Ga naar inhoud


Bakken en braden


Gast Kimble

Aanbevolen berichten


  • Reacties 95
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Gast S40 1998

Om te beginnen wil ik iedereen bedanken voor het medeleven.

Het is heel moeilijk om dit topic weer op te pakken.

Het begon voor menigeen waarschijnlijk als een grap maar het

is realiteit.

Ik zit nu als satelliet hobbyist hier alleen met mijn trouwe

viervoeter.

Het eten voor hem is voor mij wel bekend.

Om de topic weer op te pakken vraag ik om het volgende:

In de diepvries vond ik een kilo gehakt,Half om half.

Hoe moet ik dat nu gereed maken om te braden.

Alleen een paar ballen van te maken lijkt me niet zo moeilijk maar wat moet ik er aan toevoegen.

 

Iedereen wil ik alvast bedanken voor de inzet.

 

Groeten S40 1998

Link naar reactie
Delen op andere sites

sterkte de komende tijd.

maar nu ut gehakt waar je om vroeg

wat ik doe is een uitje snipperen zakkie kruiden(verstegen gehaktkruiden)er door mengen eventueel een eitje en paneermeel

zaakie door elkaar mengen en er ballen van draaien (je kunt er ook 4kante blokken van maken dan heb je gehakt brokken

 

 

dm8000 powerd by rudream line X 3.2 white HBB-tv

Link naar reactie
Delen op andere sites

S40 1998,

Even een aanvulling op het bericht van Uniden.

Neem een sneedje brood, haal de korsten eraf, iets vochtig maken en door de gehakt kruimelen. Dan vallen de ballen tijdens het bakken niet zo gauw uit elkaar.

 

Succes en de vriendelijke groeten,

 

Johan

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Inmiddels ben ik bijna 4 maanden verder maar het gemis blijft.

Iedereen nog bedankt voor het meedeleven.

 

Nu even verder met de poosting zoals ik die heb begonnen.

Het koken en bakken gaat me momenteel redelijk af.

Wel heb ik een vraag over biefstuk daar mijn vrouw eerder die

altijd lekker gereed maakte.

Wat moet ik als kruiden gebruiken, veel of weinig.

Moet ik bakken in croma of kan dit ook in vloeibaar.

Moet ik ergens opletten.

Voor ik het vergeet is mijn schermnaam is gewijzigd van S40 1998 naar S60 2005

 

Groeten en bedankt voor alle steun.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het bakken in vloeibaar kan zondermeer.

Het kruiden van biefstuk is simpel want dat is gewoon met zout en peper.

Peper is er in verschillende soorten en mijn voorkeur gaat uit naar 4 seizoenen peper

maar dan wel vers gemalen en grof gemalen is het lekkerst

ook bak ik meestal een paar champignons of uitjes mee.

 

Het bakken is belangrijk want daar valt of staat alles mee.

De peper kan meteen maar het zout doe je als allerlaatste er op tijdens het bakken want zout onttrekt vocht.

De boter/vloeibaar maak je goed heet zodat het net niet verbrand

en dan de biefstuk er in en beide kanten dicht schroeien.

De biefstuk mag daarbij niet stil liggen in de pan hij moet in beweging blijven

en dat doe je dus door te schuiven met de vork

maar beslist niet in het vlees prikken want dan word het taai.

 

De gemiddelde baktijd na het dicht schroeien is:

De eerste kant 1 minuut dan omkeren en 2 minuten laten bakken.

Dan weer omkeren en weer 1 minuut laten bakken zodat beide kanten in totaal 2 minuten gebakken zijn.

Belangrijk is dat je niet gaat denken dan bak ik hem wel aan elke kant 2 minuten

want dan is je biefstuk niet gelijkmatig verhit en is er een kant al weer koud geworden

Is de biefstuk wat dikker dan normaal dan de baktijd iets langer.

 

Het aller belangrijkste is dat je het vlees niet uit de koelkast haalt en meteen gaat bakken.

Het vlees moet eerst acclimatiseren zodat het in 1 keer kan dicht schroeien.

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je hem mals wil houden maar niet al te rood, kan je hem ook na het dichtschroeien, in alu folie wikkelen en nog een paar minuten grillen. smaakt erg lekker en droogt niet uit.

xtrend 6500 320G intern / dreambox 800se, 500G intern / dreambox 500hd / azbox elite hd / Skymaster 80cm quad lnb titanium, 19,2 oost / Triax 110 , quad inverto Inverto Black Ultra lnb, 23,5 oost, inverto Inverto Black Ultra lnb, 28,2 oost / No Name 125cm single lnb black ultra draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...