Ga naar inhoud


Dolby en geluid k*t


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

Ik heb mijn Topfield aangesloten op mijn versterker met een glasvezelkabel.

Het geluid is slecht, zit vaak naast het videobeeld en dolby digital is slechts te horen op de twee hoofdspeaker ipv alle 6 de speakers (inclusief basbooster)

Ga me steeds vaker afvragen of ik de juiste koop heb gedaan.

 

Alan

Link naar reactie
Delen op andere sites


AlanS, even helemaal los van het feit dat ik echt een Topfield fan ben vind ik persoonlijk dat jij een beetje irritant begint te worden. Ik heb van jou nog geen postief bericht gezien, je stelt vragen voor de gebruiksaanwijzing of oudere berichten gelezen te hebben (heel veel vragen) terwijl ik bijna zeker weet dat minstens 50% van jouw problemen veroorzaakt worden door incorrect gebruik of het niet lezen of begrijpen van de aanwijzingen.

Doe het even rustig aan en hou het vooral objectief en gezellig.

Als je op een wat positievere manier vragen stelt, zul je zien dat je ook veel sneller en uitvoeriger antwoord krijgt. <img border="0" title="" alt="[Knipoog]" src="images/icons/wink.gif" />

 

Groetuh,

 

Toxic[Q]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Moet ik voor jouw gemoedsrust (omdat jij Topfieldfan bent) positief zijn over de Topfield terwijl ik dat in het geheel (nog)niet ben?

 

Eerder heb ik vragen gesteld die al op het forum beantwoord waren. Er werd mij gewezen op de zoekfunktie. Daar heb ik gehoor aan gegeven. Ik heb bijvoorbeeld nu gezocht op dolby en daar kwam niets uit.

 

Er zijn geen antwoorden van mijn eerdere vragen te vinden in de gebruiksaanwijzing.

 

Misschien dat mijn taalgebruik je niet aanstaat zoals k*t of kl**t dat zal ik dan ook niet meer doen. Voor de rest moet je je positie niet misbruiken om persoonlijk te worden.

 

Veel vragen stellen zijn ook weer veel antwoorden voor andere gebruikers immers daar is het forum toch voor opgezet.

 

Je praat over incorrect gebruik daar ben ik het niet mee eens. Mijn satellietposities vallen nog steeds weg af en toe en ik ben niet achterlijk en weet echt wel hoe je ze vast moet leggen. Dolby geluid is niet goed, aansluiten daarvan is niet echt heel moeilijk.

MM blijkt inderdaad niet 100% te werken in combinatie met de Topfield.

 

Op zich ben ik absoluut niet negatief van aard maar als je 1100 euro uitgeeft en het blijkt een tegenvaller te zijn dan wil je nog wel eens mopperen. Ik stel voor dat ik het wat positiever probeer te houden en jij het wat minder persoonlijk.

groeten Alan

 

PS Als je goed kijkt op de forums zie je trouwens genoeg positieve dingen die ik schrijf. Ook geef ik antwoord op vragen van andere lezers zoverre ik de antwoorden weet. Zowel PM als op het forum.

 

<img border="0" alt="[Proost!]" title="" src="graemlins/beerchug.gif" />

 

<small>[ 11-03-2002, 03:08: Bericht gewijzigd door: alanS ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begin me af te vragen of je wel op de juiste kanalen kijkt ....

 

Dolby digital ( 5+1 ) wordt bij mij keurig herkent op de kanalen waar het ondersteund wordt uitgezonden ( bij mijn weten maar 2 )

 

Ben het met Toxic eens dat je wel heel impulsief vragen lanceert op dit board. Na je te hebben geattendeerd op de zoekfunktie is dit gelukkig wat minder geworden <img border="0" title="" alt="[Knipoog]" src="images/icons/wink.gif" /> .

 

Probeer iets meer zelf te ontdekken voordat je

gelijk een posting doet ,en doe dat dan ook op een andere manier. Dan is de kans groter dat iemand genijgd is te antwoorden op jou brandende vragen.

 

Succ6

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het forum er niet voor bedoeld is om heel veel vragen te stellen dan zal ik mijn vragen moeten verdelen over meerdere boarden. In ieder geval is het forum zeker niet bedoeld om er puberale ruzies op te houden daar hebben andere lezers niets aan. Laten we er dus voor de rest geen woorden meer aan vuil maken ik pas me wel aan.

 

Er zijn twee kanalen waar ik dolby op ontvang en dat is Prosieben en een cinedome. Het geluid komt wel door, de indicator op de versterker geeft ook aan:" dolby digital" echter is het geluid geen dolby digital.

Wanneer ik op hetzelfde kanaal mijn humax aansluit merk ik een wereld van verschil qua geluidskwaliteit.

