Ga naar inhoud


Bakken en braden


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

hier ook, boter geeft natuurlijk een lekker extra smaakje (bij gebakken ei bv) maar olijfolie net iets gezonder.

xtrend 6500 320G intern / dreambox 800se, 500G intern / dreambox 500hd / azbox elite hd / Skymaster 80cm quad lnb titanium, 19,2 oost / Triax 110 , quad inverto Inverto Black Ultra lnb, 23,5 oost, inverto Inverto Black Ultra lnb, 28,2 oost / No Name 125cm single lnb black ultra draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 95
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

schroei het vlees in hoge temperatuur even aan alle kanten dicht.

( dit moet eigenlijk voor alle rood vlees soorten, zelfs als je het daarna gaat stoven...)

in welk bakvloeistof doet er in eerste instantie niet zo heel veel toe, echter kunnen sommige bakvloeistoffen niet zo goed tegen hoge temperaturen.

 

het beste kun je de biefstuk dan even in (olijf)olie dichtschroeien, even door laten garen en op het laatst even een stukje echte boter toevoegen.

de biefstuk moet niet doorgaren.

hiervoor kun je een ouderwetse test gebruiken.

 

als je jouw wijsvinger en duim wat ontspannen hebt en je drukt op jouw huid dan voelt dit wat zacht aan, breng je echter de duim en wijsvinger naar elkaar toe dan zal deze huid bij het indrukken wat steviger aanvoelen.

als je nu op de biefstuk drukt dan is de zachte lichte tegendruk tegen het rode aan en als het vlees wat veerkrachtiger is dan is het vlees stukken gaarder.

 

als uiteindelijk het vlees naar je zin in ( en dat zal toch wel wat oefening zijn !) dan kun je het vlees uit de pan halen en even in wat alu-folie wikkelen en gewoon op het aanrecht leggen.

ondertussen de rest van het eten op je bord scheppen en daarna het vlees uit de folie halen.

door dat het vlees wat heeft kunnen 'rusten' zal het bloed wat nog in het vlees zit bij een rode biefstuk wat mooier door het gehele vlees trekken en nog wat malser zijn.

 

let op......

 

het gaat bij koken uiteindelijk niet of het allemaal gelukt is zoals je gepland had, het gaat er om dat je er wat plezier aan beleeft en dat het in jouw geval wat afleiding aan de dag geeft.

 

 

 

DB 7000 met pli-jade, DB 500 met pli-jade.

DB 600( image ?), VU + Duo met open-pli

philips 6073 / nokia 9500/ humax 5400 ci ( staat stuk in de kast, wie is er handig??)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat ik met jullie hulp wel verder kom.

 

het gaat bij koken uiteindelijk niet of het allemaal gelukt is zoals je gepland had, het gaat er om dat je er wat plezier aan beleeft en dat het in jouw geval wat afleiding aan de dag geeft.

 

Het laatste wat je schrijft heb ik echt nodig.

...wat is het stil,elk moment als je gaat en weer thuis komt.

Mijn hondje wacht op me en dat geeft toch nog wat troost.

 

Groeten S60 2005

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een biefstuk bak je in boter en niet in olijfolie.

Olijfolie heeft namelijk een heel eigen smaak.

Als je biefstuk koop kijk dan wel of de biefstuk niet door een vermalser is gehaald.

Dat is zo'n apparaat wat er gaatjes in prikt zodat het vlees malser lijkt.

Hierdoor gaan de spiercellen stuk en dan is er een slechte waterbinding,

de biefstuk verliest dan vocht en word taai

 

Echte biefstuk komt altijd van de achtervoet en is mals van zich zelf.

In de voorvoet zit ook een mals stukje vlees en dat noemen ze jodenhaas

dat kan wel als biefstuk bereid worden

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

--- Spareribs in honingmarinade

 

Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 

twee spareribs van ongeveer 300gr

vier eetlepels dunne honing

vier eetlepels tomatenketchup

peper, zout, oregano en tijm

 

Verwarm de oven voor tot 200°.

Meng de honing en ketchup en de kruiden naar smaak.

Smeer de spareribs in met 3/4 van het mengsel.

Laat de ribben ongeveer 30 minuten bakken in de oven.

Smeer de spareribs in met de rest van het mengsel.

Laat de ribben nog een kwartiertje bakken in de oven.

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

lekker recept voor de reserveribben leo... smile

 

indien men de baktijd te lang gaat vinden kun je ze ook eerst even voorgaren in een pan water met een bouillonblokje.

daarna als de ribben bijna gaar zijn ze in een schaal doen met de marinade.

als het vlees nog warm is dan trekt de marinade er nog lekker in.

wel even een poos laten trekken....

daarna afbakken op 200 graden in de oven.

