Ga naar inhoud


astra en hotbird hoe opstellen en afregelen


Gast

Aanbevolen berichten

Ik ben in bezit van een 80 cm schotel triax met orginele dubble houder en een extra lnb.Ik heb een philips dsx 7071 met V8 erin.Nu wil ik graag hotbird erbij..Hoe en wat moet ik doen??Heb ook een deseq switch..Wie kan mij stap voor stap uitleggen hoe ik te werk moet gaan.. <img border="0" title="" alt="[Rollende ogen]" src="images/icons/rolleyes.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo,

 

Ik zit ook met dit probleem <img border="0" title="" alt="[schaamrood]" src="images/icons/blush.gif" /> Ik heb een dubbele houder met twee apparte LNB's.Als ik met het gezicht naar de schotel sta heb ik de LNB voor de Hotbird links in de houder zitten, en de LNB voor de Astra rechts.En ik kan uitrichten wat ik wil maar ik kan ze niet tegelijk ontvangen (wel appart)

WAT DOE IK FOUT <img border="0" title="" alt="[schaamrood]" src="images/icons/blush.gif" /> <img border="0" title="" alt="[schaamrood]" src="images/icons/blush.gif" /> <img border="0" title="" alt="[schaamrood]" src="images/icons/blush.gif" />

 

Alvast bedankt voor de informatie.

 

Roelof

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je vanachter je lnb naar de schotel toe kijkt moet de hotbird lnb in de houder zitten en LINKS daarvan moet je lnb voor Astra zitten.

 

Schotel uitrichten op hotbird en als je astralnb op de goede afstand en in de goede hoek t.o.v. de hotbird lnb zit dan heb je op beiden beeld (met monoblock is de afstand en onderlinge hoek al goed, werkt voor mij persoonlijk stukje gemakkelijker)

 

groeten, john.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet in het menu wel de diseQ switch activeren want anders zal het niet werken.Geloof bij de phlpsn menu 7 2 en dan bij schotel1 A en bij overige B.CORRECT ME IF I AM WRONG.

grtz hendrik b

<img border="0" alt="[Lezen]" title="" src="graemlins/lezen.gif" /> <img border="0" alt="[Lezen]" title="" src="graemlins/lezen.gif" /> <img border="0" title="" alt="[in de war?!]" src="images/icons/confused.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Geschrokken]" src="images/icons/shocked.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja de juiste gegevens bij schotel overige invullen, diseqinstellingen zijn er niet(althans heb ik nooit gevonden en het werkt wel)

 

Bij v8 als volgt:menu,7,1,b dan met pijltjestoets 2x omlaag zodat je in het scherm voor je schotel terechtkomt en eventueel met pijltje naar rechts om op overige te komen (astra staat vast ingesteld in v8) Hier kun je bij frequetie: 12034, Polarisatie:horizontaal, symbol rate:27,5, fec:3/4 en schakeling (22khz) ja invullen.

 

Tevens werkt dan je signaalmeter (in iedergeval) ook weer.

 

Groeten, john.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@4tover shreef

Schotel uitrichten op hotbird en als je astralnb op de goede afstand en in de goede hoek t.o.v. de hotbird lnb zit dan heb je op beiden beeld (met monoblock is de afstand en onderlinge hoek al goed, werkt voor mij persoonlijk stukje gemakkelijker)

------

Wat is er nu de goede afstand en hoek. doe je dit proefondervindelijk (wel een betje moeilijk boven op het dak) of kan je die afstanden bepalen (berekenen)

En met welke freq (zender) start je om te richten

 

Thx

 

Rivendel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Handleiding voor het instellen van standaard SECA ontvangers voor de ontvangst van de ASTRA en Hotbird Satelliet.

 

1. Monteer een speciale adapter die plaats biedt aan twee LNB's op de schotel. De schotel dient wel minimaal 80 cm te zijn. De adapter is zo geconstrueerd dat je nu zowel de ASTRA als de Hotbird kunt ontvangen met één schotel. Je kunt natuurlijk ook twee schotels gebruiken maar dat is weer een duurdere en extra plaats innemende oplossing. Als je nu voor de schotel staat dan moet links de LNB voor de ASTRA satelliet komen en rechts de LNB voor de Hotbird. Richt de schotel uit met de rechter LNB op de Hotbird satelliet, als het goed is heb je nu automatisch ook de linker LNB uitgericht op de ASTRA satelliet.

