Ga naar inhoud


Spaanse APK keuring


D.Quijote

Aanbevolen berichten

In had vandaag een afspraak voor een APK keuring, en het gaat hier heel wat makkelijker dan in Nederland. In Spanje heb je speciale keuring stations waarvoor je een afspraak moet maken kost 32 euro voor 2 jaar. Ik moest er om 10.15 zijn, nu is het zo dat je gewoon in de auto kan blijven zitten, en zelf door het keurings station heen rijdt. Alles wordt dan gekontroleerd, 8 minuten later was ik er doorheen kompleet met sticker voor op je vooruit.

Trouwens die auto op de voorgrond is niet van mij.

 

Salu2, D.Quijote 1462491-APK.JPG

post-8005-1318259494,1755_thumb.jpg

 M7 sat 801, Amiko HD 8155 en HD 8165 + combo

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het gaat als volgt, je rijdt die hal binnen over die loopgraaf waar een man in staat, die kontroleerd de onderkant van je auto dus uitlaat op eventuele lekken. Je voorwielen staan op zo'n heen en weer bewegende plaat, je moet dan zelf het stuur heen en weer bewegen en daarna ook je rempedaal indrukken. Dan jij je een stukje naar voren en hetzelfde gebeurd met de achterwielen. Daarna na de remmentest, voorwielen op de rollers en remmen maar, dat wordt afgelezen op de testbank, ook hetzelfde met de achterwielen en de handrem. Weer een stapje verder wordt alle verlichting gekontroleerd; ruitenwissers; uitlaat gassen; en of alle deuren open kunnen en de veiligheids gordels en je claxon.

En dan ben je klaar, je krijgt je auto papieren terug met de nodige stempels en een sticker voor je voorruit.

 

Salu2, D.Quijote

 M7 sat 801, Amiko HD 8155 en HD 8165 + combo

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het niet altijd met Sjaak(k) eens.. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> maar hier moet ik hem echt 100% gelijk geven.

Je kunt in 8 minuten geen serieuze keuring doen, inkl uitlaatgas-test, remmen, instelling en funktie van de lampen, proefrit, etc.

In Duitsland duurt het minimaal 30 minuten en kost ca. €uro 70,00 voor 2 jaar. De eerste keuring moet gedaan worden als de auto 3 jaar oud is en dan alle 2 jaar.

Ik betaal het niet graag maar het geeft me wel een veilig gevoel voor de andere weggebruikers en mijzelf.

Hoe willen ze in Spanje controleren of de grootte van de voorhanden zijnde banden voor die auto is toegelaten?

Profiel van het reservewiel, datum en compleet zijn van het EHBO kistje?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Al met al, geef mij Spanje maar. Dat keuren hier is ook niet echt super hoor wat ik zo links en rechts hoor. Mwoah, die kan nog wel effe een tijdje mee en naaaah, zullen we maar even door de vingers zien. Dus of dat nou hier gebeurd op de wijze die ik net aangaf of ene serieuze test in Spanje waar je de remdruk niet precies kan meten. Nou moet ik zeggen dat ik het hier bij de keruringsstations nog nooit heb gezien dat ze een remdrukmeter op mijn pedaal zetten, meestal het natte vinger werk.

 

Ik denk dat ze in Spanje gewoon kijken of je niet van een afgrond kegelt als je gewoon je rem indrukt. Als ie maar remt en als het effe kan nog de ABS inschakelt <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

DroomDoos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vind de keuring hier in Spanje meer dan prima hoor, vind het enkel vervelend om te wachten bij de ITVV wat hier akelig lang kan duren in Alicante.

 

Voor de rest wordt alles prima getest en nagekeken en is deze keuring net zo betrouwbaar als die in Nederland. Ik ben er in ieder geval weer even vanaf tot oktober 2009, hiervoor reed ik ouder klein stads karretje en moest ik elk jaar dat was minder fijn omdat je de helft van je dag zo wie zo kwijt bent.

 

Laatste keer viel het wachten enorm mee en wat ik ook een enorme vooruitgang vind is dat je via de website alvorens een afspraak kunt maken waardoor alles ook sneller verloopt.

 

Spaanse APK keuring is prima.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou geloof me maar als deze er af zou lazeren dit tijdens de keuring hier zo wie zo gebeurd al paar keer gezien ook trouwens <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Nah ok niet gehele uitlaat maar de laatste pot die eraf valt met laatste stuk pijp.

 

En als je hier je auto oppimt kom je niet door de keuring heen, dit heet officieel tunen geloof ik maar dan moet je de auto weer eerst officieel laten onderzoeken op zijn uiterlijk en dit moet dan weer goedgekeurd worden door trafico, dus zomaar even paar extra lampen plaatsen gaat niet. Eraf halen door de keuring heen en weer terug zetten is optie <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Sjaakk,

 

Dat het keuren hier in spanje in 8 minuten kan komt omdat die ITV Stations (APK Stations) gespecialiseerd zijn in het keuren van auto's. Ze doen daar dan ook de hele dag niets anders dan auto'skeuren. Vandaar dat het zo eficient gaat hier en dus snel. In nederland mag iedere garage van de oficiele merk dealer tot garage joop op de hoek auto's keuren. En neem van mij aan dat je beter je auto hier in spanje door de ITV kunt laten keuren dan door garage joop, piet henk of klaas, of door je kamaraadje die dan weer toevallig monteur is bij de oficiele dealer van merk huppeldepup...

