Ga naar inhoud


[Strong 8100] Opzoek: wat zijn precies de verschillen tussen de 8000 en de 8100?


Gast

Aanbevolen berichten

Hi,

 

op verzoek van enkele bezoekers van mijn site (www.weethet.nl) probeer ik nu een overzichtje te maken waaruit duidelijk wordt welke versie Strong iemand heeft (hardware).

Ik heb zelf alleen de SRT8000 (de oude) ter beschikking en zou dus graag willen weten hoe men kan zien of men een 8000, 8100 etc heeft ...

Heeft iemand tips?

 

en; voor welke "andere" receivers werkt de firmware van de Strong? Bepaalde Nokia en Philips modellen?

Link naar reactie
Delen op andere sites


@Hansie,

Je uitleg is echt perfect, alle lof, zonder mankeren via jouw pagina mijn Strong 8000 V15 naar V9 gepatched.

 

@Nielsmarsan

Helemaal mee eens want er zijn nog niet veel files te vinden behale die van Roma (met dank aan Snoetie),Hutesefruts en nog een, maar daar ben ik effe de naam van kwijt.

Misschien zijn er meer maar ik kan ze zo snel niet vinden en de gewone 5-1/4-1 werken bij mij niet.

V8

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Hansie

Velen weten niet met zekerheid of ze nu een 8000 dan weleen 8100 bezitten. Die wetenschap is echter van belang om te weten wat men ernaar mag downloaden, ik vermoed dat verkeerde downloads nogal wat oorzaak van ellende zijn.

Ik heb ondertussen een spaanse site (dropdown Receptor STRONG) gevonden die uit de doeken doet hoe je erachter komt welk type je hebt, misschien heb je hier iets aan om mee te beginnen.

 

@nielsmarsan

Ik heb dus ook een 8100 (met zekerheid <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" /> ), heb er V9 ingezet maar het laden van channellist (diverse 8100 versies Merlin/mderu) lukt bij mij dus niet. Heb volgende geprobeert

1) download fullfix (= V22 reset), dan V9

2) download fullfix, dan epg, dan v3.2b, dan V9

 

Na channel search en laden channellijst is mijn lijst leeg en begint hij niet eens meer te scannen als ik het hem vraag maar keert naar menu terug.

 

Nog een probleem wat ik heb, kanalen verwijderen of hernummeren kan maar vanaf 500.

 

Wat is jou volgorde van laden of maakt dit geen verschil uit? Heb jij ook dat 500 fenommeen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Paul

 

Ik ben benieuwd naar het hoe en waarom de settingslist voor de 8100 niet bij jou werkt.

 

Als je net gepatched hebt en kanalen gezocht, zou je dan m.b.v. Ed8100beta1.exe de channels willen extracten en deze .bin naar mij mailen op michelderu@hotmail.com?

 

Dan kan ik eens kijken wat er anders is aan jou kanalenlijst en zodoende het converteer programma aanpassen.

 

Als je ed8100beta1 niet hebt, wil ik hem wel mailen, maar dan moet ik wel je email adres hebben.

 

Groeten, Michel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

in d uplink staat de kanalenversie 1.1, alleen deze werkte bij mij dus misschien dat je die moet proberen want verder heb ik nog niet gezocht...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@hansie

Ik vermoed dat er mensen zijn die moeite hebben om je handleiding te gebruiken wanneer ze op een nederlandse Windows versie werken. Misschien hier en daar de nederlandse benaming tussen haakjes plaatsen. Er kwam namelijk een vraag van iemand die de generic printer niet kon vinden, vermoedelijk omdat die onder Fabrikant Generic (Algemeen) staat.

@Michel

Dank voor je interesse. Zal het bakje maar weer eens uit de living halen (vrouw en kinderen ongelukkig <img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" /> ) en zal nog eens 1 en ander proberen en je dan mijn bevindingen laten weten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@PAUL

Thanks voor de tip, ik gebruik geen Nederlandse software vandaar dat ik de juiste benaming niet altijd weet <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" /> - ik zal het meenemen op de pagina! En bedankt voor de link - effe snel Spaans leren en dan lezen <img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" /> (ik kom daar wel uit - dus serieus bedankt!)

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb zelf een strong 8000 v22 (strong 8100 dus) en heb daar de 8100 v9 ingezet en die werk perfect, zelfs de channellist heb ik er in kunnen zetten.

Wat me wel opvalt is dat veelal de philips files werken en niet de orginele strong files. Misschien dat je wat meer kunt gaan zoeken naar files specifiek voor de strong 8100 zoals funfiles en 5-1 want daar heb ik nog nooit iemand over gehoord of dat kan en of dat iemand dat al voor elkaar heeft gekregen.

Waar ik ook benieuwd naar ben is of dat de strong 8100 een beetje bij de tijd is en dat ik niet over een paar maanden een nieuwe moet gaan kopen en zo ja wat moet ik dan kopen????

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit onderwerp is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...