Ga naar inhoud


Ford Focus voorgloei knippert


Gast gladys

Aanbevolen berichten

Ford Focus 1.8 diesel 2000 180.000km. Op de snelweg al een tijdje wat stoterig. Plotseling voorgloeilampje branden en op stationair toerental gaan lopen. Rageerde totaal niet meer op gaspedaal.

Afzetten en starten hielp direct. Lampje uit en weer vermogen. Maar bij 80km hetzelfde. Daarop met 70km naar huis. Bij afremmen op de motor ook direct zelfde probleem. Koppeling intrappen en geen gas geeft geen probleem.

Vindt op www iets soortgelijks en dan ligt het aan de pomp, de verstuivers, brandstoffilter, EGR sensor etc. Kosten van 500 tot 3000 euro. Heeft iemand hier echt verstand? (naar de dealer gaan kan ik zelf bedanken). Eventueel via PM. Vast bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites


Probleem inmiddels opgelost. Toch maar naar Ford voor een uitlezen computer. Foutcode was de elektronische gaspedaal. Waarschijnlijk de potmeter. Had dit elders gelezen als mogelijke oorzaak. Maar ook dieselpomp. Met inbouwen 2500 euro. Beetje veel voor een 8 1/2 jaar oude Focus die bij inruil 4000 waard is. Nu voor 230 euro weer als nieuw.

 

Deze auto is nu voor de 1e maal naar de garage geweest. Mijn 2e auto een Escort van 12 jaar nog nooit! Ik ben dus zeer tevreden met dit merk maar doe dan ook alles zelf behalve banden. Vandaar mijn oproep op dit forum om het zelf te kunnen, maar je moet eens toegeven dat je niet alles zelf kunt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...