Ga naar inhoud


Digitenne Antenne Kapot ???


Gast Midyan

Aanbevolen berichten

Ik heb nu zo'n 3 maanden digitenne en ik erger me rot, ik woon in de regio delft en heb daar echt bagger ontvangst, nu vermoed ik dat er iets met de antenne mis is en had gehoopt dat er hier iemand is die verstand hiervan heeft.

Ned 1-2-3 enz dat gaat allemaal wel, maar zodra ik richting nickelodeon en tmf mtv, bbc enz ga valt de ontvangst kwaliteit constant weg van 80-90 naar 0-10 en dus alleen maar blokken het vreemde is dat de ontvangststerkte wel gewoon op 95-99% blijft hangen, waar kan dit aan liggen ik heb al een verleng kabel gekocht voor mijn interne antenne om een goeie plek te vinden maar wat ik ook probeer geen goede ontvangst, en dan kan ik wel besluiten om over te gaan naar de buiten antenne van digitenne, maar zou dat mijn probleem oplossen. Want als de binnen antenne kapot zou zijn waarom doen dan de zenders zoals ned 1-2-3 enz het wel.

 

Ik hoop dat iemand hier een antwoordt op heeft anders gaat digitenne er gewoon weer uit, o ja en voor de volledigheid ik heb een samsung twintuner met standaard binnenantenne.

 

Groeten Midyan

Link naar reactie
Delen op andere sites


Nederland 1, 2, 3 en RTL457, SBS6 en Net5 worden uitgezonden met een code rate van 1/2 (50% foutcorrectie). De overige zenders hebben een code rate van 2/3 (33% foutcorrectie) en zijn dus moeilijker te ontvangen.

 

Buitenantenne zal hoogstwaarschijnlijk wel helpen. Je kan ook proberen je binnenantenne buiten te zetten. Als dat niet helpt is mogelijk toch je antenne stuk, dat kan natuurlijk altijd.

 

Bel anders KPN, je zou in het dekkingsgebied moeten zitten en dan krijg je als ik me niet vergis een gratis buitenantenne <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als de ontvangststerkte goed is en de kwaliteit slecht of sterk varieerd dan heb je last van het feit dat je het signaal van meerdere zendlocaties min of meer even hard ontvangt. Richt je antenne ook altijd uit op maximale kwaliteit, ontvangststerke is ondergeschikt. Je antenne hoger hangen maakt niet uit omdat dan de verhouding in sterkte tussen de zenders niet veranderd. Wat je zou kunnen proberen is je huis als afscherming te gebruiken, dus je antenne aan de andere kant van het huis plaatsen, zodat de zenders die door het huis moeten extra verzwakt worden. Overigens is dit een zwak puntje dacht ik van de oudere samsungs. Om dit te controleren zou je is een andere ontvanger, moeten lenen en even kijken wat die doet.

Om te bepalen waar de zendlocaties zijn ten opzichte van je woning heb ik een file toegevoegd waarbij je in google-earth de richtingen kan bepalen. Succes en laat is wat horen over het resultaat.

Hoge kwaliteit is veel belangrijker dan hoge ontvangststerkte. (Als de kwaliteit goed is, dan is uiteraard de ontvagststerkte voldoende)

1469118-Edje'sDVB-T.zip

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...