Ga naar inhoud


+-banner v9.x


Gast

Aanbevolen berichten

Mijn premiere-direkt instellingen zijn schijnbaar verkeerd. De M_Z settingslijst kan ik niet aanpassen omdat er een amd-processor in mijn flips 5816/33e zit (v9.6 erin). Kreeg van Johan al het advies om dit met oslink te doen, maar ik heb geen oslink.

 

Nu zag ik dat als ik op de +-toets druk en daarna op de a-toets, dat ik dan o.a. de volgende zaken zie: DIS PCR APID VPID en nog een paar. Kan ik deze ook met de afstandbediening aanpassen ? zo ja, hoe dan ? Ik heb namelijk de laatste waarden gevonden (dankzij tonskidutch) en deze wijken inderdaad af van mijn waarden. Wie helpt mij hiermee ? Kan ik ook f1 vanuit andere posities kijken. <img border="0" title="" alt="[Razz]" src="images/icons/tongue.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik snap het trouwens niet, want ik heb de deco gepatched met eerst v9.6, daarna met v9.5. In de zip-file stond dat als ik dan ook de eeprom erin zou zetten, dat ik dan ook meteen de nieuwste settings zou hebben. Toch heb ik geen kanalen na het patchen en moet ik dus de deco zenders laten zoeken. Wie weet hoe dit kan ?

 

Het zou trouwens een goed idee zijn als er iemand een handleiding zou maken welke toetsen allemaal waarvoor gebruikt kunnen worden in een nieuwe firmware. Een nieuwe firmware is natuurlijk fantastisch, het is alleen zonde als niet alle opties gebruikt worden door onwetendheid van de gebruiker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ jimmydewit

 

De V9.5 is ouder dan de V9.6 <img border="0" title="" alt="[Roll Eyes]" src="images/icons/rolleyes.gif" />

 

Dit betekend dat er niet de nieuwste settings in V9.5 staan.

De V9.6 heeft de settings van 14-05 waardoor je ook naar prem. kunt gaan zappen.

 

Als de decoder in het menu opstart na het flashen is er iets niet goed gegaan met de eeprom.bin. Mogelijk heb je de verkeerde er ingezet.

 

Eerst de eeprom.bin en daarna de flash geeft bij mij hetzelfde goede resultaat als andersom. Ik kwam hiertoe doordat een decoder bij mij spontaan afweek van de normale methode.

 

Groeten Johan. <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Johan,

Begrijp ik het goed dat settings in eeprom.bin staan ? Ik zag net dat v10 voor mijn decoder bij M_Z staat. Ik denk dat ik deze erin ga zetten.

 

Ik flash met Lookerflash. Kan ik hiermee ook achteraf de eeprom.bin flashen (dus bv. een paar dagen na het flashen van de firmware ?) Of is dit een one-package deal, dus in 1 sessie de firmware en de eeprom.bin flashen ?

 

Jouw advies is dus eerst de eeprom.bin en daarna de firmware ? Ik heb overigens de eeprom.bin uit de zipfile gebruikt, waarbij lookerflash trouwens niet om de plaats van het bestand vroeg. Dat vond ik wel vreemd. Misschien zit de nieuwe eeprom er dus helemaal niet in. Zou lookerflash ook niet met de amd-processor overweg kunnen ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Johan45

Bedankt voor je reply en waarschuwing voor v1.0 ! Als ik het goed begrepen heb moet ik het volgende doen:

 

eerst:

de eeprom van v9.6-zipfile erin zetten met declink

 

Dan:

de v9.6-firmware flashen met Lookerflash

 

Ik ga het vanavond als ik thuis ben meteen proberen. Nu ben ik hard aan het werk. <img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" />

 

Nogmaals bedankt !

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ jimmydewit

 

De settings staan dus absoluut zeer zeker niet in de eeprom.bin

De settings staan in de 512K.bin.

 

Als je met lookerflash de eeprom FF knop gebruikt plaats je niet de Eeprom.bin in je decoder maar maak je de eeprom.bin juist leeg. Vandaar FF. Je decoder vind dan de settings niet en start dus op in het menu. En dat willen we nu juist niet.

 

De eeprom.bin die er bij ingepakt zit "ziet" de settings wel en is serieel alleen te plaatsen met het programma declink. Ja ik weet de settings gaan daar niet mee maar de eeprom.bin doet ie dus wel.

Verder is het niet zo dat lokerflash niet met de AMD om kan gaan. Probleem is alleen declink die niet wil werken met de 512K.bin

 

Tja V1.0 ??????

Ik zou het je nog niet aanraden. De 2000 kanalen maken het nog wat gecompliceerder waardoor het nog wat ingewikkelder word. Eerst even afwachten. Zien waar de problemen ontstaan en als alles naar behoren is opgelost dan pas, zoals jij zonder Oslink, serieel aan de gang gaan.

 

Kortom. Ik vind het nog te vroeg om nu al zonder Oslink achter de hand je decoder te gaan flashen naar V1.0

 

Groeten Johan. <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...