Ga naar inhoud


Niet alle zenders worden gevonden


Gast pandabeer

Aanbevolen berichten

wie kan me voorthelpen. Ik heb sinds tv Home een nieuwe zenderindeling heeft gepresenteerd problemen om alle kanalen te vinden. Bij een volledige scan pakt de dreambox 7025 ongeveer 230 zenders..echter een aantal laat hij achterwege..zoals net5 en rtl8.

wie kan me helpen om een cable.xml, services.xml en satellites.xml te laden in de dreambox.

 

het liefst stap voor stap..

 

ik zit in tvhome gebied van Twente en ben in het bezit van een dreambox 7025 met gemini 3.10 image en ccCam2.0.4.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Je hebt inderdaad gelijk, ik kan met mijn Topfield met de de Network Search ook niet meer alle zenders vinden, en dat was vroeger nooit een probleerm. Ik vraag me af waar ze nou weer mee bezig zijn bij TVhome.

De kanalen die je mist zitten waarschijnlijk in Transport Stream 25 op 586 MHz. Dat zijn de volgende kanalen:

Het Gesprek digital television service (1) 56
The History Channel digital television service (1) 57
NostalgieNet digital television service (1) 58
Nederland-e digital television service (1) 59
A-Tivi digital television service (1) 25006
XLnt Hits digital radio sound service (2) 707
NederPop Gold digital radio sound service (2) 708
NederPop Nu digital radio sound service (2) 709
XLnt Nostalgie digital radio sound service (2) 710
PiratenHits digital radio sound service (2) 711
XLnt Lite digital radio sound service (2) 712
HotPop Gold digital radio sound service (2) 713
XLnt HotPop digital radio sound service (2) 714
XLnt Comedy digital radio sound service (2) 715
XLnt Radioboek digital radio sound service (2) 716

Als dat zo is, dan is de verklaring als volgt: Op elke door @Home gebruikte frequentie voor digitale TV worden een zogenaamde Network Information Tables (NIT) doorgegeven. In zo'n NIT staat het frequentie plan voor een bepaalde regio die wordt aangeduid middels een Netwerk ID. Voor elke regio in het @Home kabelgebied is er zo'n NIT aanwezig aangezien elke regio in principe zijn eigen frequentie plan heeft. Voor Groningen is de NIT met Netwerk ID 9700 van toepassing. Een aanbevolen kabelontvanger zoekt op basis van die Netwerk ID de juiste NIT op in het signaal en negeert de andere NIT's die aanwezig zijn.

Dat is niet helemaal conform de DVB specificaties. In principe moet namelijk de NIT die van toepassing voor een gebied als een zogenaamde "actual" NIT worden aangemerkt in het digitale TV signaal en de overige NIT's die niet van toepassing zijn moeten worden aangemerkt als "other" NIT. Van dit principe maakt de Topfield waarschijnlijk gebruik. Op de opgegeven frequentie gaat de Topfield bij de Network search optie opzoek naar de "actual" NIT en haalt daaruit het kabelfrequentie plan voor de regio.

@Home geeft echter als "actual" NIT op iedere frequentie in iedere regio de NIT voor Netwerk ID 1000 door wat ook gebruikt wordt als original Network ID. In die NIT voor Netwerk ID 1000 hebben ze Transport Stream 25 echter niet gedefinieerd, dus scant de Topfield de frequentie 586 MHz niet die wel voorkomt in de NIT voor Netwerk ID 9700. @Home houdt zich daarmee dus niet aan de DVB specificaties, want in de regio Groningen zou de NIT voor Netwerk ID 9700 de "actual" NIT moeten zijn.

Gevolg: De Topfield gebruikt bij de Network Search optie de verkeerde NIT, namelijk die voor Network ID 1000 i.p.v. 9700. Nu heb je het geluk dat de rest van de Transport Streams in de regio Groningen toevallig op dezelfde frequenties worden doorgegeven als het frequentie plan van de NIT voor Netwerk ID 1000. Had je bijvoorbeeld in de regio Brabant/Limburg gezeten dan is er een totaal ander frequentie plan van toepassing waardoor de Topfield in dat gebied waarschijnlijk bijna geen kanalen weet te vinden.

Dit network search probleem speelt zich ook af in Casema/Multikabel gebied. De NIT voor het Multikabel gebied met Netwerk ID 8888 in het signaal dat door Casema gemaakt wordt komt ook niet overeen met de "actual" NIT. Bij Casema is de "actual" NIT namelijk in alle gebieden degene met Netwerk ID 500. De mensen in het Casema gebied hebben het "geluk" dat het frequentie plan van de NIT voor Netwerk ID 5555, die ze normaal moeten gebruiken, redelijk overeenkomt met die van de NIT voor Netwerk ID 500 zodat daar de network search optie nog redelijk werkt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor deze zeer uitvoerige uitleg, klasse <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

De zenders van transportstream 25 zijn inderdaad nieuw voor mij. Echter het netwerk zoek mechanisme is momenteel nog veel meer verziekt. Ik kon de laatste keer dat het goed ging zo'n 140 TV zenders vinden, nu zijn het nog geen 80.

 

Ik gebruik nu maar de frequenties die ik vind bij digitalekabeltelevisie.nl om die stuk voor stuk in te lezen. Duurt wat langer, maar werkt ook. Ik heb ze nog aangevuld met 642 MHz voor de QAM256 kanalen, maar wellicht dat er nog meer 256QAM transportstreams zijn.

 

Wat je beschreven hebt is typerend voor de IT industrie, waar ik gemakshalve deze tak van sport ook maar onder rangschik. Hoe vaak je niet ziet dat een standaard 'aangepast' wordt door een leverancier omdat het hem past, je wilt het niet weten. Dat apparatuur die zich wel aan de standaards houdt dan niet meer goed werkt, ja da's nou jammer. Je wordt geacht alleen apparatuur te gebruiken van die leverancier, want dat is de enig juiste. Dat je als afnemer daar heel andere ideeën over kunt hebben doet natuurlijk niet ter zake, de leverancier bepaalt wel voor jou hoe de wereld er uit dient te zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...