Ga naar inhoud


uitrol DVB-T in vlaanderen uitgesteld?


chrizie

Aanbevolen berichten

BIPT wil Vlaams digitaal plan nietig verklaren

Het Belgische Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) heeft bij de Raad van State denietigverklaring gevraagd van het besluit van de Vlaamse deelregeing, dat de uitrol van digitale televisie via de ether moet regelen.

 

Het betwiste besluit legt de etherfrequenties vast voor digitale televisie uitzendingen in Vlaanderen. Geert Bourgeois, Vlaams minister van media, wil dat Vlaanderen op 3 november alle analoge televisie-uitzendingen beëindigen.

 

Ongeveer 60.000 gezinnen zijn door de afschakeling betroffen, want ze zijn afhankelijk van analoge ontvangst via de ether. Ze zullen een digitale ontvanger moeten kopen. Het kabinet van Bourgeois zegt nog niet te willen vooruitlopen op de mogelijke gevolgen van een nietigverklaring.

 

In de Benelux is België nog het enige land met analoge uitzendingen via de ether; alleen de publieke omroepen VRT (Vlaams) en RTBF (Waals) zenden elk een digitaal boeket uit. Nederland en Luxemburg zijn al helemaal digitaal via de ether.

 

Door Robert Briel (broadband tv)

bron; digitaaltvkijken.be

Link naar reactie
Delen op andere sites


Da's echt weer typisch Belgisch: de regio's willen vooruit maar het federaal niveau wil niet mee. Dat ze dat telecombeleid toch splitsen! Alleen de telecombedrijven zijn tegen. In de Standaard 14 dagen geleden of zo stond er ook al iets dat de BIPT Vlaanderen een proces aandeed omdat ze in West-Vlaanderen en Limburg kanaal 68 en 69 willen gebruiken voor DVB-T. En in andere gebruikt het leger die frequenties (of gaan ze die gebruiken). Maar het leger heeft de frequenties niet nodig.

Hopelijk kan minister Bourgeois zijn plan vooralsnog doorvoeren, want hij is grote voorstander van een "Freeview" platform, waarbij alles gratis te bekijken is.

Ik denk trouwens dat er in Sint-Pietersleeuw al aan de zenders gewerkt is, want de analoge zender van één lag enkele dagen geleden enkele seconden uit.

 

 

Philips DSR 7121, Multytenne Single en TV-Vlaanderen toppakket

Link naar reactie
Delen op andere sites

zal wel weer een politiek steekspel worden,waar wij de duppe van zijn.

en tegen een freeview platform zullen ook nog andere partijen stokken in de wielen steken denk ik.

heb er weinig vertrouwen in dat DVB-T in vlaanderen echt van de grond komt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

KPN bestudeert digitale televisie in België

De alternatieve operator Tele2 zal nakijken wat het zou kosten om in ons land digitale televisie uit te zenden via de ether, met antennes. Dat heeft Marcel Smits, de financieel directeur van het Nederlandse moederbedrijf KPN, verklaard op de Telecom Investor Day van Dexia, zo schrijft De Tijd. Begin dit jaar zei Smits al dat KPN belangstelling heeft voor de Belgische tv-markt. Die interesse is intussen omgezet in een studie.

 

Ethertelevisie

KPN, dat bij ons al mobiele en vaste telefonie en breedbandinternet aanbiedt, bouwde in Nederland heel wat ervaring op met televisie, zowel via de ether als langs het vaste net. De groep tekende al ruim een half miljoen klanten op voor ethertelevisie. Het voordeel van digitale etheruitzendingen is dat ze relatief goedkoop kunnen worden uitgerold en aangeboden. "De dekking van heel Nederland heeft ons zowat 250 miljoen euro gekost", aldus Smits.

 

bron:digitaaltvkijken.be

 

zolang er leven is ,is er hoop.

gratis zal het wel niet worden,maar een alternatief voor de kabel wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het verschil met Nederland is dat je in Vlaanderen in principe met een zestal antennes volledige dekking kan aanbieden, dus het zou in principe sneller en goedkoper kunnen dan in Nederland.

 

En als die 60.000 gezinnen zich abonneren, dat zit je alvast goed.

Ik hoop dat het er komt!

Philips DSR 7121, Multytenne Single en TV-Vlaanderen toppakket

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als Tele2 het zal aanbieden, zal het meer dan waarschijnlijk zijn om hen toe te laten een triple-play pakket aan te bieden, nml televisie, adsl en telefonie.

 

In Frankrijk bieden ze zo een pakket aan voor 30 Euro de maand (dacht ik toch), waarbij een deel van het televisiepakket via adsl wordt doorgestuurd en de rest via een geïntegreerde TNT-ontvanger, waarbij een deel zenders uit de TNT worden aangeboden.

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Plannen KPN voor tv in België weinig concreet

21/03/2008

 

De plannen van de Nederlandse telecomgroep KPN om in België te beginnen met digitale televisie bevinden zich nog in een zeer vroeg stadium. Een topman kondigde dinsdag aan dat het bedrijf onderzoekt om digitale tv via het vaste net en de ether aan te bieden. Maar het heeft nog geen zicht op hoe het er in de praktijk aan toe zal gaan.

 

"Binnenkort gaat er een frequentie vrijkomen", zegt Christiaan Schieven, verantwoordelijk voor investor relations bij KPN. "Wij zijn een van de partijen die daar met interesse naar kijken omdat we dat in Nederland momenteel ook via de ether exploiteren." In België zijn echter enkel de VRT-kanalen uit de lucht te plukken. Dat wil zeggen dat het bedrijf de overige zenders ofwel zelf moet uitzenden, of nog steeds een aanzienlijk deel per kabel moet verspreiden. Tegen de tijd dat de veiling voor de frequentie begint, wil KPN beslissen of het al dan niet in de Belgische markt voor digitale televisie stapt.

 

Momenteel zijn er vier spelers actief op die markt: Telenet, Belgacom en TV Vlaanderen (via satelliet) en Interkabel/INDI. Al staan de eerste twee momenteel klaar om de activiteiten van Interkabel over te nemen. KPN is al actief in ons land via Tele2, maar kan niet zeggen of het ambieert een netwerk op kleine of grote schaal uit te bouwen.

 

bron : zdnet

 

we zijn er nog lang niet!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop het niet want ik denk niet dat een volledig pakket betaal zenders echt gaat werken in Vlaanderen. (uitgez. VRT zenders + regionale)

 

Ik hoop dat er ook meer buitenlandse interresse is, bvb. van het zweeedse Boxer die sinds vrjdag ook Denemarken "binnen" heeft. Zij bieden een klein pakket gratis kanalen aan (openbare omroep, belangrijkste private zenders en de regionale= een 8tal zenders)

en daarnaast verschillende pakketjes betaal televisie.

 

www.boxer.se

www.boxertv.dk

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...