Ga naar inhoud


Topfield PVR met Magic module of toch Freecam?


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen. Ik sta op t punt de knoop door te hakken en over te stappen op een topfield. Misschien dat een paar gebruikers mijn vragen kunnen beantwoorden.

 

Er is in middels een Topfield PVR 4000 CoCi uit met ingeboude conax en nog 2 vrije slots. Volgens de specificaties is hij gelijk aan de pvr 4000 (op dat ingebouwde conax na). Het vreemde is dat deze machine gemiddels ongeveer €35 goedkoper is (in Duitsland) dan de "normale" PVR. Is deze al (of evt in de toekomst) te patchen naar allcam? Dat laatste zou erg fijn zijn. Weet iemand of deze coci uitvoering andere "nadelen" heeft? Exotische en minder goed supporte firmware bijvoorbeeld?

 

Mijn 2e vraag is of in je met behulp van de magic module en versie 11 van de software daarvoor inmiddels vergelijkbare resultaten kwa 5in1 boekt als met bv een gepatchte humax. Of is daarvoor de (zeer schaars en prijzige) Irdeto Allcam nodig? Met andere woorden hoe humax 5400 wordt de PVR met een Magic Module?

 

Mijn 3e vraagje heeft te maken met NTSC. De NBC feeds op bijvoorbeeld de Telstar 12 zijn in NTSC. De humax geeft deze niet goed weer (Tenzij je de MIC firmware download maar die is weer niet pluscam). Hoe zit dit met de Topfield. Volgens de handleiding (gedownload) switcht ie automatisch van Pal naar NTSC. Kan iemand dit confirmeren? Ook de NTV uit Rusland zend uit in NTSC. Ik ben in t bezit van een multisystem tv dus dat mag t probleem neit zijn.

 

Tenslotte vraag ik me af of als je en een aston 1.5 en een magic (of allcam) module er in hebt zitten (samen, dus 2 cams) de pvr nog steeds een opgenomen uitzending gedoceerd op de harde schijf plaatst met alle nadelen van dien (achteraf module en smartcard nodig om te kijken naar de opname) of dat hij zo "slim" is te detecteren dat er in t 2e slot een module en kaart zit die dezelfde codes (in dit geval voor seca) bevatten? Dus Bijvoorbeeld Ned 1 opnemen mbv van Aston en naar BBC prime kijken in Viacces via de andere cam? Of Ned 1 kijken via Aston en Discovery opnemen via de andere cam?

 

4 Vragen die mij een heel stuk verder zouden helpen bij mijn keuze. Iemand?

 

Groetjes en alvast bedankt.

 

Lotusje

Link naar reactie
Delen op andere sites


voor vraag 1 moet je even naar http://www.sat4all.com/nl_ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=23;t=000901;p= gaan en het berichtje van bad-bulls lezen misschien kan je voor meer info een pm aan hem schrijven. Gaat over patchen topfield4000coci

 

Vraag2 Ik ontvang met MM met gamma0.11 erin alles wat ik met mijn humax5400 ook kon ontvangen.

 

Vraag3. Bij mij schakelt mijn Topfield prima over naar NTSC. Je tv moet het natuurlijk wel aankunnen anders krijg je zwart/wit beeld.

 

Vraag4. Weet ik niet. Ik neem veel op en kijk ondertussen naar andere gecodeerde kanalen. En dat terwijl ik mijn aston cam er niet eens in heb zitten maar alleen mijn MM. Ik heb nog nooit problemen gehad met afspelen van mijn opgenomen gecodeerde films. Echter zal ik het zo even proberen voor je. Moet eerst even recente kaart maken voor de aston.

15 minuten later, de test: Ik heb in mijn Topfield twee cams Aston1.05 en de MM geplaatst.

Op hispasat neem ik een film op (Palco) en ik kijk astra Canal+. Het zag er veelbelovend uit omdat de ledjes van de kaart in de astoncam gingen branden waardoor je denkt dat de MM ongemoeid gelaten word. Echter de film is niet gedecodeerd opgenomen. Het antwoord op vraag4 is dus:" Nee "

 

<small>[ 28-04-2002, 04:11: Bericht gewijzigd door: alanS ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je info en ervaringen.

 

Ik had echter nog een paar vraagjes. Hoe is jou opstelling? Heb je 2 draaibare schotels staan of 1 draaibare en 1 op astra?

 

Wat is de "handigste" opstelling (schotelwise) voor de pvr?

 

Hoe zit t met de verhalen die ik hoor over vastlopers met de magic module (bij het switche nvan coderingen?) en dat de topfield een zeer trage zapper zou zijn?

 

Nogmaals bedankt voor alle info.

 

lotusje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Topfield traag????

Ik heb een humax en een Topfield...en ik kan je vertellen, de Topfield is supersnel met zappen hier me een MM en 011 gamma erop... <img border="0" title="" alt="[Glimlach]" src="images/icons/smile.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Lotusje,

 

Ik heb een draaibare schtoel en een schotel met dubbele lnb (astra-hotbird) aangesloten op mijn Topfield4000. Naar mijn idee de beste combinatie.

Dankzij de dubbele kop kan je razendsnel zappen op de twee belangrijkste satellieten. Dankzij mijn draaibare schotel hoef ik niets te missen.

Inderdaad heb ik wel regelmatig wat kleine probleempjes met de MM. Vooral de gamma0.11 heeft nogal eens dat hij spontaan in beeld geeft "initializing cam" Beeld is dan weg maar is ook snel weer terug. Echter heb ik er al het vertrouwen in dat dit in de toekomst allemaal opgelost word.

Hoop dat je alle antwoorden op je vragen hebt, anders lees ik het wel weer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

MM werkt hier prima met een enkele keer een hapering in de TF Coci.

 

Opstelling BB op de TF Coci

1 x 1,50 mtr 36V draaibaar

1 X 90cm vast met 2 X lnb Astra + Hotbird

Modules Magic en Freecam Kina verssie 2 x fun

 

Opstelling BB Humax IRCI 5400

1 X 90 draaibaar

Card fun

 

Verders nog een paar andere ontvangers die stoffig liggen te worden in een kast.

 

Let op zoals eerder verteld met de Coci komen straks hele leuke dingen.

 

Greetzz BB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt iedereen voor de info. Ik heb nu een humax staan met 90 cm op diseq 1.2 ik denk dat ik daar dus een dualfeed aan toevoeg.

 

Nogmaals Thanx iedereen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...