Ga naar inhoud


Overzicht bekende problemen


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

Gast Invertist

Twee en een half jaar nadat de Inverto 7000 op de markt is gebracht, vertoont het apparaat nog steeds vele tekortkomingen. Sommige zijn van cosmetische aard, sommige zijn echte fouten (bugs); alle zijn FTA (de fabrikant) al geruime tijd bekend.

 

Onderstaand vindt u een overzicht van alle bekende problemen. Dit kan ook van belang zijn voor nieuwe klanten, die mede aan de hand hiervan een aankoopbeslissing kunnen nemen.

 

Let op:

Laat deze lijst niet de suggestie wekken dat de ontvanger een slechte aankoop zou zijn. Van vele ontvangers is een dergelijke lijst te maken (maar waar vind je die?). En de Inverto heeft zeker ook sterke kanten, die vaak onderbelicht blijven.

 

Waarschuwingen:

 

De onderstaande bugs kunnen leiden tot het verloren gaan van opnames en worden daarom als eerste genoemd:

 

1- Als opnames voor verdere verwerking gekopieerd moeten worden naar een PC of een externe harde schijf (Ext. HDD), moeten deze opnames gemaakt zijn met de opties “Opname ondertiteling” en “Opname geluidssporen” beide op “Aan”. Als dit niet het geval is, worden de opnames gemaakt in een niet-compatibel formaat (dat niet door alle bewerkingsprogramma’s wordt ondersteund. Het resultaat is vaak een grote hoeveelheid uiterst hinderlijke “Drop-Outs”).

 

2- Soms wordt door het gebruik van de bewerkingsmogelijkheid (het “Snijden”) een opname vernietigd (er blijft dan slechts een opname van enkele seconden over). Het is dus verstandig deze optie niet te gebruiken.

 

3- In de Persoonlijke Planner kan het gebeuren dat herhalende ingaves een enkele ingave doen beëindigen in het geval van een polariteitsconflict. Het is dus verstandig belangrijke opnames handmatig op overlap te controleren.

 

4- In de Persoonlijke Planner worden ingaves van series met EPG-binding vaak niet goed uitgevoerd, vooral als de EPG-data incompleet is, kan dit leiden tot het niet of niet correct uitvoeren van de geplande opnames.

 

5- Een aantal stations zendt een verkeerde tijd uit. Daarom zou het synchroniseren van de tijd van de ontvanger slechts moeten plaatsvinden met een zelf gekozen station. Omdat dit niet mogelijk is, kan de ontvanger makkelijk op een verkeerde tijd ingesteld raken (waardoor geplande opnames niet of niet goed worden uitgevoerd). Dat is te voorkomen door de tijdsynchronisatie “Uit” te zetten.

 

 

Ernstige bugs

 

1- Als een opname start, terwijl er al een opname loopt, wordt het afspelen van een opname onderbroken en wordt geschakeld naar de zender waar als laatste naar gekeken werd. Als het bekijken van die zender niet mogelijk is i.c.m. de twee lopende opnames, loopt de ontvanger vast en is een reboot noodzakelijk.

 

2- De USB-kopieersnelheid is, hoewel geadverteerd als USB-2.0, heeeel erg laag. Het kopiëren duurt daardoor even lang als de afspeelduur van het bestand. FTA heeft aangegeven dat dit een hardwarebeperking is en dat dit niet zal worden opgelost.

 

3.- Off-line decoderen werkt niet (betrouwbaar) als twee CAM’s aanwezig zijn.

 

4- Na het verlaten van de bibliotheek is vaak geen of slechts een stotterend beeld te zien. Dit duurt een tijdje, en kan worden opgelost door de CAM even te verwijderen. De Aston-CAM loopt in dit geval vaak vast.

 

5- Het gebruik van de ontvanger, vooral zappen, leidt tot kortdurende beelduitval (“frame-loss”) in opnames die op dat moment lopen.

