Ga naar inhoud


[Azbox HD Premium ] Gebruikers ervaring gevraagd


Gast Merkedesch

Aanbevolen berichten

Origineel bericht van: TimD
Origineel bericht van: TimD
@sattaz: bedankt voor je antwoorden!
- Zou je me kunnen vertellen of je een opname (of een divx film) kunt bekijken terwijl de azbox aan het opnemen is?
- Is vooruit/achteruit spoelen (of hoe zeg je dat precies?) van een opname tijdens het bekijken vlekkeloos verloopt?

Iemand van de Azbox HD/Premium eigenaars die het antwoord wil geven?

Ondertussen via een ander forum een antwoord gekregen: opnames of een film bekijken gaat niet als de box aan het opnemen is frown
Hopelijk wordt dit in de komende weken opgelost.
Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 370
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Origineel bericht van: Toxic[Q
]Daar was ik ook al bang voor. Een paar mensen hier melden maar wat graag de voordelen, maar de nadelen van deze receiver worden gemakshalve even vergeten.

Ron


Waarom nu weer zo'n zurige opmerking? Deze box is nog volop in ontwikkeling, dat is meer dan duidelijk voor iedereen. De tweede dvb-s tuner moet nog ondersteund worden, dvb-c en dvb-t tuners zijn er nog niet, enz. Maar noem mij één andere apparaat dat als twin DVB ontvanger en als mediaplayer kan functioneren, HDMI 1.3 heeft, en daarover een 1080p60 signaal kan afgeven. En dan ook nog voor een koopje. Deze ontvanger is gebouwd rondom een dedicated chip die ontworpen is voor dit soort toepassingen, dat maakt hem redelijk uniek.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Toxic[Q
]Daar was ik ook al bang voor. Een paar mensen hier melden maar wat graag de voordelen, maar de nadelen van deze receiver worden gemakshalve even vergeten.

Ron


ron om eerlijk te zijn heb ik tot nu toe 4 dingen

1 geen cccam ( die moet hij wel hebben anders gaat hij er weer uit)
2 Azbox edit werk ook nog niet na mijn zin kan niet mijn eigen lijst maken
3 je kan niet tegelijk in instellingen bezig zijn en beeld houden
4 meerdere zenders tegeijk opnemen gaat nu ook nog niet ( in de zelfde groep)


maar voor de rest vindt ik het een mooie ontvanger en doet het prima


ps heb je hem zelf al in handen gehad

Dreambox DM8000HD

 

AZBOX Premium +

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Azbox edit werk ook nog niet na mijn zin kan niet mijn eigen lijst maken


Kun je vertellen wat je probleem is , Bliksem?
Eerst lukte mij het ook niet maar met wat hulp , kan ik nu zeker wel een lijst maken.

DM8000 HD - Newnigma

VU+ duo - PLI

Triple dragon - PICmod cronbear1 image

Echostar 7000 viaccess

Gregorian 120 & 90 cm

Visiosat bisat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Satlook, in onze regels staat dat "je hebt een PM" op sat4all niet gewaardeerd wordt. Dat ziet Bliksem vanzelf als hij inlogt en is dus overbodig. De uitleg gewoon hier online plaatsen helpt bovendien niet alleen bliksem maar ook anderen.

@all, ik heb zelf geen azbox en wil ook geen waardeoordeel over uitspreken. Mij valt alleen erg duidelijk op dat veel vragen hier niet of niet duidelijk beantwoord worden.

Zeker als die vragen betrekking hebben op de zeeeeeer beperkte opnamemogelijkheden van de azbox.

Leuk als je een goede mediaplayer hebt, maar wat heb je er aan als je niets af kunt spelen als je aan het opnemen bent, wat heb je aan een twin tuner als het (nog) niet werkt? Wat heb je aan een opname functie in een twintuner als je tussendoor niet naar een andere zender kunt kijken of een eerder opname af kunt spelen en zelfs niet minimaal 2 opnames tegelijkertijd kunt maken?

Dan kan een fabrikant 100x zeggen dat het "later wel eens" gaat werken, maar dat wil ik dan eerst wel eens "zien" of in ieder geval bevestigd krijgen voordat ik dat ga geloven. Diverse fabrikanten hebben in het verleden wel meer beloofd en niet waargemaakt.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Ron,

Wat mij opvalt in jouw benadering van een ander type dan de Dreambox is dat je erg voorzichtig (mogelijk zelfs afhoudend) bent als er positieve dzaken gemeld worden over een dergelijke box.

Als ik zie hoe veel problemen er zijn met de dreambox 8000 en de 800 snap ik deze houding niet!

\natuurlijk heeft een ieder het recht op vrije meningsuiting (naar ik hoop zie je dit bericht dan ook als zodanig en wordt er geen sencuur opgelegd.

Mijn vraag aan jou is dan ook of je jezelf enigzins wilt matigen in dergelijke uitingen, daar is dit forum namelijk ook weer niet voor bedoeld, immers al het geen je steeeds vermeld ia al eerder opgemerkt.

Met respect voor al het moderator werk wat je doet,

Ron

Azbox premium HD en AZbox premium HD+ beide met FW5309 Multicast 1.63 Triax 78 quad koppie Wafe Frontier 55. met quad koppies. In de kast nog Topfield 4000, een Digitallworld 2000/4000

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ehj??

