Ga naar inhoud


Belangrijk vraagje Topfield


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik ben van plan een Topfield aan te gaan schaffen, maar ik hoorde dat, als je een programma voor een "keywissel" opneemt, dat je na de wissel het opgenomen programma niet kunt terugzien. Lijkt me lastig maar is dit waar?

 

Vooral als volgende jaar de nieuwe situatie van C+ een feit is, dan kan je waarschijnlijk niets meer terugzien??? Graag de antwoorden.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Jip, wat jij zegt is zo...maar, je kunt als je het programma opgenomen hebt (gecodeert) het programma laten decoderen op de hd zodat je hem altijd kan blijven kijken. Leuk bedacht hé

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan moet je het programma wel decoderen voordat de key wissel plaats vindt. Bij programma's die opgenomen worden tijdens een key wissel kan je dus een deel wel en een deel niet zien.

 

Zenders die niet gecodeerd uitzenden hebben dit probleem niet.

 

Eigenlijk kun je de Topfield niet de schuld geven van dit gedrag. Het komt door het feit dat er 2 tuners in zitten en je schaft maar 1 CAM/smart card combinatie aan voor b.v. C+.

 

- Als de tuner waar je naar kijkt op een zender staat waar de CAM en smart card voor nodig zijn, kan de opname op harddisk alleen maar gecodeerd opgenomen worden.

- Als de tuner waar je naar kijkt op een zender staat waar de CAM en smart card niet voor nodig zijn, kan de opname op harddisk altijd ongecodeerd zijn. De CAM/smart card combinatie is dan immers vrij om gebruikt te worden voor de opname.

 

De CAM/smart card combinatie kan maar voor 1 zender tegelijk gebruikt worden.

 

Als je toch een gecodeerde opname hebt, kun je die voor een key wissel ongecodeerd maken door er een kopie van te maken. De kopie wordt dan gemaakt mbv de CAM/smart card combinatie. Kijken naar een andere zender is dan even niet mogelijk.

Je kunt een gecodeerde opname niet herkennen op de harddisk. Je merkt het pas als de key wissel heeft plaatsgevonden.

 

Dus als je een key wissel verwacht tijdens een opname, dan moet je er voor zorgen dat de tuner waar je naar kijkt op een FTA zender staat.

 

Ik hoop dat het zo wat duidelijker wordt.

 

CU

 

Urkie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat die kaart wissel los staat van de key wissel.

 

Als C+ overstapt op seca2, of hoe dat dan ook mag gaan heten, en alle CI ontvangers met een Aston Seca CAM worden dan niet meer ondersteunt, dan heeft C+ heel veel boze klanten. Dat betekent dat geen enkele CI ontvanger meer werkt icm een Aston Seca module. Of het nou een TF is of niet, dat maakt dan niet meer uit.

Die boze klanten gaan echt niet betalen voor een abonnement als ze niets meer kunnen ontvangen.

 

Ik ging ervan uit dat jij met key wissel, het op regelmatige tijden versturen door C+ van nieuwe decryptie keys. Als dat toch jouw vraag was, dan blijft mijn eerdere antwoord geldig.

 

Als je bang bent voor die kaart wissel van C+, dan moet je een C+ goed gekeurde ontvanger kopen. Volgens mij zijn die er helaas niet met een HD erin.

Ik heb zelf een TF en zou nooit een C+ ontvangertje willen hebben als mijn hoofd ontvanger. Misschien erbij voor in de slaapkamer o.i.d., maar niet voor in de huiskamer.

Wat C+ nu doet lijkt erg veel op wat ene Bill Gates uithaald met de internet browser. Tevens lijkt de klantgerichtheid van C+ als 2 druppels water op die van UPC, dus ik wil zo weinig mogelijk met ze te maken hebben.

 

CU

 

Urkie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je antwoord Urkie.

Ik begrijp dus uit je antwoord dat we niet bang hoeven te zijn voor de toekomst als een Topfield wordt aangeschaft. Ik vindt het n.l. een prachtige ontvanger.

 

Gr.,

 

Jos.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alle mensen met een CI ontvanger en een officieel abonnement van C+ zitten met spanning te wachten op de dingen die gaan komen.

Doet ie ut of doet ie ut niet als C+ overstapt op seca2?

 

Maakt dus niet uit wat je koopt als je een CI ontvanger gaat aanschaffen.

Alleen C+ gecertificeerde gebakjes hebben geen problemen als er overgestapt wordt naar seca2, maar of je nou zo blij moet zijn met die C+ gecertificeerde gebakjes?

 

CU

 

Urkie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooi antwoord !

 

Als aanvullling kan ik alleen nog bedenken

dat kopieeren/decoderen in >>>> mode kan.

Dus ragsnel, en vaak staan bij een off. abo de

keys voor 2 maanden op de kaart.

 

Dus in tegenstelling voor de filemakers van de fun/gold.ds9 kaartjes maar hopen dat C+ zo laat mogelijk de verse key stuurt voor de volgende maand <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij het opgestuurde Canal+ blad wat ik thuis krijg opgestuurd staat op de laatste pagina een advertentie voor Canal digital, en wat zeggen ze zelf wat je nodig heb om dit te ontvangen, een digital ontvanger bij uw vakhandelaar te krijgen en een bijbehorend kaartje van canal.

Deze advertentie ga ik bewaren, als het niet werk met de nieuwe kaart schuif ik canal deze advertentie voor hun neus.

Dus ik denk persoonlijk dat het allemaal nog wel mee zal vallen, ze hebben het al moeilijk genoeg.

Een klant is een klant zou je denken, nou bij canal weet je het maar nooit. <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...