 

2. verbind nu de coaxkabel van de linker LNB (ASTRA) aan ingang 'A' van de DiSeqC Switch en de rechter LNB (Hotbird) aan ingang 'B', de uitgang wordt verbonden met de coaxkabel die naar de ontvanger gaat.

Zorg er nu voor dat je de optie 'Tone Burst' kiest op de DiSeqC, dat kan middels een schakelaartje zijn of door het meerdere malen drukken van een pushbutton (dit is afhankelijk van wat voor merk DiSeqC je gekocht hebt, lees hiervoor de handleiding die er bij zit).

 

3. Haal nu de coaxkabel die naar de rechter LNB (Hotbird) gaat los van de DiSeqC ingang 'B'. Nu kun je beginnen met het op zoeken van de kanalen van de ASTRA satelliet. Kies wel in het menu 5.5 voor de optie 2 'in willekeurige volgorde' opzoeken van kanalen, als je kiest voor optie 1 'canal digitaal' dan ben je de eerste vijfhonderd posities kwijt aan canal digitaal ondanks dat er hier geen vijfhonderd kanalen worden geplaatst. Als alle kanalen gevonden zijn moet je ze nog even uitfilteren (niet bruikbare kanalen verwijderen) en rangschikken, in mijn geval hield ik zo'n 175 kanalen over die de moeite waard zijn.

 

4. Haal nu de coaxkabel die naar de linker LNB (ASTRA) gaat los van de DiSeqC ingang 'A' en verbindt vervolgens de coaxkabel die naar de rechter LNB (Hotbird) gaat aan ingang 'B' van de DiSeqC.

 

5. Stel nu de tweede satelliet op de ontvanger in. Ga naar het menu 7.1 en druk op 'B' van je

afstandsbediening, er verschijnt nu een menu waar je de satelliet kunt instellen. Hier moet je de tweede satelliet instellen, dit doe je als volgt:

-Satelliet : OVERIGE

-Frequentie : 12034 of 12515 (maakt geen f*k uit) je mag zelf kiezen.

-Polarisatie : Horizontaal (Dit is alleen belangrijk voor je signaal meter)

-Symbol rate: 22 of 27.5 (maakt volgens mij geen f*k uit)

-Fec: 5/6 of 3/4 (maakt volgens mij geen f*k uit)

-Schakeling (22KHz) : Ja

 

Als je nu weer op 'B' drukt van je afstandbediening kom je weer in het menu waar de signaalsterkte wordt aangegeven, als het goed is heb nu een signaalsterkte van boven de drie.

 

6. Ga nu naar menu 5 en kies voor optie 3 'kanalen toevoegen', vergeet niet in het volgende venster te kiezen voor schotelnummer 2 (standaard staat die op 1). Als de ontvanger klaar is met zoeken heb je er (in mijn geval) 824 kanalen bij gekregen. Meer kun je er niet inkrijgen aangezien er maar plek is voor 999 kanalen (met de ALLPPV_V4 voor de Philips dus nu 1999 kanalen waarvan er echter 999 blijven staan als de decoder van de stroom afgaat) en je al 175 van de ASTRA satelliet hebt geïnstalleerd (op de Hotbird satelliet zitten meer dan 1400 kanalen).

 

7. Verbindt als laatste nog de coaxkabel die naar de linker LNB (ASTRA) gaat weer aan ingang 'A' van de DiSeqC.

 

8. Hiermee is de zaak geïnstalleerd en moet het nu werken, de DiSeqC zal nu bij het doorlopen van de kanalen automatisch overschakelen van de ene naar de andere LNB.

 

Met dank aan Redcat voor de uitleg.

 

Het is ook mogelijk om de lnb"s voor astra en hotbird met de DiseqC volgens bovenstaande handleiding te monteren en daarna met declink een complete settings voor astra en hotbird bij www.zeguers.be op te halen en deze er met het programma declink er in ongeveer 10 minuten in te zetten.

 

Groeten Johan. <img border="0" title="" alt="[Glimlach]" src="images/icons/smile.gif" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...