Ga naar inhoud


Toshiba zet tv-signaal naar hd-kwaliteit om


drh

Aanbevolen berichten

Toshiba wil het blu-ray moeilijk maken door met speciale dvd-spelers te komen die normale dvd-schijfjes haarscherp weer kunnen geven en zo het hd-formaat overbodig te maken. Ook de lcd-tv's van Toshiba krijgen nu de beschikking over deze techniek, Super Resolution Technology genaamd.

 

Dankzij Super Resolution Technology (SRT) is het mogelijk om materiaal in sd (standard definition) om te zetten naar een kwaliteit die bijna niet te onderscheiden is van hd (high definition). De eerste stap bestond uit dvd-spelers die dit truucje kunnen toepassen op normale dvd-films, maar Toshiba gaat SRT nu ook in hun tv's stoppen.

 

De Regza RV535 en XV545, variërend van 42" tot 52", ondersteunen een beeldresolutie tot 1080p. Krijgen de tv's een signaal in een lage kwaliteit aangeboden, bijvoorbeeld van de kabel of een digitenne, dan zet de tv dit om naar een haarscherp hd-beeld. De SRT-techniek let hierbij ook op zaken als beeldscherpte, helderheid en kleurverzadiging.

 

Wanneer de tv's precies verkrijgbaar zijn is overigens nog niet bekend.

 

(bron PCM)

mvg, drh

(Wezep 9 km west van Zwolle) TF6000COK, TF3000COT-d en de Finepass VTX 5000-CNX.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb een 1080i versie van The Matrix, waarschijnlijk van een TV-station opgenomen. Ziet er op zich niet slecht uit, maar ik heb er altijd met een scheef oog naar gekeken. Het kleurenspectrum is niet compleet, en afhankelijk van de scene zie je "trappetjes" (denk aan een game zonder antialiasing). Ik denk nu dat dit toch een upscale betreft (wel met profi apparatuur van een TV-station). Het ziet er niet slecht uit, en afhankelijk van de scene lijkt het soms zelfs net HD. Maar het is het duidelijk niet, en het mist de HD "touch".

 

Als Toshiba een uitbreiding van de specificatie zou kunnen maken waardoor tenminste het kleurenspectrum van HD op een DVD kan, maar dan met 576p, dan zou het best wat kunnen worden. Upscalen kan nog best netjes (en je kan altijd meer afstand nemen), maar die kleuren kan je er niet bij verzinnen.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...