Ga naar inhoud


Topfield tuner 2 defect?


Gast

Aanbevolen berichten

Mede Topfield gebruikers,<p>Misschien maak ik een denk of bedieningsfout maar het volgende treed bij mijn topfield op:<p>Nadat ik enige tijd met 1 lnb en in de doorlusmode gewerkt heb, en niet veel opnames gemaakt heb, afgelopen zaterdag een dual lnb + kabel gemonteerd.<p>De instellingen van de LNB op seperated gezet.<p>De services van tuner 1 zijn via de menu functie gekopieerd naar tuner 2.<p>Via de AB, druk op OK en dan op het rode knopje om te wisselen van tuner. (naar tuner 2)

Resultaat geen signaal via tuner 2.<p>Voor de zekerheid de coaxkabels aan de ontvangerzijde verwisseld. Nog steeds tuner1 Ok en tuner 2 geen signaal.<p>LNB instellingen dubbel gecheckt... staan identiek. <p>Dan maar een factory reset van de ontvanger, je kunt nooit weten.<p>Kanalen zoeken met tuner 1, resultaat prima... <p>Met tuner 2, hij begint met zoeken, vindt (alleen) kanalen op 10.788-V-22000 en voor de rest na oplopen van de searchbalk tot 100% geen andere zenders.<p>RA RA...<p>Wat doe ik fout of zou tuner 2 defect zijn.<p>De dual LNB + beide kabels zijn goed, gezien de try met de kabelswitch.<p>Wie weet raad?<p>Robert

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het enige dat je kan proberen is er opnieuw de soft overzetten, lukt dit niet, dan moet je receiver terug naar de invoerder. Daar krijg je een zéér snelle en vriendelijke service.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@gieg<p>Het is geen MTI Bleuline, wel een MTI maar een grijze uitvoering.<p>Dat het aan de LNB zou liggen betwijfel ik eigenlijk omdat ook als ik de kabels verwissel (daarbij gebruik makend van de LNB output die eerst op Tuner 1 aangeslotenzat) het probleem bij Tuner 2 blijft bestaan.<p>Ik ga later op de avond nog eens proberen om de laatste soft erin te zetten (die van januari) gevolgd door een factory reset. Eens kijken wat dat nog oplevert.<p>Bedankt allemaal voorlopig voor alle reacties, ik hou jullie op de hoogte.<p>Robert

Link naar reactie
Delen op andere sites

Robert_nl haal ze er maar af en zet er tijdelijk de alps er tussen.

Vervang dan ook maar gelijk als ze er tussen EMITOR Diseqc voor een ander merk. Ik beloof je dan werkt het wel.

<img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het wordt al een aardige story zo bijelkaar smile.gif" border="0 <p>Om mijn situatie / aanleg wat duidelijker te maken, hieronder een schematisch opzetje:<p>Dish: VisioSat BiSatellite, vaste opstelling tbv Astra & Hotbird.

Oude schema was 2 x single Alps LNB met de 4>1 disecq switch en 1 kabel naar tuner 1.

In de nieuwe opstelling ziet het er zo uit:<p> ===============

== ==

= =

LNB1 LNB2

x|x y|y

1|2 1|2

 

^ ^

disecq 1 disecq 2

x1 x2

y1 y2

^ ^

out common1 out common2

^ ^

tuner 1 tuner2 <p>Ik hoop dat de spaties op hun plek blijven staan.<p>Dus het is een Visiosat Bis. met 2 x een Dual LNB van MTI, model AP82TP.<p>De disecq (s) zijn verschillend, de ene is een 4 naar 1 (wordt alleen maar A&B gebruikt) en de 2e (een nieuwe) is een Global 2.<p>Het stomme is dus dat Tuner 1 alles doet zoals het hoort en tuner 2 dus niet. Menselijk falen is mij niet vreemd, (je moet altijd eerst de schuld bij jezelf zoeken wink.gif" border="0 ) dus wat heb ik gedaan: De coax kabel aan de tuner zijde van tuner 2 losgenomen en de kabel die eerst aan tuner 1 vast zat (en alle signalen dus prima aan tuner 1 doorgaf) op tuner 2 aangesloten.

Resultaat: NOPPES.

Nou ja, noppes, zie de start van deze thread voor details.<p>Hoe het verschijnsel / het probleem dan kan liggen aan de combinatie LNB & disecq? Als de keus voor merk/type LNB en Disecq bepalend is voor het wel of niet werken dan hoor ik het graag en is het misschien wel slim om onze SAT4ALL hobbie-isten te voorzien van een lijstje met materialen waar je voor moet gaan bij aanschaf.

Vooralsnog zoek ik de oorzaak van het falen nog steeds in de tuner. (2e)<p>gr.

Robert

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de ontvanger nog altijd in de doorlusmode..<p>Maar ook ik heb nu hetzelfde praktische probleem met een niet geheel correct werkende tuner 2.

