Gast Polvo Geplaatst: 11 augustus 2008 Geplaatst: 11 augustus 2008 Vroeger had je gewoon een kaasstolp om uitdrogen te voorkomen, in de koelkast droogt kaas nog veel sneller uit, dus eigenlijk geheel in een cellofaantje verpakken. Maar mijn vrouw houdt van jonge kaas en ik van oude, dus hebben we elk ons eigen stuk. Buiten de koelkast bewaren is volgens mij beter, maar ik geef toe, ook bij ons ligt het in de koelkast. De lekkerste kaas vind ik oude of overjaarse Friese nagelkaas.
alejandro Geplaatst: 11 augustus 2008 Geplaatst: 11 augustus 2008 Origineel bericht van: cookie monster Maar 1 ding ontbrak , ik had er nog knoflooksaus op moeten smeren , dan was't perfekt En dan door iemand op een scootertje laten bezorgen. Vastberaden, geen arrogantie!
cookie monster Geplaatst: 11 augustus 2008 Geplaatst: 11 augustus 2008 Ok ok , ik ben heel stout in deze draad Kaas is in elk geval wel lekker , de ene soort lekkerder , maar kaasschotels sla ik nooit over Geitenkaas in de oven C o o kie M o nster C U L'8'R WEIRDOGAToRS I was born once , as an invasion of the bodysnatchers , but the doctor did get a brain-attack !! my name: breedbandwurger 1967 casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2
El_Bandito Geplaatst: 11 augustus 2008 Geplaatst: 11 augustus 2008 Origineel bericht van: Neptunus Ik dacht dat die oude kazen allemaal 20+ en dergelijke hadden terwijl de jonge allemaal rond de 40+ zitten. Volle kazen (dus geen magere kazen) zijn minimaal 48+. Roomkazen daarentegen zijn minimaal 60+ Magere kazen zijn vanaf 20+ Sinds enkele jaren zijn er ook verschillende varianten magere kazen, bijvoorbeeld 30+ Spelfouten in bovenstaande tekst zijn met opzet gemaakt en dienen ter vermaak van de lezer.
The Librarian Geplaatst: 11 augustus 2008 Geplaatst: 11 augustus 2008 Toch de vraag "hoe kaas bewaren" ingegeven in google en daar kwamen een aantal (bruikbare) antwoorden uit. van de site kaas.nl Citaat: vr 5: Hoe moet je kaas bewaren? antw: (van een medewerkster in een kaaswinkel) Het beste om de kaas te bewaren is in het kaaspapier (meestal een papier met een plastic laagje erin) en dan in een kelderkast of keukenkastje. Wanneer het (zoals in de zomer) te warm wordt op deze plekken, dan kan de kaas beter in de koeling bewaard worden. Haal de kaas er dan wel een tijdje voor gebruik even uit om op temperatuur te komen, anders is het zonde van de kaas. Mocht de kaas toch gaan schimmelen op deze manier dan is er niets aan de hand, gewoon even met een kaasschaaf een laagje eraf halen en de kaas eronder is weer lekker vers. Om het schimmelen tegen te gaan kan er het beste van beide snijvlakken geschaafd worden, zo krijgt de kaas minder tijd om te schimmelen en uit te drogen. van de site Delhaize (staan meer kaas weetjes op) Citaat: Hoe kaas bewaren ? Kaas is een levend product. Een te hoge temperatuur versnelt de rijping, een te lage temperatuur remt ze af. Een kelder of een koele, donkere en verluchte plaats is ideaal om kaas te bewaren. Kazen zijn ook goed houdbaar in de groentebak van de koelkast, waar de juiste vochtigheid en temperatuur heersen. Wikkel ze afzonderlijk in aluminiumfolie of leg ze in gesloten plastic dozen. Van de website van een supermarkt Citaat: Hoe kan ik kaas het beste bewaren? Hele kazen worden op een koele plaats bewaard en regelmatig gekeerd. Stukken kaas kunnen een á twee weken bewaard worden in de koelkast. Kaas dient dan verpakt te zijn in vetvrij papier, in plastic folie of in een kaasdoos. Oude en harde kaassoorten zijn langer houdbaar. Op de vacuümverpakte kazen staat een houdbaarheidsdatum. Deze houdbaarheidsdatum geldt zolang de verpakking niet geopend is. Als de verpakking wordt geopend, kunt u deze het beste bewaren zoals hierboven beschreven. En zo gaat het nog even door. Maar de groente la van de koelkast wordt opvallend vaak genoemd,met het vervolg advies de kaas voor het nuttigen eerst te laten ademen. Citaat: Haal een kaas minimum een uur vooraf uit de koelkast. Hij moet immers "ademen" om zijn geuren te kunnen vrijgeven. Leg hem op een schotel en bedek die met een vochtige doek, zodat hij niet kan uitdrogen. Maar ik heb begrepen dat er bij de topic starter nu 2 afzonderlijke stukken kaas worden bewaard, dus zou hij over enige tijd een verslag kunnen uitbrengen over de voor en /of nadelen van kaas bewaren in de koelkast.
