Ga naar inhoud


Wat is het grote voordeel van declink


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb met declink een settinglijst op mijn 5816 33E gezet. (Heb alleen Astra). Toch staan er dan een heleboel kanalen niet in de volgorde die ik wil. Ik kan ze dan ook niet meer hernummeren.

Als ik alles opnieuw op laat zoeken, kan ik dit wel. Tevens hoef ik dan niet mijn decoder los te koppelen en boven aan de PC te hangen. Wat heb ik duc eigenlijk aan die settingslijsten ? Zie ik het grote voordeel over het hoofd ? Kun je er b.v. zelf een lijst mee programmeren ? Op de site van Zeguers ben ik niet veel wijzer geworden. Het is me ogenschijnlijk dus wel gelukt om de settings erop te zetten, maar ik zie er echt het voordeel niet van in, t.o.v. automatish op laten zoeken. Graag een antwoord hierop.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Een settingslijst kan men vooraf wijzigen en die kanalen of volgorde maken die men zelf wilt.

(bv channeleditor)

Daarna kan men de aangepaste lijst op een zeer snelle manier in de deco zetten.

als men de kanalen via de sat installeerd krijgt men een volgorde en/of kanalen die men niet wilt of niet werken.

om deze in de goede volgorde te zetten of te verwijderen duurt zeer lang.

 

Dus voor ieder een keuze.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ John K

 

Het voordeel van de settings van nobody 2050 van 16-2-2002 voor Astra en Hotbird.

 

1. Het is echt veel werk om Astra en Hotbird zelf op je decoder te zetten door hem te laten zoeken. Je hebt dus veel tijdwinst.

 

2. Als er noepg in je decoder zit heb je geen EPG meer als je de decoder zelf laat zoeken. In de lijst van nobody staan de verschillende EPG kanalen van de buitenlandse pakketten. Dus je hebt dan weer wel de EPG functie.

 

3. De zenders staan meteen in een redelijke volgorde. Van 1t/m 250 astra en van 251 t/m 500 hotbird en daar boven radio en de eerder genoemde EPG kanalen.

 

4. Een ieder heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur voor de volgorde van de zenders. Daarom is het met deze lijst wel mogelijk om doormiddel van de afstand bediening in het menu 5.2 de zenders te verplaatsen.

 

Groeten Johan. <img border="0" title="" alt="[Glimlach]" src="images/icons/smile.gif" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie antwoorden.

Ik zal channeleditor eens gaan proberen. Ik heb de zenders nu goed staan, en dat ging redelijk snel via opzoeken. Waarschijnlijk ook omdat ik alleen Astra heb. P.S. Ik heb de zenders op laten zoeken, en toen handmatig ingedeeld. Ook heb ik de NOEPG erop gezet, en heb dan in tegenstelling wat jullie beweren toch overal EPG.

Komt dat omdat ik in eerste instantie wel de settingslijst erop heb gezet ? Daarna heb ik hem alles weer op laten zoeken en toen handmatig hernummerd. 5816 33E NOPEG EEProm

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je in het menu 5.3 kanalen toevoegen hebt gebruikt dan kan dat.

 

Zo niet dan is het inzetten van de NoEpg waarschijnlijk mislukt en heb je de EPG functie via de Eeprom.bin

 

Groeten Johan. <img border="0" title="" alt="[Glimlach]" src="images/icons/smile.gif" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb de site van Zeguers mog eens doorgenomen, met name Declink. Ik dacht dat de TCS.txt er alleen voor documentatie bijzat, maar klopt het dat je met Wordpad alles in de eigen gewenste volgorde kunt zetten ?

Maar dit stuk is beschreven nadat je de settinglijst er al hebt opgezet en weer uit SE mode bent gegaan. Dan kan je toch niet meer communiceren met de decoder ?

Moet ik dit stuk dan ook apart zien om een nieuwe TCS file aan te maken vanuit de TCS.TXT die je daarna weer met Declink erop kunt zetten samen met de (ongewijzigde) TPT file. Als het inderdaad zo werkt dan gaat dat natuurlijk inderdaad een stuk sneller dan laten opzoeken, want met wat knip- en plakwerk heb ik zo mijn eigen voorkeurslijst gemaakt. Ik heb net wat geexperimenteerd en zo een nieuwe TCS file aangemaakt met de channels list editor van Declink. Als ik deze erop ga zetten kan er toch niks misgaan ? Maar goed dat wordt morgen, want het is al weer bedtijd. Werkt wel verslavend joh, die geavanceerde software. Petje af voor de makers ervan. Is toch wat anders dan de administratieve software die ik maak, maar een stuk spannender en uitdagender.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Johan,

 

Ik had inderdaad kanalen toevoegen gebruikt. Heb inmiddels de voordelen van Declink wel ontdekt (Vond het al raar dat men het zo makkelijk vond, heb dus wat langer me erin verdiept en snap nu waar het is misgegaan). Had de optie om te editen via de txt file niet begrepen, en dacht dat je alleen de voorgeprogrameerde gedownloade file erop kon zetten, waarna ik nog een hoop handmatig moest verzetten). Bedankt voor je antwoorden.

 

John

Link naar reactie
Delen op andere sites

John K, dat over die TCS.txt waarin je met knippen en plakken zelf een volgorde aanmaakt werkt perfect! Ik had een settingslijst van zeguers/nobody2050 erin en heb toen eens geprobeerd op deze manier alle kanalen boven de 19 veranderd:20 tm stuk verder eerst alle K's dan T's en dan de P's nog (heb ook hotbird) en dan nog F+ en muziekkanalen op die volgorde geknipt en geplakt en het werkt PERFECT!

 

Gr, John. <img border="0" alt="[biertje??]" title="" src="graemlins/bavaria.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...