Ga naar inhoud


Digitale decoders voor ethertelevisie in de lift


meijelsat

Aanbevolen berichten

De VRT verwacht pas in november een beslissing over de verkoop van haar zenderpark. Ze onderhandelt nog altijd met het Franse TDF en het Noorse Norkring, bevestigt woordvoerster Diana Waumans.

 

Op maandag 3 november stopt de VRT met zijn analoge tv-uitzendingen via de ether. Tegen dan moeten de naar schatting 60.000 Vlaamse ethertelevisiekijkers een digitale "DVB-T" decoder in huis hebben. Volgens algemeen directeur Johan Fluit van Nedis in Geel is de verkoop van DVB-T decoders in de jongste tweeëneenhalve maand met zowat 30 procent gestegen.

 

Nedis alleen al verkoopt 6000 DVB-T decoders op jaarbasis, zegt Johan Fluit. "Dat er maar 60.000 etherkijkers zouden zijn, is een onderschatting." De VRT zendt al sinds mei 2004 digitaal uit en DVB-T decoders worden intussen meer en meer direct in tv's en computers ingebouwd. In Frankrijk moet elke nieuwe tv een ingebouwde DVB-T decoder hebben, zegt Johan Fluit.

 

Professor Erik Dejonghe van de Universiteit Gent verwacht dat er op 3 november tussen 600 en 1000 echt arme kijkers zonder televisie zullen vallen omdat de stap naar een digitale decoder onoverbrugbaar is voor hen.

 

 

 

Bron: trends.be

Groetjes Jan (Meijelsat)

Ik ben gehandicapt met slechthorend, moeilijk praten/lopen/bewegen/leren en 100% geestelijke goed. ik weet alles over satelliet-tv en DVD/BLU-RAY

DM7020HD TRIAX 90cm LNB`S

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...