El_Bandito Geplaatst: 11 augustus 2008 Geplaatst: 11 augustus 2008 De groentelade van de koelkast kan voor een normale goudse kaas geen kwaad. Maar let op, als je bijvoorbeeld brie of camembert gaat bewaren in de groentelade, en daar ligt ook een bloemkool in, dan kun je de brie of camembert na 2 dagen weggoooien, want bloemkool laat de brie of camembert versnelt verrotten. Deze brie of camembert gaat bruin worden en verschrikkelijk stinken naar Ammoniak. Spelfouten in bovenstaande tekst zijn met opzet gemaakt en dienen ter vermaak van de lezer.
Gast Pacman Geplaatst: 11 augustus 2008 Geplaatst: 11 augustus 2008 Origineel bericht van: Neptunus Ik ga hierover echt geen Alkmaarder tegenspreken. Deze quote ga ik inlijsten en ophangen.
D.Quijote Geplaatst: 11 augustus 2008 Geplaatst: 11 augustus 2008 Citaat: Deze brie of camembert gaat bruin worden en verschrikkelijk stinken naar Ammoniak. Ik kijk altijd in de super naar overjarige camembert, diegene die dus lekker stinkt dan is die net goed. Salu2, D.Quijote M7 sat 801, Amiko HD 8155 en HD 8165 + combo
leo1949 Geplaatst: 11 augustus 2008 Geplaatst: 11 augustus 2008 Jaha die Alkmaarder ben ik en niet jij. Leo Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.
leo1949 Geplaatst: 11 augustus 2008 Geplaatst: 11 augustus 2008 Origineel bericht van: D.Quijote Ik kijk altijd in de super naar overjarige camembert, diegene die dus lekker stinkt dan is die net goed. Hij moet nog net niet weglopen dan istie pas goed. Daarom zitten de echte Camemberts ook in een houten kistje Leo Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.
Fiene56 Geplaatst: 12 augustus 2008 Geplaatst: 12 augustus 2008 Origineel bericht van: leo1949 Hij moet nog net niet weglopen dan istie pas goed. Daarom zitten de echte Camemberts ook in een houten kistje Gewoon wachten tot de deksel vanzelf open gaat. Wij eten ook graag de Tete de moine. Die smaakt alleen als je ook het juiste gereedschap er voor hebt. Is een kaas uit zwitserland van de monniken. Heeft een eigen smaak. VU+ Duo en 2x dreambox . -------------------------------- plus 2 ruwharige tekkels
lock Geplaatst: 12 augustus 2008 Geplaatst: 12 augustus 2008 Tomme de Savoie wel eens geroken? vergeet je je hele leven niet meer, maar wel lekker! "That's another fine mess you've got me into"
El_Bandito Geplaatst: 12 augustus 2008 Geplaatst: 12 augustus 2008 Origineel bericht van: D.Quijote Ik kijk altijd in de super naar overjarige camembert, diegene die dus lekker stinkt dan is die net goed. Salu2, D.Quijote Dan moet je eens kijken naar "Boerenbrie of Boerencamembert". Deze is gemaakt van rauwe boerenmelk, en niet van gepasteuriseerde melk. Op die manier krijgt die Boerenkaas een wat rauwe smaak. Een stuk gezonder dan een overjarige variant. --------------------------- Citaat: Tomme de Savoie Wil je iemand eens een plezier doen, die je niet zo erg mag ? Koop een "Limburgertje" je weet wel zo'n echt stinkkaasje in een vierkant pakje. Stop dit achter zijn radiator thuis of op kantoor, en zorg dat je wegkomt. Dat is voor hem even moeilijk vinden waar die stank vandaan komt. Spelfouten in bovenstaande tekst zijn met opzet gemaakt en dienen ter vermaak van de lezer.
Johan45 Geplaatst: 12 augustus 2008 Geplaatst: 12 augustus 2008 Jij komt bij mij dus absoluut niet binnen met een kaasje, Uit: vaartdeskundige.! Vult u rustig aan !!!
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuwe accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen