Ga naar inhoud


[Strong 8000] srt8000 update lukt niet


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb onlangs een Strong STR8000H tweedehands gekocht met de bedoeling FTA kanalen te bekijken. Tot mijn verwondering stel ik vast dat de ontvanger daar ook een smartcard voor moet hebben. Na wat surfen kom ik tot de constatatie dat dit op te lossen is met andere firmware (vanaf versie 3.0). Heb dus de loader geinstalleerd, kabeltjes volgens het boekje aangesloten (flatkabel voor printer, straight kabel serieel) en generic printer default geinstalleerd. Alles blijkt te werken, printer pop-up toont download file (SRT8000-V22Hard-v32.bin) en verdwijnt na oplopen van teller maar na herstart decoder geen verandering. Wat ik mis op het loader scherm na CHA mode is de adres info, zie hieronder:<p>€]ÿYZ#012346789ABCDEFGXHI<p>@WYZ#012346789ABCDEFGXHI<p>bosc2k_LIBDAT_2.0.2 ( TM2SCNED_VEN_V2.2 )

LOADING REQUEST

Parallel transfer launched

Waiting parallel negociation:<p>Iemand enig idee wat er fout gaat,heb ik een firmware die upgrade verhindert? Ik ben een beetje radeloos.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Je moet wel je decoder eerst in CHA mode zetten, dit doe je door de '>' en 'menu' toets in te drukken tijdens het aanzetten van je decoder.

Daarna kun je gewoon flashen.<p>Gebruik trouwens V3.2b, in V3.2 zit namelijk een bug.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Paul_Clinckemalie

Ik heb dit fenomeen reeds een paar maal meegemaakt. Normaal ligt het aan het feit dat je eerst een Generic/text only printer moet activeren, doch bij sommige pc's lukt het dan nog niet, vooral als die met Office XP draaien. Dit probleem heb je niet als je vb een ordinaire HP Deskjet 500 installeert. Vraag mij niet waarom, maar hiermee lukt het dan wel.<p>[ 31-01-2002: Bericht gewijzigd door: Satelliet ]</p>

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Emper0r: was vergeten te zeggen dat ik wel degelijk in CHA mode sta, anders komt die rimram niet in het venster. Was al op V3.2b gebotst maar alles verandert zo vlug in deze wereld wink.gif" border="0 <p>@Satelliet: ik vermoed dat het probleem niet bij de printer ligt, heb XP geprobeerd, printing werkt niet, stopt na 64kb. Met win98 en win2k, bios ECP en bi-directioneel start printing met oplopende teller en verdwijnt op einde.<p>Ik denk dat er iets met de huidige firmware scheelt, volgens de documentatie zou ik iets moeten zien als FLASH ADR= en dat krijg ik dus niet.<p>In elk geval beiden bedankt voor de vlugge respons, dit forum werkt blijkbaar razend snel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het probleem is dat jij een tweede hands strong heb gekocht met nog de oude V20 firmware. daar is de V22 hard 3.0 software niet voor te gebruiken. die is uitsluitend te gebruiken voor de nwe generatie 1 chip strong 8000 ontvangers. <p>inmiddels is er door een andere hobbyist de software van Emperor aangepast zodat deze de zelfde mogelijkheden biedt (EPG in alle talen, kanalenlijst onder de E ook voor alle kanalen, FTA mogelijkheid etc) voor de oude V20 strong ontvangers. deze downloaden bij :<p>http://home.concepts.nl/~edelaat/SRT8000-V3.2b.zip. <p>Succes. zie ook het vorige topic :

Strong V32 B software voor oude en nieuwe strong 8000.<p>

Renzie

Link naar reactie
Delen op andere sites

very snorrie maar die link werkt hier voor geen meter krijg iets uit west brabantia maar geen strong gegevens o.i.d.

grtz hendrik b <img src="graemlins/huilen.gif" border="0" alt="[Huilen]" /> <img src="graemlins/huilen.gif" border="0" alt="[Huilen]" /> <img src="graemlins/huilen.gif" border="0" alt="[Huilen]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die link werkt wel als je het puntje op het einde wegneemt. Heb dit echter gisteravond geprobeerd maar mijn ontvanger lijkt niets te slikken, op de PC ziet alles er normaal uit maar verder niets mad.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt dan waarschijnlijk een kabel die niet goed is. De seriele kabel is wel goed aangezien je wel communicatie hebt met de box.

