Ga naar inhoud


Wat doe ik fout met Declink 0.98 en Media Channel Editor 0.56?


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Ik heb een Phlips DSX6073 met daaraan 2 LNB's. Ik heb de kanalen laten zoeken in willekeurige volgorde (de LNB van de Hotbird heb ik los gekoppeld). Deze heb ik uitgelezen met Declink 0.98 en de kanalen gesorteerd met Media Channel Editor 0.56. Deze gewijzigde flash512k.bin heb ik terug gezet in de ontvanger wat goed is gegaan. Nu heb ik de LNB van de Astra ontkoppeld en zenders toegevoegd van de Hotbird. Deze heb ik ook uitgelezen met Declink en wederom aangepast met Media Channel Editor. Na het terugzetten van deze flash512k.bin start de ontvanger op in het menu omdat de kanalenlijst weg is. Vervolgens heb ik geprobeerd om de eerste flash512k.bin weer terug te zetten en krijg hetzelfde verhaal. Dus, weer in het menu omdat de kanalenlijst weg is. Uiteraad heb ik ook geprobeerd een flash512k.bin die ik van de site Marc heb gehaald in de ontvanger te zetten maar ook hier heb ik hetzelfde probleem. Wat mij wel opgevallen is, is dat, wanneer ik de flash512k.bin extract, ik meerder TPT's heb. $10044, $20044, $30044 en $50044. $40044 is de TCS. Heeft het hier iets mee te maken? Of doe ik wat anders fout? Ik moet de gewijzigde flash512k.bin trouwens ook telkens extracten,de TCS en TPT saven en vervolgens updaten. Wie kan mij helpen?

 

Alvast bedankt voor de hulp.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Je hebt alleen de file nodig uit je ontvanger, je hoeft hem maar tot de eerste zenders te laten zoeken. (op astra of hotbird)

 

Als je daarna in deze files de tcp en tcs update met een lijst van b.v. de site van m-z dan heb je automatisch de kanalen voor beide satelieten.

 

Kan hooguit in de ingeladen lijst A en B van je disec switch zijn omgedraaid, kun je of de kabels op de switch omdraaien of met mcedit alle kanalen omzetten van A naar B en vv

 

<img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

 

P.S. sommige mensen zeggen dat je af kunt breken met A op de afst. bed. tijdens het zoeken maar volgens mij slaat de ontvanger dan niks op.

Beter is de kabel d'r na het vinden van de eerste kanalen uit te trekken, het zoeken gaat dan heel snel en alleen de gevonden kanalen worden opgeslagen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Section-one al die TPT's komen omdat er bij het updaten van je flash512k nog wat "afval" achterblijft (dat zijn die andere TPT's) Als je een OSlink hebt (andere manier zal er misschien ook zijn maar die weet ik zo niet)Dan moet je eens je v8 er opnieuw inzetten maar voor het schrijven in oslink 1.1 even "erase data area" aanvinken, dan gaan al die oudere TPT's eruit en ben je met declinks straks ook een stuk sneller klaar!

 

Als je nu eenmaal een goede eigen flash512k hebt met jouw setting erin (Je moet dan wel dus TPT en TCS file en txt hebben, ik weet zo niet meer hoe je die uit je flash512k kunt extracten, moet wel mogelijk zijn dacht ik) en je krijgt weer alleen menu dan doe eens het volgend:

 

Zet in menu 4,1,b je tijd en datum (en zomertijd) goed. Dan in menu 5 even kanalen zoeken en met A afbreken (werkt wel hoor Jpnerd) Dan met declink je flash 512k weer uitlezen en je TPT en TCS updaten.

 

Wat ook helpt is dat je de juiste eeprom erin hebt zitten (Fullnoepgeeprom) Beste is en zeker bij de 6073 heb ik persoonlijk ondervonden is om ZELF je checksum uit te rekenen. Niets ten nadele van Marc maar ik ben er echt van overtuigd dat (toch zeker bij de 6073) niet alle eeproms hetzelfde zijn en je dus niet altijd de juiste kunt downloaden bij Marc! (Zal in de meeste gevallen wel zo zijn maar ik heb er nu minstens 1 gehad waarvan de eeprom niet overeen kwam met die uit het lijstje van Marc)

 

Groeten, succes en laat het nog even weten hoe het afgelopen is. John. <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de ractie's tot nu toe. Ik was vergeten te melden dat ik een orginele DSX6073 heb, dus er is geen software update overheen gegaan en voorlopig was ik dat eigenlijk ook niet van plan. Helaas is uit bovenstaande antwoorden niet duidelijk geworden waarom de ontvanger opstart in het menu na de flash update. Wat is de reden eigenlijk dat die extra TPT's achterblijven? Hopelijk weet iemand dit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

S-1,

 

Ik kan me voorstellen dat de philips programeurs het zo gemaakt hebben om bij errors terug te kunnen naar de oude instellingen, oftewel lees opnieuw in en als alles goed gaat pas dan het tellertje aan dat naar het nieuwe blok wijst. Het tellertje staat in de eprom, dus als je de eprom wist wijst die weer naar het eerste blok.

McEdit pakt standaard het eerste blok, maar je kunt de secties wel saven en in een andere sectie opniew inlezen. Probleem is dan dat je wel moet weten welke sectie je deco op dat moment gebruikt. Als je weet welke bitjes het in de eprom zijn moet je het kunnen zien.

Zelf lees ik alle blokken uit en kijk met declink channeleditor welke de juiste is.

 

alof

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus dat zou betekenen dat ik $40044 moet saven voordat ik de flash512k.bin ga terug zetten. Voorheen was het de $10044 die ik ging saven voordat ik de flash terug zette.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit onderwerp is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...