Ga naar inhoud


Topfield eigenaars met draaibare schotel melden ivm problemen vastleggen sat's


Gast

Aanbevolen berichten

Ik blijf maar problemen hebben met het opslaan van de satelieten.

Na problemen gehad te hebben met de Topfield en aangesloten op een 90cm draaibare schotel heb ik het nu aangesloten op een 1.50mtr draaibare schotel.

Daartussen een V-box geplaatst,

Een aantal sats onthoud hij een geeft ze netjes een plek in de v-box.

Behalve bv Nilesat,deze wordt in de V-box op pos 38 opgeslagen.Nu ga ik verder en wil Panam3r vastleggen.

Deze slaat hij ook weer op in de V-box op positie 38,dit betekend dat Nilesat weer geen positie heeft en niet meer is opgeslagen!

Heeft niemand anders dit probleem???

Het lijkt mij een fout in de topfield daar ik dat probleem ook had zonder v-box!

Hoop iemand te vinden die me kan helpen dit probleem op te lossen,wordt hier dus helemaal %#$%^*!*^ van!!!<p>Please help<p>Greetzz

BB confused.gif" border="0mad.gif" border="0blush.gif" border="0 <p>[ 19-02-2002: Bericht gewijzigd door: BAD-BULLS ]<p>[ 19-02-2002: Bericht gewijzigd door: BAD-BULLS ]</p>

Link naar reactie
Delen op andere sites


Kennelijk wel wink.gif" border="0 <p>Ik weet niet of nilesat een standaard preset positie is in jou DiSEqC motor. Omdat je hem opslaat op positie 38 denk ik het niet omdat er meestal 26 presets zijn.<p>Als een niet geindexeerde positie moet worden opgeslagen in de topfield gebeurt dit alleen als je de OK toets indrukt in de store mode in het hoofdmenu. (main menu -> installation -> motorized DiSEqC 1.2 -> motor control)<p>Ik heb hier bij het gebruik van mijn Stab motor ook even naar moeten zoeken.<p>Ik hoop dat dit je verder helpt.<p>[ 22-02-2002: Bericht gewijzigd door: JFK ]</p>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ken dit probleem. ik heb me er ook erg aan gestoord. Ik verbaas me trouwens dat er niet meer mensen hebben gereageerd.<p>ik weet ook van andere bezitters dat deze het storend vinden dat er geen teller in beeld verschijnt die ook laat zien dat er beweging in de motor zit. de ene keer krijg je in de beeld dat de diseq besturing bezig zou zijn, terwijl er op dat moment niks,nada gebeurd. de andere keer zie je een rode balk van "gecodeerde uitzending" en wordt er niks gezegd over dat de diseq-besturing bezig is, terwijl op dat de moment de motor wel aan het draaien is.<p>ik heb naast de V box ook de interface van Aston gebruikt. maakt helemaal niks uit. zelfde klacht. ik heb verder geconstateerd dat het over de v box/aston laten lopen van het signaal meteen voor een flink verlies aan kwaliteit zorgt. loopt het signaal rechtstreeks naar de ontvanger, dan 90 o/o groen en geel balkje. zodra interface ertussen zit wordt het een stuk minder. bepaalde kanalen op de hotbird gaan dan blokken en zwakke transponders op bijv 16 00st leest hij dan niet in. <p>Voor de rest wel een wereld apparaat, maar zit echt te hopen op versie met een ingebouwde positioner a la de 3000 . <p>Renzie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijne heren, Allereerst bedankt voor de reactie,

Hoe meer zielen , hoe meer vreu eh problemen we uit de TF krijgen

<img src="graemlins/lezen.gif" border="0" alt="[Lezen]" />

Een beetje hetzelfde bericht kreeg ik van Topfield en dat was het volgende:<p>Geachte Heer ,

Dank voor uw reactie. Wij stellen op en aanmerkingen altijd op prijs. Uw probleem heb ik niet kunnen reproduceren omdat ik geen beschikking heb over een V-Box. Als ik de TF4000PVR of andere Topfield produkten aan een STAB DiSEqC motor hang ondervinden wij geen problemen. Wel is het zo dat Telstar12 geen bekende positie is in de STAB motor. Deze moet dus wel worden opgeslagen. Wellicht dat dit ook iets te maken heeft met uw probleem.<p>De engineers in Korea zeggen hier het volgende over :<p>If telstar 12 is stored and after Panam 3R is stored , Telstar 12 is gone in DiSEqC 1.2. ==> We tested it many times but found no problem.

The telstar 12 and Panam 3R are not indexed in Stab DiSEqC 1.2.

