Ga naar inhoud


Al iets bekend over de Scientific Atlanta 8455DVB ontvanger?


grunnsat

Aanbevolen berichten

Maanden geleden maakte Casema bekend dat ze de Scientific Atlanta 8455DVB ontvanger gaan voeren. Dat lijkt een prachtige PVR receiver annex kabelmodem te zijn, zo te zien het apparaat dat je wilt hebben. HDTV, HDMI, component, scart, ethernet enz. , alles zit er op en aan. (zie bijlage)

 

Nu Casema ook bij Zesko zit en men alle kabelnetwerken van Zesko gelijk wil maken, zou het dus logischerwijze te verwachten zijn dat deze receiver ook bij TVhome ter beschikking komt.

 

Ik stuur dus een mailtje naar TVhome, en krijg binnen de kortst mogelijke tijd antwoord: "Kweenie" (zucht).

 

Dan ga je chatten met Casema of zij iets weten. Antwoord: "Kweenie" (nog diepere zucht).

 

Vraag: weet iemand in dit forum iets meer?

1463247-cdccont_0900aecd806c6b2a.pdf

Link naar reactie
Delen op andere sites


In het ongeveer drie maandelijkse info magazine van Casema van November staat dat in November begonnen word met testen en in het voorjaar van 2008 zal VOD via de Scientific Atlanta aan de consumenten aangeboden worden.

Het casemagazine is ook online te lezen bij het kopje -- over casema-- dat je links boven ziet op de home pagina

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor deze verwijzing. Jammer genoeg moeten we weer eens constateren dat helpdesks etc. zelfs geen poging doen om een iets afwijkende vraag serieus te beantwoorden, anders haden ze dit toch zelf moeten weten?

 

Die receiver lijkt vrij goedkoop te zijn, hij wordt door een Brusselse kabelmaatschappij verkocht voor €299 !!

 

Hallo Zesko/Multikabel, ik wil er ook één !!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Houdt er wel rekening mee dat het bij dat Brusselse kabelbedrijf om een gesubsidieerde prijs gaat. Heeft dus niet veel relatie met een werkelijke winkelprijs. De Samsung DCB-H360R HDTV kabel ontvanger zonder OpenTV grappen en grollen heeft ook een lagere prijs (299 euro) dan menig satelliet HDTV ontvanger door de marktbescherming die Samsung van de Irdeto kabelbedrijven krijgt. Als die Scientific Atlanta al te koop aangeboden gaat worden dan kan je denk ik verwachten dat de prijs hoger zal worden dan die van SDTV PVR's, dus zo'n 400 tot 500 euro. Ik verwacht echter dat de Zesko kabelbedrijven met de invoering van de Scientific Atlanta overgaan op het UPC model, dus het verhuren van de ontvanger waarbij de smartcard dan vermoedelijk gekoppeld zal zijn aan de ontvanger.

 

Houdt er verder ook maar alvast rekening mee dat het kabelbedrijf de controle heeft over de functionaliteit van het apparaat. Zij bepalen wat je wel en niet mag met het apparaat op basis van abonnementen die je het afgesloten. Geruchten gaan al over een aparte EPG "dienst". Verder moet je je ook niet blind staren op de aansluitingen uit de folders over de Scientific Atlanta aangezien die folders bestemd zijn voor de kabelbedrijven. Zij bepalen uiteindelijk welke aansluitingen er wel of niet opzitten en welke werken. Door het ingebouwde kabelmodem voor OpenTV diensten zijn ze ook instaat om precies te monitoren wat je allemaal met het apparaat doet en waar je naar kijkt. Big Brother is watching (with) you! Handig voor ze om je in een later stadium gerichte reclames te kunnen sturen. Deze nieuwe ontvanger moet een echte melkkoe gaan worden voor de kabelbedrijven waarbij je voor alle diensten kan gaan betalen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...