Om te patchen moet je een paralelle kabel hebben die echt 1 op 1 is, hier mag geen kruising inzitten en de kabel moet alle pinnetjes bezet hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals in mijn 1e bericht gezegd gebruik ik een flatcable, dus ik veronderstel dat die OK is,heb het met 2 verschillende geprobeerd, maar ik zal alle 25 pinnekes eens nameten voor alle zekerheid.

Is het niet mogelijk dat bepaalde receivers niet te patchen zijn?

Link naar reactie
Delen op andere sites

bosc2k_LIBDAT_2.0.2 ( TM2SCNED_VEN_V2.2 )

LOADING REQUEST<p>Dat heb ik ook en ik heb m'n decoder al wel 200x geflashed ivm de ontwikkeling van de firmware.<p>Ik kan me niets anders voorstellen als de kabel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alle pinnekes uitgemeten, beide kabels 1 op 1 OK.

Voor de lol eens breakoutbox op parallele vebinding gezet en bij download flikkert 1 en ander gedurende de downloadtijd maar de decoder slikt het niet. Zal dus maar programmer en kaartje kopen om FTA te kunnen bekijken en om de gedwongen investering te laten renderen misschien meer wink.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit lijkt hopeloos. Heb het met 4 PC's geprobeert, met win98, win2k en XP, parallelle poort ECP en bi-directioneel, allemaal geen soelaas. Heb ik misschien toch een smartcard nodig of 1 of andere access code (6969 en cafe doen het niet). Bij opstart krijg ik P608 op het display wat m.i. betekent: geef mij een smartcard.

Link naar reactie
Delen op andere sites

We gaan nog even iets anders proberen:<p>1: Start het Windows programma "Hyperterminal" (Ga naar Start, Programma’s, Bureauaccessoires, Communicatie). Dit programma is een standaard windows programma en zal indien er een standaard windows-installatie heeft plaatsgevonden geinstalleerd zijn. <p>2: Maak een nieuwe verbinding en geef het de naam STRONG. <p>3: Stel de COM poort in waar je seriële kabel op is aangesloten. <p>4: Vervolgens verander je de Poort instellingen naar:<p>Bits per seconde: 38400

Databits: 8

Pariteit: geen

Stopbits: 1

Datatransportbesturing: geen<p>

5: maake en connectie naar de strong (strong moet uit staan)<p>6: druk <ctrl-c> op je toetsenbord en zet je de decoder aan.<p>7: Er verschijnt nu een melding dat je een password moet toetsen.

Dit password is 'CAFE' (dit moet snel gebeuren, je hebt maar 2 á 3

seconden).<p>8: Nu zit je in heet bootmenu van de strong<p>9: toets nu 'a' <enter><p>10: Zet de decoder uit en aan, waarschijnlijk werkt het daarna weer.<p>Groet,

Emper0r

Link naar reactie
Delen op andere sites

Emper0r,

Ik apprecieer je hulp en prompte antwoorden ten zeerste en het spijt mij dus te moeten zeggen dat ik dit reeds geprobeert heb, noch cafe, noch 6969 (grapje ???) doen het. Ik heb ondertussen het complete forum doorspit en heb zelfs iets gevonden waarmee je bovenstaande op een eenvoudige manier kan uitvoeren zodat je niet razendsnel moet zijn http://www.sat4all.com/temp/srt8000edit.exe

Nogmaals dank en misschien volgende keer beter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...