veel teleurstellingen bij UPC kijkers trouwens. Kijk, en als blijkt dat Family7 definitief niet komt zal die doelgroep ook weer teleurgesteld zijn. Ik denk echter dat die doelgroep nooit echt relevant zal zijn in de ogen van CDS (dat is ook gebleken uit de enquete dus het zou me verbazen als het er alsnog komt). Brullen dat de 'themazenders van de PO toch gratis zouden moeten zijn' (iemand op de dealerdag deed er ook heel moeilijk over) is totaal misplaatst. De internetstreams zijn er ja, maar dat is natuurlijk niet voor serieus tv-kijken.

Verder is Science Fiction echt iets voor de fans als je het mij vraagt. De Nederlandse versie wijkt overigens behoorlijk af van de Spaanse...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het HD pakket is nog niet eens goed besproken. Komen gaat het... Echter ik verwacht wel dat CDS minstens 4 transponders nodig heeft. 2 voor HDTV en 2 voor het themapakket(!) Als ze "gewoon" twee transponders pakken dan kunnen ze het pakket goed uitbreiden, blijft er misschien ruimte over voor een Q verbetering voor de meest gekeken zenders en kunnen gewoon alle discoveries erop, is er plaats voor SciFi/13th street en ook nog History Channel en een (deeltijd) tweede Tele2 voetbal kanaal...

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het HD pakket is nog niet eens goed besproken. Komen gaat het... Echter ik verwacht wel dat CDS minstens 4 transponders nodig heeft. 2 voor HDTV en 2 voor het themapakket(!) Als ze "gewoon" twee transponders pakken dan kunnen ze het pakket goed uitbreiden, blijft er misschien ruimte over voor een Q verbetering voor de meest gekeken zenders en kunnen gewoon alle discoveries erop, is er plaats voor SciFi/13th street en ook nog History Channel en een (deeltijd) tweede Tele2 voetbal kanaal...

Zou op zich heel mooi zijn, want dat zou voor mij "de noodszaak" (ook maar relatief natuurlijk) van digitale kabel ver weg nemen.
Maar "even" 2 transponders bij huren is nogal een aardige kostenpost. Het zou betekenen dat er voor de NL markt 6 (7 inc. TVV) transponders zouden zijn, wat natuurlijk een behoorlijk kostenplaatje oplevert. Ik vraag me af of het rendabel te krijgen is.
Ik zou overigens rustig 30 á 35 p/m euro neertellen voor een pakket met de gangbare NL zenders, themazenders en e.e.a. in HD, maar ik kan me voorstellen dat anderen dat niet zouden doen.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Penthe, hoe kom je er toch bij dat SciFi door de meerderheid is ingevuld??? Ik geloof daar helemaal niks van. Ik heb namelijk ook gekozen voor Humor TV en Consumenten TV. Dat zie ik veel liever dan een buitenlandse SciFi channel. Bovendien, dat is een hele onbekende zender, bijna niemand weet wat het precies is.


Als ik lees hoevaak het word SciFi Channel in de diverse threads voorkomt (die over het nieuwe pakket gaan) denk ik dat het allesbehalve een onbekende buitenlandse zender is.
Het gehalte liefhebbers is hier in iedergeval zeer hoog. (ja ik ben er ook een van)
En geloof me, iedereen die er op gestemt heeft weet precies waarop hij gestemd heeft.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kwaliteit beeld: Mijn vrouw hoor ik nooit over de kwaliteit van het beeld, maar gisteren zaten we naar Discovery Science te kijken en zij zei tegen me: wat een verschrikkelijke kwaliteit. En als zij commentaar geeft dan zegt het wat, geloof me!

 

We zien op de meeste thema zenders regelmatig heel veel blokken en het lijkt soms ook gewoon niet scherp. Hopelijk wordt dit in de toekomst nog beter, al helemaal omdat het signaal een stuk minder is dan de regionale zenders op deze satelliet.

1x DM900 en 1xDM800

Link naar reactie
Delen op andere sites

De encoders van de thematransponder zijn nog niet optimaal ingesteld. Tot gisterenavond ging de minumum bitrate nog zelfs tot 400 Kbit/sec (!) De minumum van de overige transponders is begrensd op 1700 Kbit/sec... dus nog werk aan de winkel.

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Als ik lees hoevaak het word SciFi Channel in de diverse threads voorkomt (die over het nieuwe pakket gaan) denk ik dat het allesbehalve een onbekende buitenlandse zender is.

Ehh ja, maar de Sat4All bezoeker is niet echt een gemiddelde Nederlandse televisiekijker he <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Ga op straat maar eens rondvragen wat SciFi is. Wedden dat de meerderheid geen idee heeft waar je het over hebt?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...