Ga naar inhoud


Door Luxemburg op vakantie met de auto? Nieuwe verkeersregels!


snopper

Aanbevolen berichten

Per 1 April (geen grap) en per 1 Juni 2008 worden er hier een aantal nieuwe verkeersregels ingevoerd.

 

Banden:

er mogen op de auto geen verschillende typen banden meer worden monteerd. Door een aantal onglukken is besloten dat er geen zomer-/all-weather/winterbanden combinaties op de auto mogen zitten. Dit betekend vooral in de wintervakantie dat er altijd 4 banden van het zelfde type op moeten zitten. Een kombinatie tussen winterbanden op de aandrijfwielen en zomerbanden op de andere is daarmee niet toegestaan.

 

File in Tunnel:

Doordat het aantal tunnels in Luxemburg aan het groeiern is en de laatste nieuwe tunnels behoorlijk lang zijn, moet er bij file in een tunnel een afstand van minstens 5m tot de voorstaande auto worden aangehouden.

 

Pannenvesten (of hoe heten die op zijn Nederlands) ;):

Elke bestuurder moet voor het alle passagieren in de auto een pannenvest aan boord meenemen. Vaak wordt er maar 1 meegenomen en dat is nu niet meer voldoende. De boetes hiervoor zijn heel hoog en mogen door de agent ter plaatse worden vastgelegd al naar de bepaling van de hoogte van het gevaar.

 

Aansluiten aan een file op de snelweg of "route nationale":

Bij het benaderen van een file MOET de bestuurder de waarschuwknipperlichten inschakelen totdat opvolgende auto's aangesloten zijn. Veel mensen doen dat al, maar als bestuurder ben je nu aansprakelijk voor de schade als je niet de lichten hebt ingeschakeld en er een auto bij je achterop knalt.

 

Ik hoop dat deze jullie goed door de paar kilometer snelweg op Luxemburgse grond brengt.

 

Er zijn nog een paar verandering, maar die zijn niet van toepassing als je alleen op de snelweg blijft.

 

Snopper

Xtrend ET9500 met OpenPli 3.0 met Kathrein 90cm (19.2 en 23.5)

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Moderator

Pannenvesten = gevarenhesje = waarschuwingsvest(reflecterend)

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Drs. IJzerbout

 

Bij het benaderen van een file MOET de bestuurder de waarschuwknipperlichten inschakelen totdat opvolgende auto's aangesloten zijn.

 

Je hebt al van die eikels die bij het minste of geringste verdacht van een file die knipperlichten inschakelen en daardoor juist een file veroorzaken omdat de achterliggers in paniek en onbegrip als een gek op de remmen gaan staan en dan is het hek van de dam.

 

Zijn waarschijnlijk dezelfde halsen die al bij een minimale hoeveelheid mistvorming, totaal onnodig de mistlichten inschakelen en ze daarna vergeten uit te doen.

 

Je hebt ook van experts die per definitie de mistlampen voor altijd aandoen om ten alle tijden beter zicht te hebben en daarmee de andere automobilisten onnodig irreteren.

 

Ik wou maar dat ze daar eens wat regels tegen gingen schrijven. mad

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...