 

die marinade kan trouwens zeer divers gemaakt worden.

mooie combinatie's zijn o.a. honing en thijm

ook honing en mosterd is lekker.

en wat dacht je van eenvoudig wat ketjap, chili en knoflook.

wat je wel het meest aantreft is een beetje een zoetje in de marinade (de honing of de zoete ketjap.

 

alle marinade's moeten wat afgeslapt worden met olie en bijvoorbeeld sherry, anders zullen deze het vlees verbranden tijdens het afbakken.

 

kijk ook eens op bijvoorbeeld smulweb of mijnreceptenboek voor mooie voorbeelden.

 

(koken kan men leren, gewoon proberen en daarna het eten verteren !)

 

DB 7000 met pli-jade, DB 500 met pli-jade.

DB 600( image ?), VU + Duo met open-pli

philips 6073 / nokia 9500/ humax 5400 ci ( staat stuk in de kast, wie is er handig??)

Link naar reactie
Delen op andere sites

En dit smaakt ook wel lekker als zoetzure marinade.

De spareribs kan je ook vervangen voor schouderkrabben daar zit meer vlees aan.

 

1 kg spareribs

 

1 -- kopje bruine suiker

1/2 kopje appelciderazijn

1/2 kopje ketchup

 

Nog 1 zoetzure marinade

 

1kg spareribs

 

1 eetlepel olie

4 teentjes knoflook

5 eetlepels sojasaus

2 eetlepels wijnazijn

peper

zout

1dl tomatensap

1 eetlepel sesamolie

1 eetlepel suiker

 

Als je een rookoventje hebt kan je het nog lekkerder maken.

 

Dan hoef je niet te marineren.

Ik gebruik dan beuken of appelhout en een klein stukje denne-eikel geeft ook een aparte smaak

 

Een BBQ kan je ook als rookoven gebruiken als er een deksel op kan.

 

 

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Hallo allemaal die me in de loop van de tijd hebben geholpen met het nodige bakken en braden, nogmaals bedankt.

Ik moet me eigenlijk een beetje schamen maar ik heb normaal kant en klaar gemarieneerde kippenpoten uit de winkel.

Nu heb ik hier helemaal nog niks opzitten.

Wat is de eenvoudigste manier maar toch lekker om er op te doen.

Gr. S60 2005

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: S60 2005
Hallo allemaal die me in de loop van de tijd hebben geholpen met het nodige bakken en braden, nogmaals bedankt.
Ik moet me eigenlijk een beetje schamen maar ik heb normaal kant en klaar gemarieneerde kippenpoten uit de winkel.
Nu heb ik hier helemaal nog niks opzitten.
Wat is de eenvoudigste manier maar toch lekker om er op te doen.
Gr. S60 2005


je hebt van die potjes in de winkel 'kippenkruiden', 'vleeskruiden'

gaat prima. Ander peper, zout beetje cajun als je van pittig houdt. Rest is smaak afhankelijk. Je kan ze bv een nachtje in de sojasaus laten staan.

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Betekend het als ik de kruiden er op doe dat ik deze moet laten intrekken gedurende een bepaalde tijd.

Bij karbonade dee ik dat vaak niet maar smaakte wel goed.

Nu is natuurlijk een karbonade niet zo dik +/- 15 mm als een kippepoot van 40 tot 50 mm.

Zojuist vond ik hier kipkruiden met zout, is dat alleen voldoende.

Hoeveel tijd moet ik het laten intrekken,als ik die nu ga kruiden kan ik dat bijvoorbeeld vanavond laat dan nog braden.

 

Gr. S60 2005

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: S60 2005
Betekend het als ik de kruiden er op doe dat ik deze moet laten intrekken gedurende een bepaalde tijd.
Bij karbonade dee ik dat vaak niet maar smaakte wel goed.
Nu is natuurlijk een karbonade niet zo dik +/- 15 mm als een kippepoot van 40 tot 50 mm.
Zojuist vond ik hier kipkruiden met zout, is dat alleen voldoende.
Hoeveel tijd moet ik het laten intrekken,als ik die nu ga kruiden kan ik dat bijvoorbeeld vanavond laat dan nog braden.

Gr. S60 2005


Nee, kruiden laat ik nooit intrekken. Volgens mij gebeurt dit ook niet. Daarom vinden de meeste mensen, ik inclusief, het vel altijd het lekkerste.

Echter bij een soja bad achtig iets (beetje sambal erbij hmmm) laat je het wel intrekken.

En ja je kip kruiden met alleen zout kunnen voldoende zijn. Alles hangt af van smaak weet je. En als je het maar goed bakt is kip eigenlijk al lekker van zichzelf.

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...