Ga naar inhoud


Hulp bij aansturing 36v motor


Gast

Aanbevolen berichten

ik heb thuis de volgende opstelling: 1x 1,40 cm draaibare schotel met 18" actuator en een bisattelite schotel met 2x twin lnb's op de Astra en Hotbird gericht.<p>ik heb nu via tuner 1 de astra en Hotbird via een diseq 1-4 switch. op tuner 2 wil ik ook door middel van een 1-4 switch de astra en hotbird via de bisattelite en als derde mijn draaibareschotel aansturen . de draaibare schotel via een Aston disqec-36V motorinterface .<p>ik dat wat ik via tuner twee wil mogelijk?? <p>kan één van jullie mij in het kort aangeven hoe ik e.a. moet aanpakken?<p>alvast bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 1 maand later...

JFK,

ik heb eens gelezen dat jij gebruik maakt van een V-BOX . Hoe zijn jou ervaringen?? ik heb een tijd een Ascom Box geprobeerd. maar dat viel tegen. als ik naar de sirius wil vanaf astra dan draait jij goed, wil ik daarna naar 21.5 west dan gebeurd er niks . ik moet dan eerst naar bijv Hotbird en dan wil hij weer naar west draaien. ook zoek je de Telstar op en sla je die positie op. ga je van de Telstar af dan is hij ook de positie uit zijn geheugen kwijt. <p>Waar zijn de V boxen te koop? prijs?<p>Thanks.

Link naar reactie
Delen op andere sites

JFK, wat is die Chapparal toch een heerlijke bak hè. Jammer dat zij geen digitale decoders hebben, die daarmee vergelijkbaar zijn.

Ik heb een Monterey 20 met een software van 1994; zou er nog recentere bestaan? Uit welk jaar stamt jouw software? Heb jij de nieuwe satellieten en kanalen zelf opgezocht en vastgelegd?

Mijn 1.20 prime focus schotel met Kathrein actuator/rotor draait al > 10 jaar en is door de jaren orkaanvast gebleken en je hoeft de schotel eigenlijk nooit na te regelen; heel iets anders dan die lullige diseq rotortjes.

Wat voor type schotel heb jij erop zitten en wat voor actuator? Ik vraag dit omdat ik alles nogeens wil nalopen en ook graag de hoek wil weten tussen mast en rotor arm en elevatie van de schotel tov de rotor arm; bij mij staat die resp. op 54 graden en -6.3 graden en dat in de Astra positie; en bij jou?

Met dank en groeten, Leo.

confused.gif" border="0 <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" /> <img src="graemlins/beerchug.gif" border="0" alt="[Proost!]" /><p>[ 14-01-2002: Bericht gewijzigd door: LvR ]</p>

Link naar reactie
Delen op andere sites

JFK, ik ben vanmiddag bezig geweest met het opnieuw installeren van mijn Chapperal en heb de satellieten proberen te vinden, maar hij vindt alleen Astra, Hotbird en een Eutelsat er tussen in; verder slaat hij de sats vlg "computed position stored" op. Mijn schotel staat dus NIET goed. Wil jij even kijken op welke getallen de diverse sats bij jou staan? Bij mij: Astra op 5000, Hotbird op 5053 en Sirius zou op 5122 moeten staan, maar daar zie ik niets. Welk kanaal op Sirius is analoog? gaarne de frequentie + polarisatie, dan kan ik daarop beginnen met uitrichten. Hartelijk dan voor de hulp, Leo.

PS: Mijn kabel internetaansluiting heeft het in de namiddag begeven( chello natuurlijk), dus mijn PM werkt nu niet.(ik zit nu achter een andere pc)

Hoelang dat gaat duren? <img src="graemlins/huilen.gif" border="0" alt="[Huilen]" /> mad.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Renzie ,<p>Ik heb wel eens een vbox getest , maar gebruik er geen een .<p>@ LvR

Voor mijn settings in de chapparal deed ik 2 keer per jaar 10 piek in een envelop met de pcmcia geheugenkaart uit mijn m140 en stuurde die naar TSS.

Die zette dan de complete bijgewerkte lijst in.

Volgens mij heeft jou montery dat niet.

Momenteel zit ik in een verhuizing , maar bij mijn

oude woning had ik O.A. een 4 meter echostar mesh met een corotor II voor de cband ontvangst.

( De nieuwe eigenaar is niet zo blij met 1,5 kuub beton in de grond smile.gif" border="0 )Die werkte met een h-h motor waar ik zelf een actuator bij had geknutseld voor de elevatie. Die kan ik hier niet meer kwijt.Ik kan je dus (nog)geen afstanden van de arm geven , maar zodra ik hier up and running ben met mijn 1.2 meter hoor je van me via PM

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt Mister President, ik blijf met smart op jouw PM wachten. Groeten, Leo. <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" /> <img src="graemlins/huilen.gif" border="0" alt="[Huilen]" /> <img src="graemlins/beerchug.gif" border="0" alt="[Proost!]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...