 

Bovendien is het inderdaad waar wat hierboven gemeld wordt. Je kunt hier niet zomaar iets veranderen aan de auto zoals velgen, lampen etc... daar zijn ze hier heel wat strenger in dan in nederland. Bovendien is het zo dat als de auto hier nieuw hoeft die pas na 5 jaar gekeurd te worden, daarna om de 2 jaar en als de auto 10 jaar oud is moet die ieder jaar gekeurd worden.

 

Ook kom je echt die keuring niet door als je uitlaat op punt staat van vallen want ook daar wordt erg goed naar gekeken. Wat dat betreft doen ze het hier echt wel wat strenger en wat eficienter dan in nederland. Nederland kan niet altijd in alles het beste zijn ondanks dat het wel vaak gedacht wordt, door de nederlander. (Die bestaat trouwens niet, cuote Maxima <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> )

- GigaBlue Quad Plus / draaibaar via Vbox
- Jaeger Silent Gold Geotrack 107 H2H 36V
- Triax 120 cms. off set / Invacom 0,3 DB
- Satfinder Promax

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
datum en compleet zijn van het EHBO kistje?


Die drie veiligheidsspelden, dat schaartje en die twee wikkeltjes ?
Ik heb mij altijd afgevraagd waarom dit onding zich in de wagen moet bevinden.
en welk juist afgemeten type "ongeval" men moet meemaken om het te gebruiken.
Voor een sneetje in mijn vinger ga ik het niet open maken en bij een ernstig ongeval zal je er ook niet ver mee komen vermoed ik.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga hier in Nederland ook altijd naar een bedrijf die alleen APK keuringen doet.

Hier rijd ik meestal binnen 15 minuten weer weg of er moet toevallig een klant voor me zijn.

Het is hier ook net lopende band werk.

Voor de ingang vd garage zit de remmentester bij het binnenrijden worden eerst de voorremmen en daarna de achter remmen getest

Daarna rijd me direct de brug op, bekijkt via een spiegels de voor en achter verlichting, brug gaat omhoog rondje onder de onderkant daarna eventjes de bandjes voro en achter los vd brug om eventuele speling te controleren en klaar is het weer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

En als dat wel zo is moet altijd wachten tot nádat deze is afgemeld is bij het RDW. Als je de pech hebt dat er iemand van het RDW een steekproef komt doen, ben weer 2 uur verder <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />


Citaat:
Voor mijn werk ben ik bij het RDW indertijd geweest om de eisen en voorwaarden mee helpen op te stellen voor de APK.




Alleen dat al is een on eficient iets. En ook nooit begrepen. Ik kan me nog herinneren uit de tijd dat ik in nederland woonde dat ik belde en vroeg of mijn auto al gekeurd was en kreeg dan als antwoordt.... JA maar je kunt hem tot vanmiddag niet ophalen want hij moet afgemeld worden en er kan nog een steekproef komen dus dat duurt. Dat is eficient <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Dus JIJ bent mede verantwoordelijk voor de on eficiente manier van APK'en in nederland ??? <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

- GigaBlue Quad Plus / draaibaar via Vbox
- Jaeger Silent Gold Geotrack 107 H2H 36V
- Triax 120 cms. off set / Invacom 0,3 DB
- Satfinder Promax

Link naar reactie
Delen op andere sites

Apk is nergens voor nodig .

Het aantal ongevallen voor invoering van de apk in nederland en er na is niet

meetbaar minder geworden , of valt in de foutmarge van de meting .

Alle gevallen waar mijn voertuigen voor afgekeurt worden zijn niet of nauwelijks

van invloed op de veiligheid , niet meer dan het verwisselen van een cd .

Dikwijls zijn het zelfs dingen die een jaar later weer wel mogen en een jaar later weer niet (stofhoesjes)

De meeste ongevallen veroorzaakt door gebreken aan de auto ( voor zover ik weet meer dan 90% ) vallen onder de katagorie remmen/banden dus de spaanse methode is ruim voldoende .

Nederlandse apk is gewoon geld afhandig maken en geeft zeker niet meer veiligheid dan de spaanse .

Ik heb nog nooit opjectieve cijfers gezien die het nut van de apk aantonen anders dan werkgelegenheid ( laatste argument om naar 2 jaar keuren af te raden )!

Milieu is ook al zo'n argument wat het goed doet bij de lobbyisten , daar is toch iedereen voor ?!? Ook al is het effect ervan door de apk nihil (eventjes aan het luchtschroefje draaien ).

Alle mensen die de apk promoten hebben er zelf (financiëel !!)belang bij .

Of hebben er zelf geen verstand van en laten zich overtuigen door de lobby .

Laat je niks wijs maken , je kunt daags na een goede apk verongelukken door een

technisch gebrek aan het voertuig net zo goed als ervoor .

 

 

Ad <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

Vu+ Duo,2xDream7000,Dream500,Dbox1,Nokia9800s

Link naar reactie
Delen op andere sites

nu je het zegt...

 

 

ik vraag me af hoeveel ongelukken per jaar veroorzaakt worden door een technisch mankement? (marco bakker... tja..)

 

ik denk eerder dat de meeste ongelukken veroorzaakt worden door een fout van de bestuurder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...