Ga naar inhoud


Toch recorden en kijken tegelijk met 1 LNB


Gast

Aanbevolen berichten

Ik zat het weekend eens te klooien met de Topfield, in vlaag van verstandsverbijstering probeerde ik het volgende met slechts een simpele singel LNB.

als je bijvoorbeeld op een NL transponder afgestemd staat kun je zonder enig probleem de andere zenders welke ook op deze transponder zitten opnemen zonder dat er enig probleem optreed.

Stel je zet de timer op 20:30 (Bijv. er komt een film op Yorin)op tuner 1 en ga lekker kijken op bijv. SBS6 ook via tuner 1.

Das pas niet verkeerd, dit omdat de zenders uit dezelfde transponder toch gedecodeerd moeten worden door de CI+kaart zou je in principe alleen met de video en audio PID problemen kunnen krijgen maar ook dat is niet het geval.

Het is maar een weetje.<p>suc6 ermee.

 

mazzel Patched.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Beste Patched,<p>Volgens mij kan theoretisch niet wat jij beschrijft. Beide kanalen op tuner 1 en dan verschillende zenders. (dus 1 opnemen en tegelijk kijken)<p>Waarom zou er dan een 2e tuner voor in zitten denk je?<p>Naar in aanneem heb je wel de LNB' op de ontvanger doorgelust van LNB 1 -> out naar -> LNB 2 in.<p>Een tuner is en blijft selectief voor het kanaal waar deze op afgestemd is. (dus zoals in jouw voorbeeld Yorin). <p>Dezelfde tuner kan in dat geval NOOIT tegelijkertjd op een signaal van een ander kanaal (jouw voorbeeld SBS6) afgestemd staan.<p>Het kan niet anders dan dat de info die de Topfield je laat zien (tuner 1 voor beide) je een beetje om de tuin leidt. Hij zal wel degelijk in dat geval van beide tuners gebruik moeten maken.<p>Daar komt dan nog bij dat ik begrepen heb, dat als je kijkt naar een gecodeerd kanaal op tuner X, het op te nemen kanaal op tuner Y, als dat ook gecodeerd is, niet door de CI+kaart gaat maar dat de ruwe Mpeg stream opgenomen wordt.<p>Mocht dat niet zo zijn, dan hoor ik graag hoe dat technisch in elkaar zit.<p>Tenslotte zijn we hier allemaal om te leren.<p>gr<p>Rob

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Robert_nl,

Ik zou het niet beter kunnen vertalen, exact zoals jij dit omschrijft.<p>Alle kanalen uit/van de nederlandse provider zijn horizontaal gepolariseerd. Voeg daarbij de rest van de horizontale kanalen van Astra en Tuner 1 welke is doorgelust met Tuner 2, wel vanaf 1 LNB natuurlijk, dan kun je tijdens opname van bijv. Yorin alle horizontale gepolariseerde kanalen bekijken/zappen (Topfield pakt zelf enkel de hrizontaal gepolariseerde kanalen).......maarrrrr ook een eerder opgenomen programma is gelijktijdig af te spelen !!!!<p>Dus de Topfield is slim en kiest zelf hoe de stream wordt opgenomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toch lijkt 't er op dat Patched helemaal gelijk heeft.<p>Op de tuner waar je opneemt kun je immers nog uitsluitend zappen naar zenders op diezelfde transponder, dus alleen de vpids en audiopids e.d. veranderen.<p>Op de andere tuner kun je bij het genoemde "doorlussen" natuurlijk nog zappen naar zenders met dezelfde polarisatie. Daarom zit die tuner er in!

Wil je nog meer: ook kan allemaal...... ff ander LNBtje halen wink.gif" border="0 <p>Over de precieze techniek hoor ik ook graag meer.<p>Wat een mooie ontvanger <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" />

......alle orde komt voort uit chaos......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat patched beschrijft klopt hoor smile.gif" border="0 <p>Je kan met de topfield kijken en opnemen

tegelijk met 1 LNB. De voorwaarde moet zijn dat

het kanaal op dezelfde transponder zit. Als ze op dezelfde band zitten zijn ze dus van gelijke frequentie/polarisatie en dus ook freq.band ( 22Khz).<p>Wat dus niet kan is naar RTL4 kijken en NED1 opnemen .....<p>Volgens mij staat dit op pagina 57 van de handleiding.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@robert_nl<p>Dat is nou net wat ik schrijf....