 

6- Soms blijven de CAM en de HDD actief tijdens Stand-by. De ontvanger komt dan nooit meer in “Deep-sleep” (energiebesparingsstand) tot er een reboot heeft plaats gevonden.

 

7- Als een grote kanaallijst wordt gebruikt, raakt deze soms corrupt. De volgorde verandert dan, radiokanalen worden soms meerdere malen weergegeven en LCN wordt soms actief. Deze problemen betreffen alleen de hoofdlijsten: de FAV-lijsten blijven onaangetast. Wel wordt hiermee het tonen van, na een satellietscan, nieuw gevonden kanalen bemoeilijkt (normaal gesproken worden die getoond aan het einde van de bestaande hoofdlijsten).

 

8-Als de EPG data niet compleet is, wordt de planner soms “gek”. Opnames worden dan op een geheel verkeerde dag en/of tijd uitgevoerd.

 

9- Soms wordt, zonder dat een duidelijke oorzaak aanwezig is, een groot aantal bestanden genaamd “Instant Replay” in de bibliotheek getoond. Deze kunnen weliswar worden verwijderd, maar onstaan steeds opnieuw. De enige remedie is helaas het formatteren van de schijf.

 

10- Soms kan een zelf aangemaakte map in de bibliotheek niet worden verwijderd. Een “Pop-up” meldt dan dat de map in gebruik is, terwijl dat niet het geval is. Nadat een nieuwe map is aangemaakt, kan de oorspronkelijke worden verwijderd. Echter: de nieuwe map erft het probleem. Ook hier biedt slechts het formatteren van de schijf echte uitkomst.

 

11- Soms komen massieve geluids drop-outs voor, met name als een AC3 geluidspoor wordt afgespeeld. Volgens FTA zal dit probleem niet worden opgelost.

 

12- Een (USALS gestuurde) gemotoriseerde schotel zal vaak volstrekt onnodig gaan draaien als de bibliotheek wordt bezocht.

 

13- Bij het gebruik van een (USALS gestuurde) gemotoriseerde schotel zal een opname soms mislukken (0-sec opname) als de schotel naar een andere satelliet moet draaien (te korte time-out?).

 

14- Het automatische proces dat bepaalt welke tuner gebruikt wordt, is niet stabiel als beide tuners over een verschillende antenneconfiguratie beschikken (voor elke opname zou het proces de tuner moeten kiezen met de minste, maar wel voldoende mogelijkheden. De keuze is echter willekeurig).

 

15- De PC-suite is erg instabiel en ontbeert essentiële functionaliteit.

 

16- Na het veranderen van winter- in zomertijd (en vice versa) zijn in de planner de tijden van niet-EPG gebonden opnames verkeerd.

 

 

Functionele bugs

 

1- De Persoonlijke Planner waarschuwt normaal gesproken als een nieuwe ingave conflicteert met een bestaande. Echter: daar wordt geen rekening gehouden met de ingestelde start- en eindmarge. Dat kan dus leiden tot het slechts gedeeltelijk opnemen van een programma. Handmatige controle is dus een vereiste (of het ingeven van niet-EPG gebonden opnametijden, waarin de marges al verwerkt zijn).

 

2- Het kopiëren van mappen is niet mogelijk (noch met de PC-suite, noch naar een USB-device).

 

3- De map genaamd “Back-up” wordt altijd gecreëerd, ook als de back-up functie gedeactiveerd is.

 

4- De USALS-instellingen pagina vermeldt commando’s die voor USALS niet van toepassing zijn (de pagina is eenvoudig gekopieerd van de 1.2-motor instellingen).

 

5- Als een nieuwe ingave in de Planner conflicteert met een bestaande, zich herhalende ingave, kan het conflict via een pop-up scherm worden opgelost. Als daarbij wordt gekozen voor het verwijderen van de bestaande ingave, wordt de gehele reeks verwijderd en niet slechts de conflicterende uitvoering daarvan. Daarna moet dus de verwijderde serie opnieuw worden ingegeven.