Ik moet mijn mening matigen? Ik laat mij door niemand belemmeren gewoon netjes mijn mening te geven. Gaan we nu weer dat verhaal krijgen dat ik de dreambox de hemel in prijs, daar financieel voordeel bij heb en meer van die onzin?

Is het niet waar wat ik schrijf dan?

Ik ben gewoon kritisch en dat mag ook wel als er al mensen zijn die zo'n azbox hét alternatief voor een DM8000 noemen en dat is naar mijn mening een belachelijk advies.

Jij moet weer zo nodig gaan vergelijken met een Dreambox. Dat was wat mij betreft niet nodig, maar goed, hierbij mijn reactie dan maar:

De DM800 en DM8000 zijn op een ondertitel bug in de DVD speler software na, wat mij betreft bug vrij en de DM8000 kan alles wat ik van een twin tuner verwacht en meer!

Zelfs de DM800 single tuner kan opnames en DVD's afspelen terwijl je naar wat anders kijkt of opnemen terwijl je naar wat anders kijkt.

Dat zou een twin tuner dan toch wel minimaal moeten kunnnen.

Vandaar dat het wel degelijk interessant is om te weten dat deze azbox dat (nog) niet kan en het eerst nog maar eens duidelijk moet worden dat dit in de toekomst wel gaat werken. Dat dit voor diverse mensen nog NIET duidelijk is, blijkt wel uit de herhaaldelijk gestelde vragen.

Ik denk dat het een uitermate goede zaak is om te adviseren een receiver niet te kopen op basis van "beloftes voor de toekomst" want we weten allemaal dat het zo niet werkt.

Zelfs Dream Multimedia heeft wel eens iets beloofd (technische specificaties) en niet waargemaakt. Daar ging het "maar" om VBI teletekst insertie op de DM7000, waar ze een goed alternatief in de vorm van een interne teletekst decoder voor boden.

Bij de azbox gaat het wel om primare functies voor een PVR die gewoon ontbreken. Dan mag je best een beetje kritisch zijn.

Als dat nou eens gewoon zou gaan werken, zou ik dat ding zelf misschien nog wel kopen, maar nu is het gewoon slechts een mediaspeler waar ze een tuner aan gehangen hebben. Dat is onvoldoende om het predicaat PVR satellietontvanger te mogen dragen naar mijn mening.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast GAEvakYD

Ik volg dit apparaat nu een aantal dagen, en ik moet zeggen dat ik er gecharmeerd ben van de mogelijkheden. Indien de volgende problemen/uitbreidingen opgelost zijn ga ik er zeker één kopen.

  • Je kunt nog niet te gelijk opnemen en een andere opname of divx bekijken
  • De dual tuner uitbreidingsmodule moet er zijn en de software moet er ook goed mee overweg kunnen.

Op de verschillende fora's is iedereen door de kleine puntjes heen, redelijk positief en er komen zeer regelmatig nieuwe releases uit van de firmware. In verhouding met de Dreambox 8000 wil ik de gok dan wel wagen. Precies wat andere ook zeggen, ook de laatste Dreamboxen laten problemen zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Prijstechnisch is het natuurlijk interessant als je een twin tuner kunt kopen die ook nog eens bijna net zo goed media speelt als een popcornhour. Om echter ook maar een heel klein beetje met de zo goed als bugvrije en uitstekend werkende multi tuner PVR Dreambox DM8000 vergeleken te kunnen worden, zal hij toch eerst minimaal moeten kunnen wat een normale PVR kan. Vergelijken met een DM8000 of zelfs een DM800 is dus niet van toepassing.

Een DM800 en een DM8000 doet gewoon 100% wat ze beloofd hebben en meer. Alleen de DVD speler plugin werkt niet lekker als je ondertitels aanzet. Meer bugs kan ik niet ontdekken.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

ron

 

Ik loop al een poosje mee met deze hobby en heb zelf de 8000 en de 7025 en alle andere dm heb ik wel gehad.

 

Ik heb deze ontvanger gekocht om dat hij een nieuwe uitdaging is de 8000 kan ik nu wel en de rest ook.

 

De AZBOX is heel anders als een DB dat hij nog niet 2 opnamemogelijkheden tegelijk heeft is een gemis.

 

 

Ik denk dat de toekomst van de AZBOX echt af hangt van goede software de box zelf ziet er degelijk uit en goed afgewerkt, je kan er een 2,5 hd in zetten of een 3,5 hd

 

 

Als er behoefte is wil ik wel een paar foto,s maken van binnen en van het menu.

 

 

 

1 ding ben ik met de andere schrijvers eens je moet de box eerst een keer zien werken voor dat je kan beoordelen.

 

Dreambox DM8000HD

 

AZBOX Premium +

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uiteraard is die behoefte er, ook bij mij:-)

Citaat:
dat hij nog niet 2 opnamemogelijkheden tegelijk heeft is een gemis.

 

Dat is inderdaad een gemis, maar dat je ook niet naar een andere zender kunt kijken als je aan het opnemen bent, of zelfs geen eerder gemaakte opname of mediabestand af kunt spelen als je aan het opnemen bent, maakt het wat mij betreft voorlopig finaal onbruikbaar.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...