Ga naar inhoud


Geen ontvangst meer na terug zetten fabrieksinstellingen


Gast Brambb

Aanbevolen berichten

Goede dag,

 

Ik heb afgelopen week onze Lemon 070 terug gezet naar fabrieksinstellingen en krijg vervolgens geen beeld meer. Ik heb wat instellingen geprobeerd die ik hier en op internet heb kunnen vinden maar deze blijken niet te werken.

Ik krijg nu een schotel icoontje met een streepje er doorheen (kan schotel niet vinden ofzo?) en het gehele menu is grijs ipv de oh zo mooie gele kleurtjes <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.

Op de Antenne instellingen pagina staan er op beide tuners ook geen signaalsterkte en/of signaalkwaliteit meer waar dit voorheen wel zo was. Kabel komt binnen op tuner 1 en word dan vervolgens doorgelust naar de 2e tuner.

Voor de signaalsterkte heb ik geprobeerd wat in de aanvullende handleiding staat van r.v.d.does zijn website, maar dit mocht helpen.. kreeg naar tig keer naar oost te klikken nog geen sterkte binnen. Ik kon nergens geen informatie vinden over dat icoontje wat ik zie, is dit wel een probleem buiten de receiver? Of zijn het wel instellingen die ik verkeerd heb staan?

Alles zit wel aangesloten en een tijdsync doet deze ook nog wel (wanneer die een tijdje helemaal uit staat en als die teminste via de sat zijn tijd sync.)

 

Nog wat informatie over de receiver:

Model nummer: IDL 7000S CI

Software versie: 1.4

 

Mocht er mee informatie wenselijk zijn hoor ik het wel.

 

Met vriendelijke groet,

Bram

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast Pedro Newbie

Hoi Brambb welkom op dit forum.

 

Je zou wat dingen kunnen proberen/nakijken:

- Staan de antenne-instellingen nog wel goed, dus Doorlus tuner 1-> 2, Astra 1, Diseqc A etc. Het kan zijn dat door je reset fabrieksinstellingen deze niet goed staan.

 

- Zet de schakelaar achter op de Inverto eens uit en laat deze een minuutje uit staan, schakel de Inverto weer aan en kijk of je weer ontvangst hebt van de sat.

 

Ik heb dit euvel ook diverse keren gehad nadat ik de antennekabel los had gehad. Tuner 1 gaf toen aan geen signaal te hebben en tuner 2 wel. In eerste instantie dacht ik dat tuner 1 de geest had gegeven maar uiteindelijk kwam het wel weer goed.

 

Dus even checken of de instellingen goed staan en zo ja, even de stroom er een minuutje af. Mocht dit niet helpen, probeer het dan nogmaals, grote kans dat je dan weer ontvangst hebt.

 

Suk6

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pedro bedankt voor de reactie!

 

Het heeft inderdaad geholpen heb hem even van het stroom gehad en opnieuw op laten komen. Hij deed daarna nog niets maar toen ik eenmaal de instellingen van LNB Vast -> Unicable -> Vast veranderde zag hij er weer leven in!

 

Ik heb wel nog steeds een grijs menu en de zenders die niet werken. Heb wel geluid maar lijkt spaans te zijn oid. Moet ik hiervoor opnieuw scannen of ligt dat ergens anders aan? De zenders heb ik nu uit de standaard voorgepromeerde lijsten gehaald.

Op radio weergave geeft die nog wel het schotel plaatje aan en op sommige normale zenders ook.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Pedro Newbie

Het grijze menu zal hoogstwaarschijnlijk de instelling zijn die je kan maken via:

Menu -> Instellingen -> Voorkeursinstellingen -> OSD Kleur.

Hier kan je kiezen uit diverse OSD kleurensets.

 

Ik kan nu niet beoordelen wat voor configuratie je hebt etc. Ik ga er nu van uit dat je de schotel op de Astra 1 gericht hebt staan.

 

Bij de reset naar de fabrieks instellingen heb je toen ook Nederland gekozen als land?

 

Dat je nu Spaans geluid hebt zal wel komen omdat je of naar een Spaanse zender kijkt of een Spaanstalige uitzending <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Kijk in je lijst eens of je daar, de voor jou gebruikelijke zenders ziet staan en of deze te bekijken zijn.

 

Ik heb nu niet genoeg info over je configuratie om je verder veel te kunnen helpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zal morgen wel wat verder stoeien met wat instellingen. Zender staat echt op Nederland 3 als ik de spaanse zender hoorde, altans volgens het display..

Kwam ook net naar boven dat de scart aansluiting op de TV niet goed was maar heb nu even geen zin om die van zn plek af te stampen, dat zal dan waarschijnlijk de rede van de grijstint zijn.. Kleuren kon ik wel verandere maar toen werden ze ander soort grijs <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.