 

6- Het zou mogelijk moeten zijn het ophalen van EPG-data te beperken tot een gering aantal zenders. Nu kan, doordat de hoeveelheid daarvoor beschikbaar geheugen beperkt is, juist gewenste data worden overschreven door onnodige data.

 

7- Opnames groter dan 4GB kunnen niet worden gekopieerd naar een USB-device (vanwege het vereiste FAT-systeem dat slechts data kleiner dan 4 GB aan kan). Dit had eenvoudig opgelost kunnen worden door de Inverto in voorkomend geval het bestand te splitsen. Bijkomend probleem is dat de Inverto de bestandsgrootte niet aangeeft, waardoor tevoren niet bekend is of een probleem gaat ontstaan.

 

8- Als de ontvanger in stand-by wordt gezet, schakelt na een paar seconden de harde schijf in. Dit is ten behoeve van het “Off-line-decodeerproces”, maar wordt ook volstrekt onnodig uitgevoerd als er niets te decoderen is (en zelfs als die functie in het menu geheel is uitgeschakeld). Dit gedrag gaat ten koste van de levensduur van de schijf.

 

9- Voor de Nederlandse kanalen op Astra 3 wordt geen EPG weergegeven (slechts “Now/Next”).

 

10- Niet altijd worden alle opnames gedecodeerd: soms wordt een opname “vergeten”. Normaal gesproken wordt nadat de ontvanger de volgende keer op stand-by is gezet het proces alsnog afgerond.

 

11- Er is geen enkele manier om zenders in de hoofdlijst te filteren/sorteren. Dat maakt het zoeken van zenders in een grote lijst vrijwel onmogelijk (zelfs de goedkoopste no-name ontvangers hebben dit soort mogelijkheden wel).

 

12- Planner ingaves in de series mode worden gedupliceerd na de uitvoering. Het duplicaat wordt gemarkeerd met een geel uitroepteken. Deze ingaves dienen handmatig verwijderd te worden.

 

13- Er wordt geen waarschuwing gegenereerd, als een bestand van een USB-device een gelijknamig bestand op de schijf van de Inverto dreigt te overschrijven.

 

14- Gedecodeerde bestanden krijgen een verkeerde opnametijd (dat is de tijd van het afronden van het decodeerproces).

 

15- Het afspelen van MP3 bestanden sopt vaak zomaar middenin een bestand. Nadat de cursor wordt bewogen, wordt het afspelen hervat.

 

 

Cosmetische bugs

 

1- Afspelen van MP3’s: diverse verkeerde symbolen en symbolen van niet-bestaande functies.

 

2- Het sorteren van MP3’s op grootte wordt pas geeffectueerd nadat de map wordt verlaten.

 

3- In de widget mode (het kleine info-schermpje dat verschijnt als op “Info” wordt gedrukt) worden radiokanalen soms als 16:9 vermeld.

 

4- Een gebeurtenis die gepland is via de MediaHighWay-EPG (dus van Nederlandse zender) wordt in de widget-mode niet gemarkeerd.

 

5- In de EPG (guide-mode) worden niet altijd alle geplande opnames gemarkeerd. i.c.m. een aantal van de bovengenoemde bugs kan dit een groter probleem vormen.

 

6- Bij een firmware-update via een USB-device wordt het verkeerde versienummer weergegeven.

 

7- Enkele karakters worden zowel op het scherm als op het VFD verkeerd weergegeven (@ en é).

 

8- Bij het afspelen van een opname blijft soms de tijdmarkering in beeld staan. Dit gebeurt voornamelijk als tijdens het afspelen de info is opgevraagd en is oplosbaar door eerst de blauwe toets en daarna de exit-toets in te drukken.

 

9- Teletekst kan enkele karakters niet weergeven (en toont dan een spatie).

