Ga naar inhoud


PHILIPS patchen voor ontvangst HOTBIRD?


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Ik heb op de gebruikersbeurs een monoblok van het merk Digistar gekocht om zo niet alleen Astra, maar ook Hotbird te ontvangen. Alleen ik krijg het geheel niet aan het functioneren! Ik heb een Philips DSX 7071 en een schotel van 87 cm. Verder heb ik volgens de H_M site een ASTRA/HOTBIRD kanalenlijst geïnstalleerd m.b.v. Declink. De monoblok is trouwens zo gemonteerd dat de HOTBIRD in het midden zit en de ASTRA rechts hiervan ( vanuit de schotel gezien ). In de receiver heb ik OVERIGE (HOTBIRD) op 1 staan en ASTRA op 2. Over de frequency van HOTBIRD ben ik me niet helemaal zeker. Ik ben in het forum namelijk zowel 11900 als ook 12034 tegengekomen. Welke is hiervan de goeie? Ik ben me ook niet zeker over de polarisatie van OVERIGE (HOTBIRD). Moet deze nu horizontaal of vertikaal zijn? De schakeling staat volgens mij altijd op 22KHz. Dan zijn daar nog twee instellingen: Symbolrate en FEC. Ik heb hier enkele instellingen van op het forum gezien, maar in mijn receiver kom ik ze toch niet tegen. Kan men deze instellingen alleen bij een gepatchte receiver instellen? En moet mijn receiver trouwens gepatched zijn om ASTRA/HOTBIRD te ontvangen? Dan tot slot een vraagje over de LNB settings. Ik heb iets gelezen van Low : 9750 en High : 10600. Moet ik bij OVERIGE(HOTBIRD) de low waarden invullen en bij ASTRA de high waarden? Mijn problemen liggen volgens mij in één van deze bovenstaande instellingen. Het fun 3 kaartje wat ik m.b.v. ***geen-reclame*** 1.81 beta volgens de Duwgatti site geprogged heb met de files van Boris is denk ik wel goed. Het is namelijk niet zo dat mijn kaartje gereset wordt als ik naar premiere zenders kijk. Ik krijg gewoon geen beeld. Dus ik denk dat ik überhaupt geen signaal binnen krijg. Mijn probleem ligt dus denk ik in mijn receiver. Dus nog even in het kort:

 

- Wat is de frequency van HOTBIRD?

- Wat is de polarisatie van HOTBIRD?

- Komen de instellingen symbolrate en FEC alleen voor in een gepatchte Philips DSX 7071?

- Moet ik mijn receiver patchen voor een ASTRA/HOTBIRD opstellingen

( en zo ja wat moet ik dan bij symbolrate en FEC invoeren )?

- Welke LNB waarden moet ik bij HOTBIRD en welke bij ASTRA invoeren?

 

Voor iedereen die tot hier gekomen is met lezen alvast hartelijk dank voor de moeite. Voor iedereen die mijn probleem denk te kennen en raad weet alvast hartelijk dank voor de tips. Ik denk dat deze dank trouwens namens velen zal zijn, want met deze aanvullende tips zal deze discussie voor veel mensen een goede handleiding zijn voor het opzetten van een ASTRA/HOTBIRD opstelling. <img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


@ Tonyljew

 

Zou nog wat aanvullende gegevens van je willen hebben die bij mij nog niet duidelijk zijn om je probleem te kunnen ontleden.

 

1. Welke Patch staat er in je decoder of is hij nog origineel.

2. Hoe en op welke manier heb je het voor elkaar gekregen om de hotbird op 1 te zetten en de astra op 2. Naar mijn mening is dit staandaard precies anders om??

 

Groeten Johan. <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Johan,

 

Wat betreft vraag 1 heb ik een orginele decoder.

Wat betreft vraag 2 heb je inderdaad gelijk. Standaard gezien staat ASTRA op 1 en OVERIGE op 2. Maar dit kan men handmatig aanpassen. Nu heb ik uit eerdere discussies vernomen dat ASTRA ook op 1 en OVERIGE op twee moet staan, maar als ik dit doe heb ik helemaal geen beeld meer. (Ik krijg dan bij beide satellieten een goed signaal binnen, maar het beeld blijft op iedere zender zwart en er staat dan op ieder kanaal een klein rood blokje rechtsonder in het beeld. Soms heb ik trouwens het idee dat ik, alhoewel ik twee verschillende signaalsterkten binnenkrijg, slechts één satellietsignaal ontvang.) Ik denk dat als ik de overige instellingen van mijn decoder goed instel, de instelling van ASTRA op 1 en OVERIGE(HOTBIRD) op 2 wel klop. Maar zo lang ik deze niet heb moet ik de instellingen toch zo laten staan.

 

Ik ben benieuwd waar het aan kan liggen en naar je volgende reply! Alvast thanx....

 

Groeten Tonyljew <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een Philips met Boris files???? Probeer de files van Huts maar, waarschijnlijk iets meer succes

 

Gegroet, Ezel

 

<small>[ 12-06-2002, 19:01: Bericht gewijzigd door: Ezel ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier is de instelling voor Hotbird zoals ze bij mij in de originele Philips gestaan hebben.

Of ze ook goed zijn voor de settings die je er met declink hebt ingezet weet ik niet. Dit heb ik nooit uitgeprobeerd. Je moet je overigens wel realiseren dat in de settings die je met declink er in hebt gezet veel kanalen staan die niet in seca ( de originele Philips is een seca ontvanger) zijn gecodeerd. Premiere kan je alleen ontvangen als je decoder allcam is gemaakt daar deze uitzend in Beta.

-Satelliet : OVERIGE

-Schotelnummer : 2

-Band : KU

-Frequentie : 11766

-LO LNB : 10600

-Polarisatie : Verticaal

-Schakeling (22KHz) : Nee

 

Groeten Johan. <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />

 

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...