 

groeten Alan

 

enne het is geneigd en niet genijgd <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" alt="[Lezen]" title="" src="graemlins/lezen.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Knipoog]" src="images/icons/wink.gif" />

 

<small>[ 11-03-2002, 11:39: Bericht gewijzigd door: alanS ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wie heeft het hier over ruzie ?

Ik wilde je alleen iets duidelijk maken

en hoop dat dat is gelukt.

 

Welke softwareversie gebruik je ?

Kan ik ook eens testen.

Met die van 27-01 heb ik geen problemen.

 

Enneh, neigen/nijgen. Ik kijk niet zo vaak in een woordenboek, wel in een gebruiksaanwijzing. <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

<small>[ 11-03-2002, 20:52: Bericht gewijzigd door: CUL8TER ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

hahahaha, lol.

 

Ik heb

MM gamma05

 

Topfield

SystemID 206

Loader versie v3.00

Driver versie v4.3.42

Firmware versie TF-JPC-4.57.13

 

Als ik op Firmware upgrade druk krijg ik de mededeling:"U moet de loader vernieuwen"

Heb jij dat ook?

 

Groeten Alan

 

Even iets positiefs: afstandbediening ligt lekker in de hand.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je niet negatief van aard bent, waarom interpreteer jij mijn bericht dan volslagen negatief?

Ik heb zelf ook een Topfield en ik kan de problemen die jij hebt niet herproduceren.

Als ik zelf een probleem constateer ga ik eerst zoeken, nogmaals zoeken en proberen. Als ik dan redelijk zeker weet dat het een bug of tekortkoming in het apparaat is ga ik pas vragen stellen of misschien een wat minder positief bericht plaatsen. Bij jou leek die volgorde net andersom <img border="0" title="" alt="[Knipoog]" src="images/icons/wink.gif" /> Mocht je verder nog wat op te merken hebben over de board admin en eventuele moderators, is het misschien raadzaam om mij of de betreffende moderator een e-mail of PM te sturen in plaats van zelf iemand persoonlijk aan te vallen. <img border="0" title="" alt="[Knipoog]" src="images/icons/wink.gif" /> Mijn bericht was in ieder geval GEEN persoonlijke aanval, maar meer een hint!

Probeer vooral de <img border="0" title="" alt="[Knipoog]" src="images/icons/wink.gif" /> en <img border="0" title="" alt="[Glimlach]" src="images/icons/smile.gif" /> en andere stille hints goed te lezen.

 

Groetuh,

 

Toxic[Q]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook een TF4000PVR en die zit ook via een glaskabel aangeslopten op mn Dolby 5.1 versterker(Pioneer). Het geluid en het beeld zijn echt perfect hoor. Het is alleen wel ff tobben voor je precies weet hoe je je Dolby systeem perfect insteld. Zo klinken muziekprogramma´s echt beroerd als je je systeem op 5.1 laat staan...

Maar dat is natuurlijk ee nkwestie van je even in de materie verdiepen en uitzoeken hoe Dolby digital werkt en wat het precies inhoudt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier was ik dus al bang voor, een discusssie.

Ten eerste val je me wel persoonlijk aan.

(je vind me nogal irritant)

Ten tweede trek je conclusies die niet correct zijn. (ik zou de gebruiksaanwijzing niet raadplegen)

Ik stel gauw een vraag op het forum omdat ik van mening ben het makkelijker is om een probleem op het forum voor te leggen dan zelf urenlang te gaan lopen zoeken. Echter blijkt dat niet erg gewaardeerd te worden door jou. Ik heb met niemand problemen loop PM ook met mensen te mailen in alle vriendelijkheid. Waar maak je je nou druk om. Als mijn gedrag je in de toekomst nog steeds niet bevalt mail me dan dan trek ik me wel terug. Dit is me te kinderachtig allemaal.

Groeten Alan

Link naar reactie
Delen op andere sites

satwilly, ik heb de mogelijkheid om de glasvezel even over te zetten op mijn humax.

Daar klinkt het wel goed. Dat houdt in dat mijn versterker goed staat. Toch ben ik blij om te weten dat het bij jullie wel werkt nu weet ik tenminste dat het geen algemeen probleem is.

Dus maar terug naar de winkel.

groeten Alan

Link naar reactie
Delen op andere sites

@alanS, jij hebt een een absolute recordtijd zowel jouw topfield uitgepakt, jouw Magic CI opgehaald, alles aangesloten, problemen geconstateerd en minstens 10 berichten met vragen op dit board gepost. Knap van je;)

Als je even naar boven leest, zie je dat ik met het hele verhaal aan wilde geven dat ik niet de enige ben die jouw plotselinge vele vragen opgevallen zijn.

Die <img border="0" title="" alt="[Knipoog]" src="images/icons/wink.gif" /> heb je ook gemist, want anders was je niet gelijk in de verdediging gegaan en had je daarmee verdere discussie ook totaal kunnen vermijden.

 

Groetuh,

 

Toxic[Q]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...