 

 

 

Deze lijst is de vertaalde versie van de lijst die door mij bijna 3 maanden geleden is geplaatst in het Duitse forum, waar dagelijks ook een medewerker van FTA aanwezig is. Hoewel deze medewerker nadrukkelijk heeft verklaard dat FTA zich om zijn klanten bekommert en dat FTA, ondanks het stopzetten van de ontwikkeling van de 7000, aan het oplossen van bugs werkt, is daarvan tot op heden geen enkele indicatie van. Sterker nog: van een aantal belangrijke bugs is zelfs gemeld dat deze niet zullen worden opgelost (zie boven).

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

  • Reacties 42
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit onderwerp

Beste reacties in dit onderwerp

Gast Invertist

Voor degenen die zich toch hebben laten afschrikken door de problemenlijst: er wordt momenteel hard gewerkt om de meerdaagse EPG voor de Nederlandse zenders op Astra 3 te presenteren. Een update is op korte termijn te verwachten. Er gebeurt dus toch wel wat!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Gast Invertist

Voor de liefhebber: ik mag van ons aller importeur de Beta met de Astra 3 EPG doorgeven.

Ik heb hem uitgebreid getest, en ben geen enkel nieuw probleem tegengekomen. Wat trouwens geen garantie is dat deze bij u ook probleemloos draait.

Er zit trouwens ook geen enkele nieuwe functionaliteit in, dus als u die EPG niet nodig hebt, kunt u zich de moeit van het updaten besparen.

Geef per PM even je E-mail adres door, dan stuur ik hem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo en nu maar sparen voor een nieuwe schotel, zodat ik Astra 3 én de nieuwste update kan gaan testen. Ik was het bètatesten immers ontwend na bijna 6 maanden wink.

You can never solve a problem on the level on which it was created
Groeten, Jos
VU+DUO2-2-S2; 1xT/C; OpenATV 5.1; Logitech 700;Maximum E85 HB,A1,A2,A3

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ehh, ja en mijn forumverslaving die ik had is ook al verdwenen, omdat het Invertoforum van JK terziele is gegaan.

Ik denk er nu over om een praatgroep op te richten voor mensen met post-Invertale depressies. :D

 

You can never solve a problem on the level on which it was created
Groeten, Jos
VU+DUO2-2-S2; 1xT/C; OpenATV 5.1; Logitech 700;Maximum E85 HB,A1,A2,A3

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Invertist

Al die aanpassingen in het leven en dat op oudere leeftijd......

 

Zullen we dan toch die Scena 9 maar gaan kopen om het oude leven weer wat op te pakken (wanneer komt die eigenlijk: duurt misschien weer wat langer. Ik las "op het andere forum" dat er met de 5 ook al weer de nodige problemen zijn). Daar zal vast wel weer het nodige aan getest moeten worden voordat die "eetrijp" is....

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Scena 5's die in Duitsland op de markt gebracht zijn, zijn pre-modellen waarbij niet de definitieve hardware wordt gebruikt. Daarnaast is er nog geen firmware release. Die dingen hadden nog niet op de markt mogen zijn.

Receiver: VU+ Solo 4K

Schotel: Digiality 85cm multifocus, 4x Triax PLL LNB, 4x Digiality DiSEqC 1.0 High-Iso (Astra1-2-3, Hotbird)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Pedro Newbie

Staat Scena misschien voor:

SlechteConstructieEnNooitAf ?

 

Neusje van de zalf voor de echte doe het zelver, goede brandverzekering aan te raden :D

 

Ach, misschien hebben ze bij de Scena 88 het truukje onder de knie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Invertist
Origineel bericht van: Murdock
De Scena 5's die in Duitsland op de markt gebracht zijn, zijn pre-modellen waarbij niet de definitieve hardware wordt gebruikt. Daarnaast is er nog geen firmware release. Die dingen hadden nog niet op de markt mogen zijn.

Merkwaardige gang van zaken. Trouwens: bij "een bekende importeur in het zuiden van het land" staan ze ook al maanden in de prijslijst!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...