Ga naar inhoud


Kabelgigant biedt op voetbalrechten


kaelem

Aanbevolen berichten

AMSTERDAM - Zesko Holding BV is de troef die de Eredivisie CV achter de hand heeft inzake de biedingen op de voetbalrechten, waarvoor aanstaande donderdag de deadline is gesteld.

Ads door Google

Kabel van Casema

Met de kabel van Casema haalt u heel wat moois in huis!

www.casema.nl

Gratis digitale televisie

Kijkt u TV via de kabel, stap dan gratis over op digitale televisie!

wxw.digitaalTVkijken.nl

Televisie op de PC kijken

Kijk nu voor eenmalig € 6,50 voortaan TV via uw computer!

wxw.tvopdepc.nl

 

Volgens goed ingelichte bronnen zal de Nederlandse marktleider een spectaculair bod doen op alle rechten, dus de live-uitzendingen, samenvattingen, radio en telefonie. Zesko is begin 2007 ontstaan uit een fusie tussen de kabelaanbieders Casema, @Home en Multikabel.

 

 

 

Door dit samengaan is een nieuwe Nederlandse marktleider ontstaan. Vooralsnog bereiken de drie bedrijven 3,5 miljoen huishoudens (50% van de markt) en is Zelko met 1,2 miljoen breedbandinternet-, 500.000 digitale tv- en 450.000 telefonieaansluitingen de grootste aanbieder. De drie bedrijven gaan in mei 2008 definitief onder een, nu nog onbekende, naam werken. Het brede voetbalaanbod moet het concern op alle fronten stevig op de markt zetten.

 

 

 

De voetbalrechten leveren in totaal zo'n 70 miljoen euro per jaar op. Zesko zou voor het totaalpakket rond de 100 miljoen euro overhebben.

Bron: ma 14 jan 2008Telgraaf.nl

Auteur:Jaap de Groot

 

-= Dreambox 7000 Echostar LT8700 en SR8700,Skystar 2,Humax 5400 2 x Nokia 9500 1 x 90 cm met twin en een Channelmaster 1.2 met een quad =-

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 80
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit onderwerp

Als dit gaat gebeuren dan kunnen we het voetbal op Digitenne en Tele2 MultiVision en natuurlijk CDS wel vergeten(!) Mits ze natuurlijk al voor de doorgave vanaf October vorig jaar al speciale afspraken hebben gemaakt...

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan zal het wel hetzelfde verhaaltje worden als Tele 2. Die hadden destijds ook een niet-landelijke dekking en moesten naar een alternatief zoeken. Helaas is UPC niet echt een concurrent op dit moment, terwijl Digitenne en CDS dat wel zijn.

Receiver: VU+ Solo 4K

Schotel: Digiality 85cm multifocus, 4x Triax PLL LNB, 4x Digiality DiSEqC 1.0 High-Iso (Astra1-2-3, Hotbird)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben bang dat dit 10:0 wordt voor de kabel... betaald door alle (nog) analoge abonnees die 16 euro per maand, dat is 6 Euro teveel(!) betalen(!). Maar 100% dekking haalt de kabel gelukkig nooit. Als de KNVB deze eis stand laat houden dan is de Satelliet momenteel de enige kandidaat met 100% dekking. Digitenne haalt ook die 100% (nog) niet...

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

dekkingsvoorwaarde was dacht ik 90%? En dat haalt de kabel wel hoor. Zesko koopt de rechten en sluit dan deals met UPC, Zeelandnet en Caiway en ze zijn er. Inderdaad slecht nieuws voor de satelliet abbonnees, in het bijzonder degene die in het buitenland wonen. Verkoop van Slingbox zal misschien wel stijgen? smile

xtrend 6500 320G intern / dreambox 800se, 500G intern / dreambox 500hd / azbox elite hd / Skymaster 80cm quad lnb titanium, 19,2 oost / Triax 110 , quad inverto Inverto Black Ultra lnb, 23,5 oost, inverto Inverto Black Ultra lnb, 28,2 oost / No Name 125cm single lnb black ultra draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zal wel net als in Duitsland gaan , een partij koopt de rechten(zesko) en verkoopt delen die ze zelf niet willen weer door aan anderen zoals de rechten op de samenvattingen op Zondagavond(NOS of SBS of RTL ).

Zelf kan zesko dan de live wedstrijden en pay per view achter de decoder stoppen en dit ook aanbieden aan de andere kabelaars (Delta,UPC,etc...)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop dat het voetbal geleerd heeft en overgaat op een "provider" die simpelweg praktsich op elk platform uitzend... en dat de KNVB en de clubs deze keer niet alleen voor het geld gaan maar ook voor de voetbalfans... zodat ook iedereen kan kijken, met Kabel, Digitenne en ook de Satelliet maakts niets uit. Eigenlijk precies zo zoals het vanaf Oktober is. (alleen nog op zijn minst een tweede satelliet kanaaltje AUB)

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Hoeba
Of het wordt ook een "molshoopje" waar deze nieuwe combinatie eveneens over gaat struikelen en failliet door gaat?!


