Ga naar inhoud


Read error!


Gast

Aanbevolen berichten

Hele dag wezen klooien met een 5816/03, dezelfde kabel als m'n Mastera en de handleiding van Zeguers ernaast....

 

Eerst nieuwe no EPG eeprom geladen. Dit leek te werken (t/m page7 > done) maar kanalenlijst was niet gewijzigd... nog eens: idem. Drukken op EPG van AB geeft geen reactie, misschien is dit goed teken?? Nu maar zien of de attacks ophouden :-)

 

Vervolgens getracht nieuwe kanaallijst te laden. Enter geeft SE op display, response is 5813/03 en nog wat. Lijkt goed. Maar na rate instellen op 115600, vervolgens "set speed" steevast: "No response from decoder". Andere kabel, 't zelfde. Een keer op 9600 contact gehad, maar bij uitlezen gelijk "Read error".

 

Moet bij deze 2e operatie, net als bij de eerste (zie boven) ook eerst Memory read mode op "Single byte" en Eeprom r/w mode op "12C" gezet worden?? Staat niets over in Zeguers Settings verhaal, noch in Redcat's handleiding.....

 

Ik heb het gevoel dat ik iets heel elementairs fout doe, maar wat????

 

hadibash@euronet.be

Link naar reactie
Delen op andere sites


Belsat moet je toch die handleiding van zeguers even beter lezen! De 5816/03G werkt niet met declink (alleen je eeprom) flash512kb kun je wel uitlezen maar niet terugschrijven met jouw type decoder helaas.

 

Groeten, John.

Link naar reactie
Delen op andere sites

O dear!! :-) Zal ik toch nog beter moeten lezen... Zou kunnen zweren dat dat niet in die handleiding staat. Gezien wat ik schreef, denk je dat het met de eeprom wel gelukt is???

 

Overigens, ik kom niet eens aan lezen van de flshfile toe. Ben je niet in de war met die AMD processor? Die kon je namelijk volgens Zuegers wel lezen, maar niet schrijven :-) Of zit in de 5816/03 per definitie een AMD????

 

Bedankt zover....

 

Ciao, Henk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Belsat, ik moet ook beter leren lezen. Het flashen van je 2mbflash (nieuwe firmware) gaat met jouw decoder alleen met OSlink. Dat met die kanalenlijst moet met declink inderdaad kunnen! Ik zal me nog eens op jouw berichtje gaan verdiepen.

 

Groeten en excuses. John.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Belsat ik schrijf: ik moet OOK beter leren lezen. maar er moet staan IK moet beter leren lezen! (en nu ook al schrijven) want jij hebt goed gelezen.

 

Ik weet het zo 123 ook niet hoe dat nu met het uitlezen van die flash512kb zit bij een 5816/03G. Als je wilt weten of het flashen van je eeprom goed gelukt is moet je hem nu weer een keer opnieuw uitlezen met declink en kijken of de waarden nog hetzelfde zijn als waarmee je hem in je decoder hebt geflasht (om die epg uit te schakelen) Als het niet de goede eeprom was dan past de decoder hem namelijk weer aan naar de originele waarden. Als je wel de goede waarden had om een FULLnoepgeeprom in je decoder te zetten dan accepteerd de decoder die ook! Mocht hij dus na het opnieuw uitlezen gewijzigd zijn t.o.v de FULLnoepgeeprom waarden dan was het niet de goede en moet je de goede waarden met checksum even berekenen (staat ook op de site van zeguers) Je kunt hem anders ook even per mail naar me sturen, is wel het minste wat ik voor die opmerking van mij terug kan doen. (reken ik de checksum uit en pas hem aan en mail hem terug) Stuur dan wel even een pmtje voor mijn juiste mailadres.

 

Groeten, John.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Vriendelijk dank voor je uitgebreide antwoord. Helaas was de decoder slechts voor een dag op bezoek en is hij nu weer terug bij zijn baasje. Het zal wel even duren voordat ik verder kan experimenteren. Heb zelf o.a. een dbox :-)

 

Nogmaals dank, Ciao, Henk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo 4tover,

 

Als je nog even tijd hebt :-)

 

Alles op een rijtje zettende vraag ik mij af of het (lezen van de flash file t.b.v. nieuwe kanaallijst van de 5816/03) misschien wel gelukt zou zijn indien ik zowel : 1. de snelheid op 9600 had gelaten, en : 2. tevens de single byte en 12C instellingen had gebruikt. Ik heb 1. en 2. wel afzonderlijk gebruikt, maar niet in combinatie .....

 

Ciao, Henk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan absoluut niet bij een DSI 5816/03G

 

Met declink is het alleen, maar dan ook echt alleen, mogelijk om je eeprom.bin uit te lezen en terug te zetten.

 

Settings met declink gaat dus niet (helaas). Vandaar dat de Info en EPG niet meer willen werken.

 

Nieuwe Flash V4 is alleen met Oslink Mogelijk.

 

Lees anders even wat oudere topic's. Dit is namelijk nog niet zo lang geleden hier ook al verteld.

 

Groeten Johan. <img border="0" title="" alt="[Rollende ogen]" src="images/icons/rolleyes.gif" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...