 

Ga nu mijn bed opzoeken,

Vriendelijk bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De schotel staat als het goed wel op Astra 1 gericht ja. Deze heb ik zelf niet geinstalleerd maar is door een monteur geplaats. Wij hebben een basis pakketje van Canal Digitaal + Film1/Sport1 pakket.

 

 

Grijze menu was wel de schuld van de TV SCART aansluiting, die is een keer met te veel geweld eruit getrokken waarbij die wat beschadigt is geworden.. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Denk dat de Lemon niet goed meer is dan? Kan er altijd nog mee terug naar de winkel waar die gehaald is.

 

Citaat:
Bij de reset naar de fabrieks instellingen heb je toen ook Nederland gekozen als land?

Yup.

 

Signaal blijft nu wel maar klokje komt niet meer terug ;[ Zenders kan ik ook niet ontvangen.

Weet zo niet welke informatie je nog nodig zou moeten hebben om me te helpen.

 

Alvast vriendelijk bedankt,

Bram

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Pedro Newbie

Er zijn een aantal dingen die je eerst even moet nakijken, ik ga er nu van uit dat je 1 LNB hebt en dat er 1 kabel van je schotel naar je ontvanger loopt en er geen "schakelkastje" ergens in de kabel zit.

 

Het grijze beeld kan liggen aan de instelling van de SCART uitgang, dit kan je nakijken in het menu Geluid/Beeldinstellingen, hier kom je door achtereenvolgens te kiezen voor:

Menu -> Instellingen -> Geluid/Beeldinstellingen

Hier zie je de instelling staan voor de TV-SCART, je kan hier doorheen bladeren met de pijtjes naar links/rechts. Misschien dat de instelling nu op S-VIDEO staat, wijzig dit eens in bv RGB en kijk of het beeld beter wordt.

 

 

Ga nu naar het menu Antenne-instellingen, hier kom je door achtereenvolgens te kiezen voor:

Menu -> Instellingen -> Antenne-instellingen

Als het goed is zal het volgende waarschijnlijk opgenomen moeten zijn:

1. Installatietype -> Doorlus 1-2

2. <is grijs kan niet gewijzigd worden>

3. LNB type -> Vast

4. Gemotoriseerd -> Geen

5. Satelliet -> Astra 1B, 1C etc.

6. Lage LOF -> 9750 Mhz

7. Hoge LOF -> 10600 Mhz

8. Bandomschakeling -> Automatisch

9. Primaire DISEqC -> Geen (of 1.0 / A / 0)

10 Secundaire DISEqC -> Geen

overige instellingen zullen grijs zijn

Controleer of deze instellingen kloppen

 

Als je helemaal uit alle menu's bent dan kan je de huidige kanalenlijst bekijken door op de OK toets te drukken, je komt dan in de kanalenlijst en zie je alle kanalen staan, kijk of de "normale" kanalen erbij staan en wat dit voor resultaat geeft.

 

Voer anders eens een FAST-scan uit, via Menu -> Instellingen -> Kanalen zoeken -> Geavanceerd zoeken en dan op de gele toets drukken, dit is de FASTSCAN toets.

 

Zo weer genoeg huiswerk te doen

<img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

suk6

 

PS: Nu de beste tip, download de handleiding van Rob en Jos, dit is één van de eerste vereisten voor een Inverto/Lemon bezitter <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

De handleiding kan je vinden via deze thread: Topic over de handleiding

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi heb net even de tijd genomen en gekeken maar hij was weer het signaal kwijt.. Nu heeft die het wel weer maar het lijkt me toch niet helemaal goed te zijn toch?

 

Ik heb inderdaad geen kastjes ertussen, een kabel naar een receiver (de lemon) en verder niets. De instellingen staan zoals je beschrijft met Primaire DISEqC op 1.0 / A / 0. Verder geen verschil als die op geen staat.

 

Huidige kanalen hoor ik echt radio geluiden <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> (of geluid zonder beeld!).. Een fast scan kan ik niet uitvoeren?? De gele knop in het geavanceerd zoeken werkt niet (is er niet/doet niets). Wel de rode knop (beginnen met zoeken) maar deze ziet maar 10 kanalen en is binnen de seconden klaar, moet je handmatig freq invoeren. Wanneer ik freq van NL 1 handmatig invoer (12515/22000/etc) ziet die wel 13 kanalen maar niet de nederlandse..

 

Verder heb ik die handleiding al een keer doorgenomen voordat ik hier kwam maar staat verder ook niets bij van de problemen die ik heb.. Zie wel staan dat je blij moet zijn met signaalsterkte van 60% of hoger, deze is bij mij maar 56%.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Pedro Newbie

Oké, hier volgt de volgende huiswerk opgave <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

1. Kan je überhaupt wel TV kanalen zien en zo ja, welke? Zo nee, weet je zeker dat je in de TV lijst zit en niet in de radio-lijst? -> Druk op de afstandsbediening op de knop TV. Verandert er iets?