If the satellite position is not indexed in Stab motor, it is saved ONLY after you pressed 'OK' key with 'store' mode in Main menu -> Installation -> Motorized DiSEqC 1.2 -> Motor Control.

I wonder that you did not saved it after detecting the position.

Ik hoop uw vraag hiermede voldoende te hebben beantwoord.

Best regards,<p>Topfield<p>Nou jongens, ik heb wel degelijk dit opgeslagen en dus op STORE gedrukt (naast ga naar)

Ik heb nu voor de derde keer de orginele fabrieks instellingen uitgevoerd en ook de v-box gereset.

Vreemd genoeg heb ik de volgende satelieten vast kunnen leggen:

1) Sirius

2) Thor

3) Amos

4) Telecom 2C

5) Telecom 2A2D

6) Telstar 12

7) NilesaT

8) Hispasat

9) Intel 605

10) Panamsat 6 3R

11) Panamsatpas 1R

12) Eutelsat W3

13) Eutelsat W1

14) Hotbird

15) Eutelsat W2

16) Kopernikus 3

17) Arabsat 2A/3A

18) Astra 2

19) Eurobird

20) Eutelsat/Sesat W4

21) Turksat/Eurasat<p>Tja een hele lijst ik zou er nog wel een paar toe willen voegen maar ben als de dood de ik dan weer problemen ga krijgen.en dat hij dan uiteindelijk wederom bepaalde sats op dezelfde positie in de V-BOX gaat opslaan.

Ik heb overigens twee andere positioners ook uit geprobeerd, de Humax Satcruiser maar die verloor al het signaal op rtl 4 dus die gaat rechtstreeks terug naar de fabrikant en ik heb tevens ook de Aston LS 100 geprobeerd, maar deze gaf ook dezelfde problemen en ondanks zijn stoere look weegt hij zwaar.

Ik denk dat het probleem heeft gelegen dat als je een bepaalde sateliet (perongeluk) twee keer opslaat (store) deze dan een verkeerd signaal aan de v box geeft of zo vreemd als het klinkt een verkeerd signaal aan zich zelf indien je geen positioner gebruikt.<p>Ik durf nu geen sats meer toe te voegen daar ik bang ben dat me setting weer naar de kl..e gaan.

Maar toch jammer als hobyist wil je eruit halen wat erin zit en zou echt nog wel Intelsat 705 of Intelsat 801 willen toevoegen, maar durf het nog niet aan.

Ik zal eens vragen welke satelieten er voorgeprogameert staan in de Geotrack V-box.<p>Over de vraag van Renzie:ik weet ook van andere bezitters dat deze het storend vinden dat er geen teller in beeld verschijnt die ook laat zien dat er beweging in de motor zit. de ene keer krijg je in de beeld dat de diseq besturing bezig zou zijn, terwijl er op dat moment niks,nada gebeurd. de andere keer zie je een rode balk van "gecodeerde uitzending" en wordt er niks gezegd over dat de diseq-besturing bezig is, terwijl op dat de moment de motor wel aan het draaien is.<p>Hier heb ik het volgende antwoord op maar het zou niet met elkaar te maken moeten hebben.

Ik gebruik nu de Irdeto Freecam v2.018 en hij geeft nu ten alle tijden aan en komt er ook netjes te staan: Bezig met besturen van diseq-besturing.

Daarna soms heel even de mededeling gecodeerde uitzending.<p>Nou ja, het werkt nu teminste eventjes en vind het wel effe goed zo na de afgelopen weken.

Allen zover even bedankt en ben blij dat er nu toch reactie op is gekomen.

Nu alleen nog een grotere schijf er in en klaar is Piet..<p>

Greetzz Bad-Bulls<p> <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik weet ook van andere bezitters dat deze het storend vinden dat er geen teller in beeld verschijnt die ook laat zien dat er beweging in de motor zit. de ene keer krijg je in de beeld dat de diseq besturing bezig zou zijn, terwijl er op dat moment niks,nada gebeurd. de andere keer zie je een rode balk van "gecodeerde uitzending" en wordt er niks gezegd over dat de diseq-besturing bezig is, terwijl op dat de moment de motor wel aan het draaien is.

--------<p>Dit is niet alleen het geval bij TOPFIELD.

De Humax geeft ook geen tellertje, zo ver ik weet doet geeneen DiSEqC systeem dit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De bug die ik vond is opgelost in de feb software!!!

Ha had ik toch gelijk dat er iets niet in orde was met het vastleggen van de sats in DiSEqC .

 

GO Topfield GO

 

<img border="0" title="" alt="[Razz]" src="images/icons/tongue.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Razz]" src="images/icons/tongue.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Razz]" src="images/icons/tongue.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Razz]" src="images/icons/tongue.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...