Lijkt me sterk, ze hebben een iets beter idee, namelijk alles opkopen. Ze verdienen dan al weer een heel deel terug met de samenvattingsrechten. Bovendien komen hun andere inkomsten uit abonnementsgeld (of via PPV) en niet uit reclame zoals bij De Mol. Die overigens niet failliet is gegaan daaraan, Tele2 evenmin.

Ik zou het niet zo'n probleem vinden als deze groep het koopt omdat ik kabel heb. Maar mijn hart zegt iets anders, en dan heb ik liever een partij die op alle platformen uitzend. Dan kom je dus al snel bij Sport 1 uit. Maar dat is van UPC en ik heb het vage vermoeden dat zij dan ook de kabel willen gaan voortrekken.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad zal dat een slechte ontwikkeling zijn. Net zoals 3 jaar geleden. Wat met degene die voor het voetbal Tele2-ADSL (voorheen versatel) hebben genomen en de kabel ervoor hebben afgezegd. Die kunnen zich nu weer gaan aanmelden en afmelden bij Tele2, uiteraard tijdelijk dubbel betalen zolang het abbo nog bij Tele-2 loopt. Als zesko het koopt kun je verwachten dat ze het exclusief willen houden... geen concudingese toelaten(!) Het moet toch terugverdiend worden. En zeg nou eerlijk er zijn potentieel heel veel kabelkijkers die per maand minimaal 6 Euro teveel betalen... en dit zijn allemaal potentieele voetbalkijkers die zo ook gaan digitalizeren... Ben benieuwd wat een abbo voetbal gaat kosten?????

 

Tja het gaat om de €€€, hopelijk denkt de KNVB er deze keer iets anders over.

 

Wat ik feitelijk hoop is dat het live voetbal uiteindelijk op de oude plek terecht komt... Dat is wat voorheen C+ was, namelijk Sport1... Dan is het beschikbaar op schotel (in dat geval twee kanalen), kabel (met alle kanalen), IPTV (met alle kanalen) en eventueel Digitenne (alleen als er Voetbal is). Plarform afhankelijk. Iedereen kan kijken namekuhj ook de 5%+ huishoudens die niet op de kabel zitten... dat is nog altijd 1 op de 20 Nederlanders.

 

Maar Tja, je kunt verw88 dat Zesko abnormaal veel (te veel) gaat bieden. De keuze is dus aan de KNVB(!) Geld of "kwaliteit" en "iedere" Nederlander de kans gunnen om te kunnen kijken.

 

Wat samenvattingen betreft. Het liefst uiteraard zonder veel reclame tussendoor (max 1 onderbreking het hoeft niet helemaal uit belastingcentjes betaald te worden) op Nederland 1, 2 of 3(!)

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

De KNVB kiest niet. Is zelfs helemaal geen onderdeel van het hele steekspel. Het zijn de eredivisieclubs verzameld in de Eredivisie CV (ECV) die over de uitzendrechten beslist. De tender is derhalve ook uitgeschreven door de ECV.

 

En geloof me dat die clubs wat betreft de uitzendrechten voor het geld kiezen. In Italië zie je dit ook. Daar zijn zelfs de stadions bij de meeste wedstrijden voor de helft leeg door de keuze voor het grote geld van de televisie.

 

En wat betreft het voetbal moet Nederland financieel nog een inhaalslag maken om bij te kunnen blijven in de Europese top dus reken maar dat de grote vier clubs met Europese potentie zeker zullen kiezen voor het grote geld.

 

En ja dat zal denk ik voor satelliet gaan inhouden dat als bijvoorbeeld een kabelaar als Zesko de uitzendrechten in handen krijgt je live wedstrijden via de satelliet zo goed als zeker wel kan vergeten.

 

CanalDigitaal heeft 750.000 abonnees en is de grootste concurrent van de kabelaars. Als Zesko het zal krijgen zal men sublicenties gaan geven aan alle andere kabelaars in Nederland, is op dit moment met een gesloten kabelmarkt toch nog geen concurrentie, en ze komen hiermee tot een dekkingspercentage die voldoende is als we de voorwaarden van de tender van de ECV erbij nemen.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ze sublicenties gaan aanbieden aan andere kabelaars dan heeft CDS misschien wel geluk. Ze moeten minstends een gelijkwaardig aanbod (in vergelijking tot het aantal abonnees) in dat geval kunnen krijgen. Anders is het namelijk niet eerlijk en kan de OPTA ingrijpen cq CDS kan dan naar de rechter en krijgt dan (net als bij Film1.3 vorig jaar waar hetzelfde het geval was) gelijk(!). Dus in feite als Zesko het ook in het UPC gebied o.a. gaat aanbieden (en dat zal wel moeten met Ajax, PSV enz...) hoeven we ons niet zo druk te maken.

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...