 

2. Doe nog eens een fabrieksreset en kies voorgeprogrammeerde lijsten Nederland je zou dan ook weer de fastscan knop moeten hebben

 

3. Is het kleurenprobleem al opgelost, zie mijn vorige post.

 

4. Wat is je precieze configuratie, dus

wat voor schotel heb je

hoeveel LNB's zitten er op je schotel (1, 2 of duo LNB b.v.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

1. Kan je überhaupt wel TV kanalen zien en zo ja, welke? Zo nee, weet je zeker dat je in de TV lijst zit en niet in de radio-lijst? -> Druk op de afstandsbediening op de knop TV. Verandert er iets?

Nee kan geen een kanaal ontvangen, en ja ik zit zeker op de TV gedeelte te kijken. Radio stations doen het ook niet.
/edit
Zal het nog wat gekker maken, als ik naar radio ga komt het schoteltje weer in beeld. Op sommige zenders (SBS6, BVN) krijg ik dit schotelje ook te zien :w..
/edit2
Op radio zender RTL FM/FUNX komt schoteltje niet in beeld maar is er geen geluid..

Citaat:

2. Doe nog eens een fabrieksreset en kies voorgeprogrammeerde lijsten Nederland je zou dan ook weer de fastscan knop moeten hebben

Zal ik proberen. De voorgeprammeerde lijst van Nederland heb ik al meerdere malen geladen, maar deze zenders komt dus niets op. Teminste niet het goede alleen was spaans/mexicaans of wat het ook zijn mag. Alleen geluid, geen beeld.

/edit3
Net fabrieksreset uitgevoerd maar de gele knop doet niets in het geavanceerd zoeken menutje.. Blijft allemaal hetzelfde

Citaat:

3. Is het kleurenprobleem al opgelost, zie mijn vorige post.

Ja dat wel.

Citaat:

4. Wat is je precieze configuratie, dus
wat voor schotel heb je
hoeveel LNB's zitten er op je schotel (1, 2 of duo LNB b.v.)

Schotel weet ik zo niet, zou ik moeten opzoeken. Is allemaal op advies van monteur geweest en wij hebben ja geknikt. Het is wel een LNB, geen DUO dacht ik. (komt maar een kabel vanaf?)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Pedro Newbie

Nog even paar dingen om mijn beeld helder te krijgen.

1. Je hebt niet aan de schotel gedraaid mag ik aannemen?

 

2. En zet de Inverto eens op dat Spaanstalige station waarop je geen beeld hebt maar wel geluid. Druk dan op de OK knop zodat je in de TV-lijst komt, dus de lijst met alle sations onder elkaar. Dan zie je de zendernaam staan, welke naam geeft deze dan aan? En druk vervolgens op de blauwe knop, je krijgt dan de technische gegevens van de zender, wat staat hier dan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

1. Je hebt niet aan de schotel gedraaid mag ik aannemen?

Nee.

Citaat:

2. En zet de Inverto eens op dat Spaanstalige station waarop je geen beeld hebt maar wel geluid. Druk dan op de OK knop zodat je in de TV-lijst komt, dus de lijst met alle sations onder elkaar. Dan zie je de zendernaam staan, welke naam geeft deze dan aan? En druk vervolgens op de blauwe knop, je krijgt dan de technische gegevens van de zender, wat staat hier dan?

De naam is NED3 (belive it or not!)

Technische details zijn:
ASTRA 1B,1C,1E,1F,1 Irdeto
12515MHz, H, 22000kS/s, Auto FEC
A: 96, V: 519, P: 8190
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Pedro Newbie

Het enige wat ik nu nog kan bedenken is dat je een volledige reset doet naar de fabrieksinstellingen, vervolgens de instellingen van de antenne e.d. weer goed zet en de kanalen opnieuw in te scannen.

 

Het is natuurlijk uitermate vreemd dat je een Spaanstalig geluid hebt op het kanaal van Nederland 3 hebt. De instellingen van Ned. 3 kloppen wel gewoon.

 

Misschien dat iemand anders nog ideeën heeft?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat is al meerdere malen gedaan, ik ga er van de week wel mee terug naar de dealer.

De fastscan optie krijg ik gewoon niet (met of zonder voorgeprogrameerde lijsten), en verbinding van schotel is er soms ook niet meer.. Misschien is de schotel wel verschoven maar dat kan ik niet zien.

 

In ieder geval bedankt voor de hulp.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ben er vandaag mee terug geweest, receiver is getest. Bleek daar meteen te werken. Er is nu een afspraak gemaakt voor volgende week zaterdag om hier de boel te bekijken.

 

Ik hou het hier wel op de hoogte <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...