Ga naar inhoud


[TF5510PVR] i.c.m. nieuwe LCD TV


Jürgen

Aanbevolen berichten

Binnenkort ben ik voornemens om mijn huidige 4 jaar oude JVC AV32X25EU 80cm beeldbuis TV te vervangen door een grotere LCD TV (100-107cm).

Op zich ben ik bijzonder te spreken over de beeldkwaliteit van de JVC TV maar de ogen worden wat slechter en dan is bij een kijkafstand van 5 meter een grotere TV een uitkomst.

Nu lees ik dat de diversen merken LCD TV met een digitale tuner worden geleverd.

Ik vraag me nu af of het überhaupt zinvol is om een digitale tuner te kopen want ik heb de indruk dat ik die nooit gebruik omdat de TF5510PVR al een digital beeld afleverd en ik geen kabelabonnement heb.

Is dit correct?

Verder ben ik nieuwsgierig of er imand ervaring heeft in het vervangen van een goede kwaliteit beeldbuis TV d.m.v. een LCD TV.

Wat is de ervaring, wordt het TV- / DVD beeld beter of slechter?

Zijn er nog zaken welke mijn aandacht moeten hebben?

Jürgen

MacBook Air M2 2022 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites


Analoog beeld ziet er ronduit slecht uit op een LCD TV (zelfs bij 32"). Bij een digitale bron -zelfs al is het geen HD- is al beter.

 

Ik persoonlijk vind dat het beeld op mijn 8 jaar oude Sony (32") met het gewone SD signaal beter beeld geeft dan zijn jongere LCD broer (46"), tenzij we over HD beginnen en dan steekt de LCD er met kop en schouders bovenuit.

 

Waar je wel op kan letten is om een 100Hz motionflow te hebben, anders heb je (storend) schokkerig beeld bij snel bewegende beelden, wat je ook niet hebt bij een CRT TV (of het valt toch niet zo op).

If you don't know where you are going, you'll probably end up somewhere else...

Dreambox 600 PVR, Topfield TF7710 HD PVR, Visiosat bisat met 13.0;19.2;23.5;28.2 en Visiosat 120 cm + VBOX + H2H Jaeger

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik heb nu ook een Samsung LCD-tv van 102 cm. Ik ben er dik tevreden over. Je kan de Topfield 5510 via Component aansluiten op je LCD-tv en het beeld is dan super. Veel beter dan scart. Je moet inderdaad geen analoge TV kijken op je LCD. Dat ziet er niet uit!

Ik begrijp uit de antwoorden dat mijn veronderstelling juist is dat het door de TF afgegeven signaal inderdaad digitaal is.
Ik ben de kreet 'Component aansluiten' al eens eerder tegengekomen maar ik heb mij daar verder niet in verdiept.
Wat moet ik mij hierbij voorstellen? Is dit een fysiek volstrekt andere aansluitmethode dan scart?
Volgens mij kan ik op mijn TF5510PVR toch alleen scart en tulp toepassen.
Jürgen

MacBook Air M2 2022 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Hallo Jürgen, laat ik je uit de droom helpen, de Topfield geeft géén digitaal beeld, alles zowel CVBS en RGB en YUV(component) is analoog. Echt "digitaal" beeld is HDMI en DVI, en dat heeft onze 5000 niet <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> En component is de beste beeld kwaliteit van de Topfield, ik gebruik het hier zelf ook sinds ik een andere lcd tv heb. Dan is je beeld echt gestoken scherp. En component komt gewoon uit je TV scart, bij mijn ontvanger zat die kabel erbij met 3 cinch pluggen rood blauw en groen. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Hoi Sjaak,
Ondanks het feit dat ik dit antwoord eigenlijk niet wilde horen is dit wel een antwoord waar ik wat aan heb.
Om nu toch eventueel digitale beelduitgave via satelliet te verkrijgen zou ik dus b.v. de TF7700HDPVR moeten kopen want deze beschikt wel over een HDMI uitgang met het gevolg dat ik ook nog in een nieuwe Sat receiver moet investeren.
Maar ik meen uit jouw verhaal op te kunnen maken dat het ontvangen van beelden via component aansluiting ook een goed resultaat tot gevolg heeft.
Heb jij enig idee hoeveel verschil in kwaliteit zit tussen component en HDMI?
Is dit voor een gewoon huis-, tuin- en keukengebruiker die eigenlijk alleen naar via een Sat receiver ontvangen TV beelden kijkt merk- / zichtbaar?
En om de vraagstelling nog complexer te maken, hoe staat dit in verhouding als ik besluit om een Plasma TV te kopen i.p.v. een LCD TV?

MacBook Air M2 2022 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...