Ga naar inhoud


Bakken en braden


Gast Kimble

Aanbevolen berichten


  • Reacties 95
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Han Peekel bedankt voor het mede leven.

Ik heb inmiddels de site voor de kookklunsen bij mijn favorieten

geplaatst en heb het recept voor de aardappelen door gelezen.

Ik geloof dat ik daar veel mee kan.

 

Bedankt ook de anderen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

sterkte gewenst met de situatie S40 1998,

 

en als de consternatie met koken te ingewikkeld wordt, moet je eens overwegen een kookcursus te nemen

 

a) is het vaak harstikke gezellig (en dat kun je geloof ik ook wel gebruiken als ruggesteun)

B) leer je er vaak ook gezond koken

c) leer je binnen budget inkopen en koken

 

Ter lering ende vermaak heb ik een receptje voor je:

heb zelf gemaakt eergisteren (goede gezonde winterkost

 

ierse wortel stamppot met warme vinegraite (ipv jus) appelschijfjes (1/2 appel pp) + (kwart pp) bloedworst + kalfsbraadworstjes.

is de moeite waard.

 

verhouding aardappels <> winterpeen (4aardapp :1 peen per persoon)

Ketel met water aan de kook brengen

1e)

winterpeen effe schillen, langssnijden en in kwartier en schijfjes snijden dwars >in ketel

2e)

aardappels wassen en met schil schijfjes snijden > in ketel

3e)

halve ui au Julienne snijden > in ketel

 

mengsel staat net onder water en voordat het leegkookt (+- 10 minuten) zonder deksel is het klaar

in een kom of de ketel laten uitdampen en iets afkoelen

 

tijdens die 10 minuten heb je appelschijfjes en bloedworst in roomboter aangebraden (vakke spatel gebruiken voor omdraaien totaal 2 x 2 minuten)

 

en twee of meer Kalfsbraadwostjes in bodempje olie en roomboter gebraden (nooit in prikken met vork)

braadtijd van al het vlees en appel kan qua tijd net kloppen afhankelijk van hoeveelheid per persoon

 

 

Je neemt de passe vite met grof zeef en passeert de stamppot

dit mag ook met de originele stamper!

Je maakt een vinegraite van appel-azijn en vierge Olijfolie en wat fijngesnipperde bieslook en fijngesneden peterselie - afproeven met wat zeezout en zwarte peper, lichtjes warm een een melkpannetje.

 

je neemt een ringvorm op je Bord en plaatst daarin de grof gepasseerde rats of gestampte stamppot

 

je plaatst enkele bloedworst en appelschijfjes ernaast

 

je legt een halve of een heel braadworstje langszij

 

je drappeert met een eetlepel enkel het vlees en appel met de vinegraite

 

je dient op

 

 

chiao

Angela

Bob James

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 weken gelee lag tante merde ook in het hospitaal, ik kan me het wel voorstellen, ik had in 12 jaar ook nooit meer een aardappel gekookt.

de stoute schoenen aangetrokken en geprobeerd, wie merkt het als het niet goed lukt ? smile

wonder-boven-wonder ging het nog goed ook, heb nog nooit zo lekker gegeten en m'n 2 meiden leven ook nog smile

 

maar als je het niet vertrouwd :

 

maandag : chinees

dinsdag : italiaan

woensdag : frituurpan

donderdag : turk

vrijdag : griek

zaterdag : kroegvoer (worstbroodje, pizzabroodje, pinda's smile )

zondag : sapjes

 

 

voila smile

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Tonskidutch ,dit is niet zo direct voor een leek.

Gisteren avond heb ik gezegt dat ik terug zou komen met de

aardappelen. De aardappelen heb ik inmiddels geschild en gewassen.10 stuks vind ik eerst voldoende.

Ik heb hier een pan gevonden waar ze allemaal op de bodem kunnen liggen,wat nu.......

 

maandag : chinees

dinsdag :

woensdag : frituurpan

donderdag :

vrijdag :

zaterdag :

zondag :

 

Hallo Ome MERDE,ik heb even ook jou tip bekeken maar er blijft

alleen de chinees en de frituurpan over.

De chinees is s,maandags bij ons ook nog gesloten.

 

Toch ga ik eerst voor de aardappelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Water in de pan tot dat de aardappels net onder zijn.

Zout er bij en +/- 20 min. koken.

Met een vork in de aardappel prikken.

Als deze in 2 breekt (aardappel smile ) dan is tie gaar.

 

Aardappels afgieten en even terug op het vuur om droog te stomen.

Pas op dat ze niet aanbranden.

 

succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aardappels is een makkie...op het vuur ( heet water tot net boven de aardappels ) beetje zout er op en aan de kook brengen,daarna deksel erop en vuur op laag pitje.

Na 10/15 min af en toe ff prikken om ze kijken of ze gaar zijn.

 

Afgieten en klaar zijn ze.

 

Sterkte met je vrouw en das veel belangrijker als een paar van die aardappeltjes !

compu's leuke dingen,had ik er maar meer verstand van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De aardappelen staan inmiddels op het vuur ze staan net onder water en heb er een theelepel zout aan toegevoegd.

Ik heb ze aan de kook gebracht en daarna het vuur wat lager gezet.

Nu af en toe even prikken of ze gaar zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

HEYYYYYY,,,het is gelukt ook na het afgieten van het water

nog even laten drogen lukte zonder aan te branden.

Zo we hebben nu aardappelen en karbonade.

Nu nog wat groente.

In de kast vond ik een blik bonen.

Moeten deze gekookt worden of is dat al gebeurd op de fabriek.

Als ik die op het vuur plaats moet ik daar dan ook nog iets aan toevoegen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tot nu toe wil ik ieder bedanken voor het meedeleven.

Op dit moment kan ik zeggen dat ik zelf heb gekookt.

Alle maal tot nu toe erg bedankt en tot de volgende cursus.

 

groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: S40 1998
Tot nu toe wil ik ieder bedanken voor het meedeleven.
Op dit moment kan ik zeggen dat ik zelf heb gekookt.
Alle maal tot nu toe erg bedankt en tot de volgende cursus.

groeten


Als straks je vrouw weer bij je thuis is kun je lekker voor haar koken smile

Kan jij trots op haar zijn dat ze zo een zware ziekte bevecht en zij op jou dat je er alles aan doet om haar bij te staan.

Thumbs up!

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...