Ga naar inhoud


[TF5500PVR] Data veiligstellen van de harddisk


denoss

Aanbevolen berichten

Ik heb mijn hd verwijderd uit de topfield en aangesloten op de Pc via een Sitecom usb convertor, echter de data is via deze usb aansluiting niet uit te lezen. Nu heb ik de hd terug gezet in de topfield maar bij het opstarten krijg ik de melding "alle gegevens worden gewist doorgaan met formateren ?" uiteraard kies ik nee maar ik kan de hd niet meer benaderen !! Ben ik nu al mijn opgeslagen films etc kwijt of kan ik deze nog terug halen ?? Bv via de flatkabel van mijn pc ?? Gaarne jullie advies want er stonden natuurlijk dierbare zaken op opgeslagen !! <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het door Topfield toegepaste format voor het schrijven naar de HDD is volledig afwijkend en normalieter niet door een PC leesbaar.

Dientengevolge kun je ook de TF HDD met een TF formaat niet zonder meer aan een PC aansluiten.

Nu is het wel zo dat alleen het fysieke aansluiten in principe geen mutatie op de HDD mag uitvoeren en de HDD daarna weer door de TF herkend zou moeten worden.

Nu blijkt dat de TF de HDD wel als dusdanig herkend maar niet het TF formaat, dat is de reden waarom gevraagd wordt om te formatteren.

Ik vrees dan ook dat door het ansluiten op een USB converter een bit in de MBR is omgezet waardoor het TF formaat corrupt is geraakt.

Ongetwijfeld zullen er herstelprogramma bestaan die dit probleem zouden moeten kunnen oplossen maar daarvoor moet bij de echte experts te rade gaan.

Succes met de mogelijke herstelprocedure.

Jürgen

MacBook Air M2 2022 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de snelle reactie Jurgen en Oldebroek, ik dacht al dat het zoiets moest zijn ik zal met TFtool of Topfhdrw ook zo een programma eens proberen of ik nog data van de schijf kan halen. Met name de laatste lijkt me juist voor dit klusje erg geschikt ! Nu maar duimen dat het nog goed komt !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...