Ga naar inhoud


Disqec Switch


Gast

Aanbevolen berichten

Vandaag ik heb een 2 in 1 diseqc switch gekocht van het merk "Neuling" voor Astra en Hotbird. Ik heb zelf een gepatchte Hyundai HSS 1000 IR (patch maart). Maar deze switch laat maar 1 satelliet beeld uitzenden. Bij de juiste instellingen kies ik bijv. Hotbird welke is aangesloten op B (2), krijg ik geen beeld. Wijzig ik de connectors Astra wordt B (2) en Hotbird A (1) krijg ik geen Astra. Kan iemand mij hierover wat meer vertellen?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Sorry, maar jouw uitleg is heel onduidelijk, verwarrend en vermoedelijk niet compleet... dus laat het ons even samen doornemen:

 

"Vandaag ik heb een 2 in 1 diseqc switch gekocht van het merk "Neuling" voor Astra en Hotbird"

Deze switch heeft 2 ingangen (elke uitgang gaat naar één lnb) en 1 uitgang (gaat naar receiver)

Heb je die op deze manier aangesloten?

Je hebt toch 2 lnb's op de schotel staan ? (je weet maar nooit)

 

Heb je, vóór je ze op de switch aansloot, gecontroleerd zodat je zeker bent dat de ene Astra en de andere Hotbird ontvangt ?

 

Als dit zó is, dan sluit je bvb de Astra LNB op 1 of A aan en de Hotbird LNB op 2 of B op voorwaarde dat je dezelfde instellingen aanstipt in de receiver.

(omgekeerd mag ook Astra op 2 of B en Hotbird op 1 of A als je maar dezelfde instellingen in de receiver aanbrengt)

 

"Ik heb zelf een gepatchte Hyundai HSS 1000 IR (patch maart)"

Dat heeft hier niets mee te maken.

 

"Maar deze switch laat maar 1 satelliet beeld uitzenden"

Als je maar van één satelliet beeld krijgt, welke is het dan en hoe zijn op dat moment de aansluitingen op de switch en de instellingen in de receiver?

 

"Bij de juiste instellingen kies ik bijv. Hotbird welke is aangesloten op B (2), krijg ik geen beeld. Wijzig ik de connectors Astra wordt B (2) en Hotbird A (1) krijg ik geen Astra"

Nogmaals: onder welke omstandigheden (aansluitingen, instellingen) krijg je dan wèl beeld?

 

Nog iets: welke settings gebruik je? Een lijst voor een draaibare schotel of settings speciaal voor Astra/Hotbird of... gebruik je zelf ingeladen zenders ?

En als je zelf ingeladen zenders gebruikt, heb je die ingeladen nà het aansluiten van de switch of er voor ?

 

Je merkt het: héél wat vraagtekens: tracht ze te beantwoorden en we komen er wel!

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

De LNB's staan goed gericht. Ik heb op beide LNB de juiste satelliet en beeld.

 

De Astra LNB staat op 1 (A) en de Hotbird LNB op 2 (B). Omgekeert heb ik het ook reeds geprobeerd (heb ook de instellingen gewijzigd natuurlijk) maar ook hierbij ontvang ik uitsluitend op de 1 (A) aansluiting op de switch beeld.

 

In principe krijg ik alleen maar op de A aansluiting op de switch beeld. In mijn geval heb ik de Astra LNB hierop aangesloten, dus helaas alleen maar Astra beeld. De switch schakelt dus niet over naar Hotbird (B) bij een hotbird zender.

 

De instellingen zijn goed en ik gebruik settings voor Astra en hotbird (gedownload).

Link naar reactie
Delen op andere sites

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Onderwerp gestart door flappied:

<strong>De LNB's staan goed gericht. Ik heb op beide LNB de juiste satelliet en beeld.).</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Dat is dus OK

 

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif"><strong>De Astra LNB staat op 1 (A) en de Hotbird LNB op 2 (B). Omgekeert heb ik het ook reeds geprobeerd (heb ook de instellingen gewijzigd natuurlijk) maar ook hierbij ontvang ik uitsluitend op de 1 (A) aansluiting op de switch beeld.).</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Als je dus wijzigd (Hotbird op 1 en aangepaste instellingen) krijg je dan beeld van Hotbird?

 

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif"><strong>In principe krijg ik alleen maar op de A aansluiting op de switch beeld. In mijn geval heb ik de Astra LNB hierop aangesloten, dus helaas alleen maar Astra beeld. De switch schakelt dus niet over naar Hotbird (B) bij een hotbird zender.).</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Indien voorgaande het geval is (Astra op 1 en goede instellingen = beeld op Astra OF Hotbird op 1 en goede instellingen = beeld op Hotbird vrees ik dat er iets mis is met de switch...

 

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif"><strong>De instellingen zijn goed en ik gebruik settings voor Astra en hotbird (gedownload).</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Daarmee kan het ook niet fout gaan dus...

Alhoewel: welke editor voor de settings gebruik je en kun je via jouw editor even nagaan of de astra zenders wel op 1 en de hotbird zenders op 2 staan?

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

> Als je dus wijzigd (Hotbird op 1 en aangepaste instellingen) krijg je dan beeld van Hotbird?

 

Juist

 

> Indien voorgaande het geval is (Astra op 1 en goede instellingen = beeld op Astra OF Hotbird op 1 en goede instellingen = beeld op Hotbird vrees ik dat er iets mis is met de switch...

 

Kan het dus zijn dat de switch niet goed werkt met mijn Hyundai. Er staat overigens Diseqc 1.0 op de doos en mijn Hyundai gebruikt Diseqc 1.2

 

Ik gebruik Sat editor van Kathrein en de Loader van Hyundai om de settings te laden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Disec switch en hyundai gaat niet samen,

als het gaat om 1 schotel 2 Lnb`s. dit lukte mij ook niet ( zie oude postings ). Wat wel werkt (vreemd????) heb 2 schotels 88 en 110 CM wanneer je deze beide schotels op de disec aansluit geeft deze plotseling wel beeld op beide satposities.

 

De stelling die meerdere keren in dit forum staat vermeld dat je de positie precies op 16 gr moet afstellen is na mijn mening onjuist!?.

 

Gr. Freakylinks

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb het al gefixt. De neuling switch omgeruild en een nieuwe gehaald van het merk?? Diseqc gehaald. Het werkt perfect. Lag dus gewoon aan de switch. Dank jullie voor advies.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik gebruik ook een switch maar heb geen probleempjes. gewoon een lnb aansluiten uitrichten op hotbird, daarna lnb losgooien en astra lnb aanluiten. heb je op beide satelieten beeld dan bijv. astra lnb op 1 aansluiten ( op de switch ) en in de ontvanger astra op 1 zetten ( staat hij meestal al op ) uieraard hotbird op 2 aansluiten en in ontvanger ook vermelden.

 

zelf gebruik ik philips switch maar heb ook andere geprobeerd en geen problemen tegen gekomen

 

Sahib <img src="http://213.51.156.212:hehe\sahib.jpg" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...