Ga naar inhoud


Olympische spelen als topsport evenement ongeloofwaardig?


Neptunus

Aanbevolen berichten

Gisteren is bekend geworden dat de wildcard voor het turnen is vergeven aan Nashwan Al Hazari uit Jemen(wie kent hem niet!)

 

De nummers twee van het laatste WK, Yuri van Gelder en de Sloween Pegan die meervoudig kampioen en tweede op de rekstok is, vissen achter het net. Die Jemeniet eindigde op de WK op een plaats ergens boven de 100(!!!).

 

In mindere mate gaat hetzelfde op voor het volleybal, omdat de toppers in Europa zitten mogen landen als Polen (Europees Kampioen) en Nederland (winnaar van de Grand Prix waar de hele wereldtop aan meedeed) niet naar de OS, er is in dit geval voor volleybal dwerg Puerto Rico gekozen.

 

Dit levert uiteindelijk zwemmers op die nauwelijks kunnen zwemmen en we herinneren ons ook nog wel die langlaufer uit Afrika die werd opgewacht door de winnaar, ludiek en hilarisch maar tegen alle wetten van een topsport evenement in.

 

Of moeten we de OS gaan beschouwen als een sportief onderonsje met als doel zoveel mogelijk landen en continenten mee te laten doen?

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites


Vijftien eeuwen na de opheffing van de klassieke Spelen, in 1896, werden de huidige Olympische Spelen ingevoerd door Baron Pierre de Coubertin. De Coubertin was voor de bevordering van een harmonieuze lichamelijke en geestelijke opvoeding van de jeugd en de versterking van de vriendschapsbanden tussen de volkeren, overtuigd als hij was dat de sportieve krachtmeting edelmoedigheid en ridderlijkheid bij de atleet zou aankweken, alsmede respect voor de prestatie van de tegenstander.

 

De officiële slogan van de olympische beweging is citius, altius, fortius (Latijn voor "sneller, hoger, sterker"). De idealen van Pierre de Coubertin worden het best weerspiegeld in het olympische credo: "het belangrijkst bij de Olympische Spelen is niet de overwinning, maar de deelname, zoals ook in het leven niet de overwinning, maar het streven naar een doel het belangrijkst is. Het belangrijkst is niet, om veroverd te hebben, maar om goed gevochten te hebben."

 

De spelen is dus zeker geen topsport, maar tevens bedoeld om ook anderen uit minder ontwikkelder landen een kans te geven.

 

Bron Wikipedia

 

 

 

 

VU+ Duo en 2x dreambox .

--------------------------------

plus 2 ruwharige tekkels

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...