Ga naar inhoud


Hyundai 1000 met een twin LNB


Gast

Aanbevolen berichten

Ik word gek! Heb een Hyundai 1000ir en een twin LNB. Zo af en toe, maar ik weet nooit wanneer, gaat het beeld op zwart. Ook bij de free to air zenders. Alles weg. Na prutsen (kabels los, receiver aan en uit en zo) gaat het beeld spontaan weer aan. Heeft iemand hier ervaring mee? Mijn leverancier weet het ook niet meer. <img border="0" alt="[Huilen]" title="" src="graemlins/huilen.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


ik heb ook last van zoiets

bij blijft het beeld wel goed zolang ik hem aanheb, maar als ie een tijdje uit is geweest, doet ie het niet meer

wanneer ik dan een beetje zit te prutsen met de kabel, erin en eruit, en tegelijk zappen, dan is het weer goed

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had ook dat probleem,maar dankzij de medewerkers van sat4all heb ik toch maar gekozen

voor een ROTOR.En ja hoor zonder problemen

kan ik nu meer aan dan ik dacht,een twin-lnb is een goed kopen oplossing die niet werkt en zeker niet op een hyundia1000ir.

ik kocht de rotor op de beurs in eindhoven 15 minuten wat prutsen en ja hoor hij werkt als een trein.115 euro lichter maar ik heb geen zwart beeld,wel heb ik een twin lnb die ik met een hamer zal bewerken!!!!!!!!

 

Hier een gratis tip koop ook een rotor,

nee ik heb geen aandelen in rotors.

Ik wok liever!!!!!!!!

 

Gloedjes Van Cloussou

 

wokke zonder brokken,kijken zonder zijken <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" /> <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook ik heb geconstateerd dat een twin LNB van zowel digistar als brain wave niet werkt icm de hyundai 1000. Ik heb er diverse avonden staan kutten met het opnieuw uitrichten van de schotel, het verplaatsen van de linker of rechter LNB kop in de houder enz.. Zelfs met een sat beeper die ik van ellende maar besteld had om die Twin LNB uit te richten, was het NIET voor elkaar te krijgen. Terwijl dat ding als een mongool aan het piepen was, en enige momenten later het signaal zwakker werd terwijl er niets veranderde aan de schotel opstelling.

 

Af en toe kreeg je beeld op de Astra of Hotbird, maar zodra de hyundai opnieuw werd opgestart, was het beeld weer zwart. Ik had in het begin geen idee van wat dit euvel kon zijn. Mijn vermoeden nu (na vele avonden van ergenis), is dat die Disque (ofzoiets) schakeling intern het monoblock LNB dus niet werkt icm met de meest recente ALLCAM patch van de Hyundai.

 

Dus nu een APLS single LNB gekocht en alle ergenis is over!!!!!

 

Sommige beweren het toch voor elkaar te hebben gekregen, maar dan geloof ik het pas als ik het gezien heb!! Ook zullen er mensen zijn die zeggen dat je connectoren los zitten, LNB kapot is enz. NOU MOOI NIET DUS!!!!

 

Ik geloof wel dat een ROTOR wel werkt, maar die Monoblock LNB's van digistar en Brain wave, ga ik mooi ritueel verbranden denk ik!!!!!!

 

Gegroet

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hebben jullie het nu over een monoblock of een twin-LNB ?

Een monoblock heeft 1 uitgang met een DISeqC switch ingebouwd, een twin-LNB (of dual-LNB) heeft gewoon twee koppen met 2 uitgangen. Deze laatste heeft geen DISeqC en kan dus niet met dergelijke pulsen worden gestuurd vanuit de hunnie.

Kun je wel ritueel gaan verbranduh of met hamers bewerkuh maar vind ik een beetje zonde van de centuh...

 

Met een twin-LNB geen DISeqC pulsen meesturen aub. Met een monoblock ligt dat anders, Astra puls 2 en Hotbird puls 1.

Ik snap niet wat sommige mensen lopen kl**ien, de enige problemen die ik heb hebben anderen ook (taq bijvoorbeeld). Verder heb ik nog nooit problemen gehad met het afstellen, met 30 minuten gebeurd en werken. Lijkt wel of de meesten hun wok in de tuin van de buren zetten die er op zijn beurt mee gaat bakken...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Ik heb ook twee losse LNB's met een losse Diseq en een Hyundia-1000IR en het werkt bij mij perfect, Astra en Hotbird allebei op 98%.Ik heb nooit geen problemen.alleen de laatste tijd met de Boris files gaat het niet goed.Maar hier in de up/do load staan genoeg alternatieven. <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

m.vr.gr.

 

Intruder

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou het gaat dus over een monoblock met een Disecq ingebouwd. Op de een of andere manier schakelt de LNB naar de verkeerde kop terwijl de disecq's goed staan ingesteld, Astra op 2 en Hotbird op 1. Het lijkt wel of de Hyundai af en toe die twee verwisselt. Staat dus de Astra op 1 en Hotbird op 2. Heb je op allebei natuurlijk geen beeld meer!!! <img border="0" title="" alt="[Kwaad]" src="images/icons/mad.gif" /> Hoe dat kan? Joost mag het weten. Wel is het belangrijk bij het richten van de schotel eerst de Astra te activeren (disecq op 2) en pas na signaalontvangst de Hotbird erbij te zetten (disecq op 1). Dat voorkomt geknoei met het richten, heb ik proefondervindelijk moeten uitvinden. Ik ga trouwens maar over op een enkele kop gericht op de Astra en verder geen flauwekul. In de toekomst dan een rotor als ik zeker weet dat het werkt. Kan ik weer slapen. Grrrrr. <img border="0" alt="[slapen]" title="" src="graemlins/sleep.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Hyunnies.....

 

Ik moet even iets corrigeren aan de hand van de terechte vraagstelling van bovenstaande personen.

 

In mijn verhaal hierboven doel ik alleen op een monoblock LNB (dus 2 koppen en 1 connector) en niet zoals daar ook genoemd staat twin LNB.

 

Met het monoblock LNB van zowel digistar (MB21) als brainwave (deze zijn volgens mij intern ook 1 op 1 hardwarematig gezien), is het niet mogelijk om het goed aan de praat te krijgen met de laatste ALLCAM patch (maart) en de settings ASTRA op 2 en HOTBIRD op 1.

 

Geloof mij dat ik alles geprobeerd heb, maar indien iemand mij kan vertellen welke firmware, patch, settings hij heeft en het werkt wel, danmag die persoon zijn gegevens kenbaar maken.

Al moet ik eerlijk toegeven dat ik er een hard hoofd in heb, maar je weet nooit natuurlijk.

 

SORRY VOOR HET ONTSTANE MISVERSTAND!!!!

 

Gegroet en bedankt voor jullie support.....

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi werk hier met een twin monoblock van digistar.Eerst ac3 patch van maart en de laatste keys van Boris.Monoblock uitgericht op de Hotbird automatisch Astra in orde.

Diseq instellingen in de hyundai Hotbird op 1 en Astra op 2.

En ales loopt als een trein zelfs tegelijkertijd met 2 receivers aan de gang alles blijft perfect werken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 maanden later...

Ik heb hier ook problemen met een digistar monoblock en een Hyundai 1010

Laatste patch geinstalleerd. Hyundai weigert om de diseq om te schakelen.

Ook het overslaan van diseq 1 mocht niet baten.

Wil degene die de Digistart wel aan de praat heeft svp contact met mij opnemen want ik kom er niet meer uit.

De monoblock is 100 % in orde, want op de Humax werkt alles perfect.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...