Het gaat dus wel met 1 tuner!<p>Omdat de informatie uit de ruwe Mpeg stream van dezelfde transponder wordt gehaald ( met dus ook dezelfde frequentie en polarisatie ) is het dus mogelijk om via 1 tuner te kijken en op te nemen naar verschillende broadcasts op die transponder.<p>Hij zal alleen het programma wat wordt opgenomen

gecodeerd opnemen.<p>Leuk he ?<p>In theorie is het zelfs mogelijk ( als de sw dit zou ondersteunen smile.gif" border="0 ) om de stream van de hele transponder op te nemen. Er vanuit gaande dat het een tp betreft waarop clear wordt uitgezonden zou je bij afspelen dus de kanaalinfo ( met pids etc ) beschikbaar moeten hebben. Dan kan je op van alle geadresseerde programma's beeld en geluid naar boven toveren . Alleen kost dit heeeel veel harde schijf ruimte natuurlijk, en de officieele versie ondersteund dit niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jep en zo is het maar net,

meestal zeg ik nog erbij ; try and see maar dat had ik hier achterwege gelaten er vanuit gaande dat men het zelf kon constateren.<p>Enne mijn tweede ingang is niet eens doorgelust met een kort kabeltje dit omdat ik hier domweg (of simpelweg) geen zin en tijd voor had.

Ik wilde het eens proberen of het lukte en warempel.

En zoals vele nederlanders kennende heb ook ik niet de handleiding gelezen, het zou dus best kunnen dat dit trucje in de manual staat aangegeven.<p>Maar goed zo komen we langzaam achter functies die soms technisch "on-mogelijk" zijn.<p>mazzel Patched.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bloos, bloos, dubbelbloos wink.gif" border="0 <p>Na jullie uitleg is ook bij mij het "kwartje gevallen" <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" /> <p>Ik hield te halstarrig mijzelf het idee voor dat we te maken hadden met altijd een andere frequentie per zender. <p>Per frequentie pakt de sat-tuner natuurlijk de gehele transponder met alle zenders op die transponder van gelijke polarisatie. SLIK SLIK...<p>Mijn excuus voor mijn ongelovigheid aan de experts, en uiteraard aan Patched.<p>Wanneer komt DVB2002? cool.gif" border="0 voor de Topfield? Zetten we er een 120Gb HD in en kunnnen we in een keer inderdaad alle kanalen van een transponder opnemen laugh.gif" border="0 <p>gr.<p>Rob

Link naar reactie
Delen op andere sites

@JFK<p> <blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr>JFK: Wat patched beschrijft klopt hoor

Je kan met de topfield kijken en opnemen

tegelijk met 1 LNB.<hr></blockquote><p>Ik heb ook niet bestreden dat dit mogelijk is, ik bestrijd alleen dat dit gaat zoals Patched stelde en dat dit kan met gebruik van slechts 1 tuner!

Dus wat Patched beschrijft klopt dus "eigenlijk" niet. wink.gif" border="0 <p>gr.<p>Rob

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook ik moet met "schaamrood op de kaken" melden dat ik na een testje met de Topfield inderdaad zag dat bij opname van een kanaal en gelijktijdig zapppen tussen kanalen van dezelfde provider op dezelfde transponder de tuner-keuze van de Topfield dezelfde blijft. <p>Is natuurlijk grandioos en zegt veel over de CI-handling van de Topfield nadat hij eerst heeft gekeken/gecontroleerd of de goede keys aanwezig zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geeft nix

Daar is dit board toch voor kennis delen en vergaren.<p>DVB2002 voor de topfield ?

Kwestie van tijd.

De IBM chip heeft een volledige dvb decoder aan board en zelfs een smartcardreader. Nu nog even iemand die handig is met proggen wink.gif" border="0 <p>Maar ik vind hem zo ook al top hoor <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...