De oorzaak moet n.m.m. evenwel toch in een andere richting worden gezocht, aangezien de achtergrond van mijn probleem geheel anders is: dus aan lnb en kabels ligt het waarschijnlijk niet.....<p>Gisteren de laatste soft van 27-1-02 erin geblazen. Vervolgens de settingslijst van Satellite Inferno in de stb gedownload, en kijken maar........

Dat ging goed met tuner 1. No problemo....

Enige aanpassingen in deze settings gemaakt met de zoekfunctie. Vervolgens kopiëren naar tuner 2 met de functie in het menu.

Kijken via tuner 2 levert nu bij enkele kanalen de melding dat er geen signaal is. Dezelfde zender op tuner 1 doet het evenwel perfect.

Ook een nieuwe search op tuner 2 doet deze problemen niet meer verdwijnen.<p>Ik ga vanavond eens even testen waar dit aan zou kunnen liggen....

Ik denk nu toch echt aan een haperende kopiëerfunctie tuner 1 => tuner 2. N.m.m. staan de settings dus gewoonweg niet meer correct, en daardoor krijgen we de melding "geen signaal".<p>Of doe ik iets helemaal fout?

Voorheen ging dat kopiëren toch perfect!<p>[ 20-02-2002: Bericht gewijzigd door: Kcplus ]</p>

......alle orde komt voort uit chaos......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na een avondje testen is de conclusie: tuner 2 "rammelt" een beetje, of het ligt aan de soft. frown.gif" border="0 <p>Een gedeelte van het probleem kon ik oplossen doordat de settings van Satellite Inferno niet geheel consistent blijken te zijn: alle satellieten staan in "gescheiden" behalve Hotbird, die in "doorlussen" staat. Tja, dat geeft vreemde resultaten die je in eerste instantie niet verwacht. rolleyes.gif" border="0

Maar dat is makkelijk op te lossen.<p>Mijn opstelling heeft zoals gezegd een doorlusmodus nodig (nog wel). Toch had ik gisteren en ook vandaag het probleem dat kanalen het wel deden op tuner 1 maar niet op tuner 2. Controle van de settings met de editor leverde geen bijzonderheden en dus geen oplossing op.<p>Het "spelen" met de ontvanger wel:

1. zoek een kanaal op tuner 2 dat zou moeten werken en dat niet werkt;

2. ga naar tuner 1 en tune daar in op hetzelfde kanaal;

3. ga terug naar tuner 2 op nogmaals hetzelfde kanaal, en nu is daar opeens wel beeld en geluid.<p>Mmmh, wat moet je daar nu van denken. confused.gif" border="0

......alle orde komt voort uit chaos......

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 9 maanden later...

Na lange tijd de topfield in doorlusmode gebruikt te hebben heb ik gisteren een astra schoteltje gekocht en deze aangesloten op Tuner 2 van mijn topfield.

 

Toen begon de ellende.

 

Alle zenders op tuner 2 geven "no signal". Het is net alsof tuner 2 geen spanning aan de lnb geeft. Aan schotel 2 ligt t niet want die werkt prima als ik hem op tuner 1 aansluit.

 

Mijn opstelling is als volgt.

Op tuner 1 een single lnb via Diseq 1.2 Stab HH

Op tuner 2 een single lnb die naar Astra kijkt.

 

Ik heb dus exact t zelfde probleem als bovenin staat aangegeven. Firmware help niet. Reset ook niet. Alle mogelijke instellingen geprobeerd in het lnb setting menu. Tuner 2 staat op separated... etc etc etc...

 

Wat was de oplossing voor bovenstaand probleem? Jullie schrijven nl niet wat de oplossing was?

 

Moest de Topfield terug naar de fabrikant? Ik baal want ik heb hem al langer dan 1 jaar en dus is de garantie misschien verlopen.

 

Alvast bedankt voor je hulp.

Groetjes...

 

Sam.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lijkt me toch een foute instelling of een ander kleinigheidje..

Heb je wel een groen balkje of heb je helemaal geen balkje.

Als de groene balk er niet is dan komt er geen spanning op je lnb waarschijnlijk. Dat kan aan je instellingen liggen in je lnb-menu.

Zit de kabel wel goed, geen sluiting tussen de kern en de mantel?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helemaal geen groene balk Alan.

Nix

Helemaal leeg.

 

De kabels zijn goed.

 

Ik heb af en toe dat t door spelen met settings even komt en weer weg gaat.

 

Als ik t aansluit op tuner 1 werkt alles ok. Dus t ligt niet aan de kabel, lnb of slecht contact.

 

???

 

MEGA Vreemd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je al eens binnen het setup-menu geswitched tussen tuner 1&2 en bij beide tussen astra en hotbird? Als je niet in alle gevallen 2 balkjes krijgt moet je het toch in de diseq-richting zoeken. Daar is van alles over te doen geweest, en moet nog van alles over te vinden zijn op dit board!

```````,,,

``````(- o)`````` Niets is helemaal waar,

-oOO--(-)--OOo-- en misschien zelfs dat niet!

Echostar 5020 Samsung SPVR801 VU+ Duo/Enigma2/Openpli

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...