Ga naar inhoud


Bakken en braden


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

Wie kan me een beetje helpen met bakken en braden.

Ik heb onverwachts de vrouw in het ziekenhuis

Ik heb me nooit bezig gehouden in de keuken.

Nu heb ik hier 4 rauwe karbonades, wat nu......

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 95
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Origineel bericht van: S40 1998
Wie kan me een beetje helpen met bakken en braden.
Ik heb onverwachts de vrouw in het ziekenhuis
Ik heb me nooit bezig gehouden in de keuken.
Nu heb ik hier 4 rauwe karbonades, wat nu......


Bakken en braden en dan opeten, overigens wat een vraag :Dsick en drie gasten uitnodigen..... :D

Verder wordt je nog erg druk met poetsen :D

En de hartelijke groeten van Poetsdoekje...

 

COMPUTERS ??!!.... De meeste fouten zitten tussen het toetsenbord en de stoel........

Link naar reactie
Delen op andere sites

haha

 

Boter in de pan, pan op het vuur lekker hoog zodat hij snel warm is, boter helemaal laten smelten en een beetje bruin laten worden, als je te lang wacht brandt je boter aan.

 

Terwijl de boter smelt wat peper, zout eventueel andere kruiden op de karbonaadjes (Je hebt er 4 dus ik zou een beetje experimenteren, de een wat meer zout, de ander wat meer peper etc. dit proberen te onthouden (je kan ze eventueel markeren door op bepaalde plekken ze een beetje door te snijden) dan kun je de verschillen proeven), als de boter dus helemaal gesmolten is de kabro's voorzichtig in de pan doen. Als je ze erin ploft spat het vet op en brand je jezelf.

 

Nu om de 10-20 seconden even draaien zodat de buitenkantjes mooi bruin zijn. Vuur wat lager en ze langzaam laten gaar bakken. Na 5 minuutjes eentje op een snijplank even een stukje doorsnijden. Als de binnenkant niet meer rood is zijn ze gaar.

 

Overigens is het misschien slim om ze niet alle 4 tegelijk te doen. Als je ergens een potje doperwten vindt deze met vocht in een pannetje en op het vuur langzaam laten opwarmen. Als de erwtjes te heet zijn om te eten is het klaar. smile - Dit duurt langer dan het vlees dus dit als eerste opzetten en af en toe doorroeren.

 

Aardappels vergeet maar met je eerste kook avontuur - bak maar een paar frietjes smile

 

p.s. De boter voor in de pan is NIET dezelfde boter als op je brood laugh

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Al vast bedankt voor de reactie.

Wel graag serieus reageren, ik ben echt een leek en de koelkast

heb ik nagenoeg leeg want er was wel wat voorraad.

In de kast heb ik vloeibare boter gevonden

Ook heb ik een bus met karbonade kruiden gevonden.

Hoeveel kruiden moet ik er op strooien.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: S40 1998
Al vast bedankt voor de reactie.
Wel graag serieus reageren, ik ben echt een leek en de koelkast
heb ik nagenoeg leeg want er was wel wat voorraad.
In de kast heb ik vloeibare boter gevonden
Ook heb ik een bus met karbonade kruiden gevonden.
Hoeveel kruiden moet ik er op strooien.


Hangt er vanaf wat je lekker vindt, ik hou van sterk gekruid eten een ander niet. Probeer daarom op de een wat meer en de ander wat minder. Wel beide kanten doen.

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

In princiepe kun je alle boter (vast of vloeibaar) gebruiken. Of olieen (zonnebloem of olijfolie).

 

Het is alleen niet zo lekker met smeerboter en ... hmm ik heb het al lang niet meer gedaan maar volgens mij werkt broodboter ook niet zo heel erg goed.

 

Hoe dan ook die vloeibare bak en braad boter van je is perfect (even datum controleren) , deze is alleen sneller warm.

 

Als hij gaat bubbelen in de pan is het ongeveer warm genoeg.

 

En maak je niet TE druk. Als je het niet aan laat branden en niet half gaar opeet kan er weinig misgaan. Wat betreft aanbranden merk je snel genoeg. Je keuken wordt blauw van de rook en je vlees zwart - dan ben je dus te laat smile - en voor half gaar haal je af en toe een karbootje uit de pan en snij hem door om te kijken of hij door en door gebakken is (dus niet meer rood van binnen).

 

Verder is koken niets anders dan proeven en proberen. Ik garandeer je dat je binnen 2 weken een goede pot eten op tafel zet zonder er al te veel meer bij te hoeven nadenken - welke ook nog lekker smaakt smile.

 

Kun je alleen beter voor je vrouw verborgen houden... ik heb ooit eens voor de mijne gekookt terwijl zij tot laat aan het werk was en nu krijg ik regelmatig telefoontjes dat ze wat later is en of ik alvast met het eten kan beginnen smirk

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: The Iron Maiden
Heeft je vrouw niet ergens een kookboek liggen?

Dan hoef je niet zo veel te experimenteren

mvg,
The Iron Maiden


Een kookboek is ook maar iemands smaak wink

Ik vind ze meestal te zuinig met de kruiden. Maar om te beginnen is dat zeker een goed idee.

Wat overigens erg makkelijke maaltijden zijn om klaar te maken zijn de Pasta met bolognese sauzen. Spaghetti, Macaroni etc. Hier kan weinig mee misgaan en je kan er alles ingooien wat je lekker lijkt smile

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Agent Mike

 

 

 

wat een geneuzel...

 

wat veel belangrijker is:

 

hoe gaat het met je vrouw?

geef haar de volle aandacht.

ze heeft het vast nodig.

 

en voor het eten:

afhaalchinees o.i.d.

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof dat deze eerste bakles is geslaagt.

De eerste karbonade is gebakken en heb een stukje geproeft.

Het kon iets sterker wat betreft de kruiden maar hij is wel gaar.

Ik heb wel na dat ik de karbonade aan beide zijden had voorgebakken een kopje warm water toegevoegd en daarna 5 minuten

zacht door laten sudderen.

 

Morgen kom ik terug voor de aardappelen.

 

Eerst bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Agent Mike



wat een geneuzel...

wat veel belangrijker is:

hoe gaat het met je vrouw?
geef haar de volle aandacht.
ze heeft het vast nodig.
en voor het eten:
afhaalchinees o.i.d.


Met mijn vrouw gaat het gelukkig wat beter.
Vorige week is ze met spoed opgenomen.
Ze heeft momenteel gemo therapie en had hele hoge koorts.40,7gr
ze is opgenomen en direct aan de nodige apparatuur gelegd en
toen bleek door de hoge koorts dat haar bloeddruk was gezakt
met een onderwaarde van 20 met momenten van 17.
Gelukkig is dat allemaal weer normaal en de rest is afwachten.
Ze heeft botkanker.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...