Ga naar inhoud


TVSatellite wordt Totaal TV


Gast Kimble

Aanbevolen berichten


Sat4all wist nooit berichten uit de database ("huisregel zaken" uitgesloten).

Een link naar een nieuwsbericht zal in veel gevallen maar korte tijd werken en zo staat je forum na enige tijd vol met non-functionele links. Op veel sites kun je zelfs niet dieplinken, maar wordt je naar de hoofdpagina verwezen. Dan is een bronvermelding in de vorm van een url sowiezo zinloos.

Wat mij betreft dien je altijd een bron te vermelden als je door copy/paste een bericht van elders overneemt, maar "Bron: Mijn bron, datum, auteur" in plaats van www.mijnbron.nl/article_id.php?115642 laat in dit geval niets te wensen over en is een correcte bronverwijzing. Het is voor iedereen duidelijk waar het geciteerde artikel vandaan komt.

In dit geval heeft het mijn voorkeur om gewoon niets meer te citeren van die de bewuste site. Zelf even kort (maar wel correct) samenvatten wat je gelezen hebt is altijd beter of ze gewoon helemaal links laten liggen.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Ik vind het ook helemaal niet handig van deze heer J.B om de goeie band met s4a zo naar de filistijnen te helpen.

Ik dank dat het desbetreffende magazine s4a toch hard nodig heeft


Ik had nog nooit van het blad of de website gehoord, dankzij een "gestolen" artikel hier in het Sat4All forum kwam ik er.
De heer van Broekhoven is dus een beetje dom bezig, want ik zal de enige niet zijn die zo met hun website in aanraking is gekomen en nog zal gaan komen.
Hij zou dus eigenlijk dankbaar moeten zijn dat er uberhaupt nog nieuwsberichten van hun website worden geplukt, dit verhoogt enkel je naamsbekendheid en dus hits.

Ik zal in het vervolg m'n best doen om geen artikelen van die website meer aan te halen. Niet meer op tweakers.net, htforum.nl, dvd forum.nl en hier. Het extra webverkeer wat ik hiermee creëer voor de heer Broekhoven wordt blijkbaar niet op prijs gesteld.

Dáááááág, meneer Broekhoven. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zojuist nog even met de vader van een vriend gesproken die zelf advocaat is op een kantoor dat zich specialiseert in auteursrechten en die vertelde dat een hyperlink niet verplicht is, zolang er over de bron geen misverstand kan bestaan en er correct geciteerd wordt en er correcte bronvermelding plaats vindt.

De regels die wij voor leden hanteren zijn volgens hem correct.

Wat wel fout is:

Een citaat overnemen van de website van Videotheek Videoland Veghel en dan als bron vermelden: Videoland.

Daar moet je duidelijk zijn. Bijvoorbeeld: Website Videoland Veghel, datum en auteur (indien bekend).

In ons geval volstaat dus TVsatellite, datum, auteur. Er bestaat immers in Nederland geen andere TVsatellite en kan over de bron geen misverstand bestaan.

Wat TVsatellite doet op hun website (die poll waarin de naam Sat4all voorkomt) mag volgens hem wel, maar is volgens hem hoogst onprofessioneel en onverstandig. Ook vond hij de brief van de jurist van Veronica Uitgeverij niet slim. Hiermee breng je jezelf onnodig negatief in beeld en loop je uiteindelijk ook nog een hoop extra hits op je website mis. Ik ben blij dat dit nog even bevestigd werd:-))

TVsatelliet had met die sterk teruggelopen oplage van hun blad alle extra publiciteit wel kunnen gebruiken en die lopen ze nu mis, want dit is het laatste dat op sat4all ooit over TVsatelniet geschreven wordt.

Dit topic gaat dicht en wij (alle leden en moderators) halen onze informatie vanaf heden wel ergens anders, in ieder geval niet meer via dit forum.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...