Ga naar inhoud


Snotjandoppie, het is gelukt!


Gast

Aanbevolen berichten

Op aanraden van 4tover heb ik geprobeerd mijn 6073 te flashen. Ik was daar een beetje huiverig voor, want doorgaans ben ik in staat om de meest simpele dingen te laten mislukken.

Ik probeerde eerst de originele firmware uit te lezen met bonnysecaboxer.

Zoals verwacht, ging dit gelijk fout.

In se mode zetten ging goed, toen ik op de s drukte om de snelheid omhoog te zetten, kreeg ik een foutmelding "error getting commstate, error 6"of zo.

Ik kon toen ook niet meer uit servicemode.

Na aan/uit had ik wel weer de tijd in beeld.

Omdat volgens mij elke 6073 de 6072 firmware heeft (weet ik niet zeker) heb ik toch maar lookerflash aangezet. dit werkte probleemloos.

Allpp4 firmware eringezet en no epg eeprom.

Aansluiten, kanalen opnieuw inlezen en hoppa.

Geen enkel probleem verder.

Als ik nu een goldcard met Snejk had gehad, was ik vast geschrokken van TXY (Taquilla XY), maar ja, dat mag niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo Grayfink, ik ben blij dat het gelukt is maar om zomaar ervan uit te gaan dat de 6072 de juiste firmware is voor jouw decoder is toch vrij link! Daarom is het altijd belangrijk je firmware uit te lezen ook al lukt het de eerste keer niet! Als je toevallig toch de 6071 firmware had moeten hebben had je nu met update error gezeten en dan had er een OSlink aan te pas moeten komen (die zijn niet zo dik gezaaid maar wel te vinden bij sommigen in eigendom)<p>Groeten en ben blij voor je, John. <img src="graemlins/beerchug.gif" border="0" alt="[Proost!]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, ik was al een beetje bang dat ik de boel verknoeid had met bonnysecaboxer, dus ik dacht dat ik niets te verliezen had.

Op een site stond trouwens een backup van de originele fw voor de dsx6073, en dat was ook de 6072 fw.

Omdat volgens mij de dsx6073 de laatst uitgebrachte Philips is ging ik er eigenlijk ook wel een beetje van uit dat er wel de 6072 fw in moest zitten. (6072 lijkt me nieuwer).

Weet iemand trouwens of dat ook echt zo is? Ik heb twee collega's die ook een 6073 hebben (recent aangeschaft).

Omdat die 2 collega's dat ding aanschaftten nadat ik vertelde dat ik porno kon ontvangen, heb ik zo'n bruin vermoeden, dat hun decoders ook geflasht moeten worden (voor taq en kiosque).

Aangezien secaboxer niet werkt bij mij (ligt dat aan Win XP?) zal dat dus ook blind moeten gebeuren. Dus dan moet ik wel zeker weten dat ik de 6072 fw kan gebruiken.<p> wink.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Grayfink! ik durf het niet te zeggen! Heb altijd gehoord dat het echt belangrijk is om eerst je firmware uit te lezen! Ik heb ook gehoord dat je bij Windows XP (heb het zelf niet, heb nog ME) sommige instellingen (weet niet de welke) aan moet passen en dan zou Bonnysecaboxer moeten werken.<p>Gr. John

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je met Lookerflash de decoder van nieuwe soft wil voorzien b.v. de ALLPPV_V4 dan geeft het programma in het venster Modelo aan of je de 6071 ok de 6072 moet flashen.

De handleiding van Lookerflash staat volgens mij nog steeds op de Philips Patchsite

Dus uitlezen met bonny secaboxer is hier niet nodig. (mag natuurlijk wel)<p>gr. Johan smile.gif" border="0

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet het ook niet precies meer, maar volgens mij stond bij modelo het typenummer 6073 ipv 6072.

Na ja, maakt ook niet uit. Bij mij werkt het, en als ik de decoder van een collega doe, zal ik hem op het risico wijzen. rolleyes.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...